懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我老公只有第一次產檢有去之外
其他佢無去過
同左佢講佢就話你自己去la

買bb野都只係同我去睇床ja
其他既就係我媽同我去.

男爵府

我生兩個, 次次老公都陪我去架

大宅

我老公從未陪過我去檢查,無陪產:;pppp:
不過有去買bb野,生完陪我去日本玩.

大宅

頭3個月產檢老公都無陪我, 係4個月開始有囉, 因為開始見到阿b嘛~

男爵府

我陀第一胎時我老公次次都有陪我做產檢架,佢仲陪產添,我生院個囡,佢仲跟埋個護去同BB沖涼.
[em:3 :]

複式洋房

我C6都唔係次次去到,佢告唔到假,要星期六先得,但係醫生星期六又無開診,所以都係去唔到。
不過唔緊啦,我都係想佢係我生的時候,同埋等BB出世後先告假。

別墅

政府個D產檢, 老公就唔會陪我... 好難就時間~~

C+個D老公就去到足..因為我會約返就佢放工
時間做產檢.. 佢都好想見呀B架..

有次我約左係佐敦做4D...下個到我見E生佢都未到...

原來佢搭地鐵黎..點知地鐵壞左...他又TST落車跑黎佐敦... 5分鐘內跑到左...我幾感動呀 ~~

複式洋房

我老公每一次都有陪我去...因為佢知道懷孕係好辛苦...有次同佢吵架...本來想自己一個人去...點知佢打死都要同我去...產檢咁多次...沒有缺席過,知道係女寶寶...佢好開心!雖然知道他應該會比較喜歡男寶寶,但他一直說女兒貼心孝順...

別墅

我去私家檢查老公次次都有陪, 因為我會book星期六, 如果book唔到星期六, 要weekdays就會book lunch hours, or after office hours, 咁佢容易就時間, 同埋佢都好想見b女, 所以就吓佢, 等佢可以來;
但係政府佢只係陪了我一次, 之後我都叫佢唔洗陪, 因為多數無得照, 佢去我覺得浪費時間囉...

至於賣嘢, 我多數自己去, 因為老公係無乜耐性shopping 果隻, 咁我唔洗返工, 自己可以weekdays慢慢行, 同埋好多地方都有送貨, 咁又唔洗自己攞, 自己去shopping 都得啦...

大宅

次次都有陪我去,除咗一次佢遲咗,我唔等佢自己上咗診所,睇完比佢鬧到黐肺!

別墅

今次係第2胎現29weeks, 但我老公要開工及接大女放學. 只有檢oscar & "擁"毛出席外,其他產檢(健康院&c+), 暫時一次都未陪我去過 (我又無怪佢唔陪我, 以現時經濟而言, 搵得一蚊得一蚊), 佢會等我生時比多d時間陪我, 相信效果會比閒時陪產檢更為好. 因第一胎時, 大家都好緊張, 加上無其他事去做, 所以陪產檢等耐些都無問題, 但產後就安排唔倒咁多時間陪我lu, .

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 卡樂B~ 於 09-3-22 20:22 發表
政府個D產檢, 老公就唔會陪我... 好難就時間~~

C+個D老公就去到足..因為我會約返就佢放工
時間做產檢.. 佢都好想見呀B架..

有次我約左係佐敦做4D...下個到我見E生佢都未到...

原來佢搭地鐵黎..點知地鐵壞左... ...

^_^ 佢好緊張bb 同埋你丫, 好幸福耶~~

大宅

無論係政府定係私家的產檢,老公都會陪我去,又會陪我去睇BB野。當然係因為佢大假多之餘又容易請假,否則,我會叫佢等我生左先放假幫手照顧BB。

首頁

尾頁

跳至