想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

好媽媽勳章

我 31 號就驗喇, 但今日係放胚胎第 12 日, 第 9 日開始已經好肚漲, 漲到行路都覺辛苦 ~ 呢排成日都好鍾意飲湯, 好容易肚餓, 但今早去厠所 vv 時, 一抺 ........ 見到有淡紅色既血呀 ! 去左幾次都有, 個心好沉 ~ 雖然我知我要控制情緒, 但不奇然眼淚直出, 尢其老公安慰嗰刻, 簡直想喊添, 不過我知未到正式嚟我都唔可以放棄, 所以我重整心情 ....... 唔理佢!
返到學校, 再去厠所, 見到護墊上只有少許分泌, 唔係紅色或啡色 ~ 唔再諗咁多喇, 要嚟既我點唔想佢嚟佢都會嚟, 依家個肚都仲好漲, 有時我諗肚漲原因可能係我啲便便影響, 又或者之前打輔助針影響啫 ~ 算啦, 我唔想再做傻婆喇 ~

剛剛再去 toilet 時, 未去 vv 一抺又見有啲啡色分泌物, 去完 vv 抺又唔見, 但條腰骨有啲痛, 我嚟 m 前又會咁架 ! 都係預定失 ............ 販 lu ~

侯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章

跳跳虎,

唔好諗咁多,可能係著床啫,加油呀!

原帖由 我係跳跳虎 於 09-3-26 11:49 發表
我 31 號就驗喇, 但今日係放胚胎第 12 日, 第 9 日開始已經好肚漲, 漲到行路都覺辛苦 ~ 呢排成日都好鍾意飲湯, 好容易肚餓, 但今早去厠所 vv 時, 一抺 ........ 見到有淡紅色既血呀 ! 去左幾次都有, 個心好沉 ~ 雖然 ...

別墅

好媽媽勳章

原帖由 HappyDay2008 於 09-3-26 11:58 發表
跳跳虎,

唔好諗咁多,可能係著床啫,加油呀!

HappyDay2008,

我都唔想諗架, 但好多嘢都令我不安, 但又無法改變 !
我覺得唔似著床血囉, 今次都係失販居多喇 ~
但好多謝 HappyDay2008 你支持我 !

大宅

一日未來M,一日都有機會的,努力呀

複式洋房

我係跳跳虎,

唔好咁 down 啦, 我次咪又係咁, 早左2-3 日, 之前個晚臨睡前, 見到少少啡, 醫生已經講左可能會有啡 or 少少血即是著床血, 訓到第二朝晨早 vv, 都未見m, 以為真是著床血, 好開心, 再訓過, 仲同老公講應該得左, 點知, 訓多幾鐘後 m 就黎了, 開心了幾個鐘就無了.... ...

不過, 你早左 5 日, m 到應該唔會早咁多

別墅

好媽媽勳章

原帖由 JASMINE1020 於 09-3-26 12:04 發表
一日未來M,一日都有機會的,努力呀

我都知架 ! 但我試過未到開獎日之前幾天都有啡及一點血, 跟住第日又無, 但最終又係唔得 ........... !
我諗我都係失販天后 LU ~

別墅

好媽媽勳章

原帖由 vesyy 於 09-3-26 12:31 發表
我係跳跳虎,

唔好咁 down 啦, 我次咪又係咁, 早左2-3 日, 之前個晚臨睡前, 見到少少啡, 醫生已經講左可能會有啡 or 少少血即是著床血, 訓到第二朝晨早 vv, 都未見m, 以為真是著床血, 好開心, 再訓過, 仲同老公講應 ...

vesyy,

唉 ! 真係無奈 ! 要試多幾多次先會成功 ? 我依家見啲分泌有啡喇 ~ m 小姐嚟我不遠 ! 就算早五日都無用, 一樣會見到佢架 ~

大宅

我就唔知d 旦係 grade 幾既貨 因唔想比太大壓力自己 (其實係唔職去問 ) 我同c6 都好平常心佢做 完全無想過 可以bingo , 我重去行山, 跑步... 運動
d人又話食花膠+飲奶 .... 我都無去試過
祝大家 平常心啦 :lol:

原帖由 vesyy 於 09-3-26 11:03 發表

鍏晴媽,

你就好啦, 兩次 ivf都是一次即中, 我就一時時, 有時覺得熱, 有時手腳冷凍, 有時小腿位置重有 d 痺, 好似平時 m 到之前咁. 早兩日個肚仲有少少吉吉地, lee 兩日無了.

我兩次放的都是 grade 1 貨, 但都唔 ...

複式洋房

原帖由 我係跳跳虎 於 09-3-26 12:41 發表

vesyy,

唉 ! 真係無奈 ! 要試多幾多次先會成功 ? 我依家見啲分泌有啡喇 ~ m 小姐嚟我不遠 ! 就算早五日都無用, 一樣會見到佢架 ~

如果係咁, 不如早 d 試, 如果唔得就唔洗就住就住, 早 d 去飲飲食食, plan 下 HOLIDAY 去邊 ... .. 有 D SISTER 話 DAY 9 就可以CHECK 到.

複式洋房

原帖由 鍏晴媽 於 09-3-26 12:46 發表
我就唔知d 旦係 grade 幾既貨 因唔想比太大壓力自己 (其實係唔職去問 ) 我同c6 都好平常心佢做 完全無想過 可以bingo , 我重去行山, 跑步... 運動
d人又話食花膠+飲奶 .... 我都無去試過
祝大家 平常心啦 :lo ...

其實, 我都無乜壓力比自已, 但次次見醫生時佢都話 GOOD, 最後都唔得, 個心當然唔好受. 所以我都盡量保持平常心, 平時都 keep 住做下家務

我想問下你個兩次等緊時, 有無多d 分泌, & 中途有無特徵 ka

複式洋房

原帖由 vesyy 於 09-3-26 11:03 發表

鍏晴媽,

你就好啦, 兩次 ivf都是一次即中, 我就一時時, 有時覺得熱, 有時手腳冷凍, 有時小腿位置重有 d 痺, 好似平時 m 到之前咁. 早兩日個肚仲有少少吉吉地, lee 兩日無了.

我兩次放的都是 grade 1 貨, 但都唔 ...

我真係唔敢自己 check, 好驚會失望兩次, o聽日就係喇, 而家先開始黎病, 好緊張. o尋晚訓訓o下, 驚醒o左兩次, 又唔係發惡夢, 只知自己係好大聲叫醒o左, 個心跳得好快, 可能我真係太緊張...

複式洋房

原帖由 我係跳跳虎 於 09-3-26 11:49 發表
我 31 號就驗喇, 但今日係放胚胎第 12 日, 第 9 日開始已經好肚漲, 漲到行路都覺辛苦 ~ 呢排成日都好鍾意飲湯, 好容易肚餓, 但今早去厠所 vv 時, 一抺 ........ 見到有淡紅色既血呀 ! 去左幾次都有, 個心好沉 ~ 雖然 ...

你駛唔駛 call 醫生問問呀, 雖然我冇流血情況出現過, 我擔心你有事咋.

大宅

我無為意分泌多唔多 同平時應差唔多, 因其實我放完後 完全無當一回事, 工作好忙 所以無理佢得唔得
第一次特徵係(放鮮旦) 放完旦 後 6-8個小時後個肚超痛 , 個人好熱(係結果前2-3天個得) (嘔呀 無胃口 ... 完全無發生)
第二次特徵係 (放雪旦) 等既期間無咩特別, 差唔多到test 結果時病咗 個人好無精神 ,可能當時要揍大囡 ( 嘔呀 無胃口 ... 完全無發生)

但我係準備有bb其間 有睇中e 每星期飲一次中藥 維持咗 2年倒啦 但放咗旦就無飲, 因我個人比較弱 紅期好短 5日完(頭+包) 睇中e 後經期好好多.

原帖由 vesyy 於 09-3-26 13:08 發表

其實, 我都無乜壓力比自已, 但次次見醫生時佢都話 GOOD, 最後都唔得, 個心當然唔好受. 所以我都盡量保持平常心, 平時都 keep 住做下家務

我想問下你個兩次等緊時, 有無多d 分泌, & 中途有無特徵 ka ...

複式洋房

原帖由 vesyy 於 09-3-26 12:31 發表
我係跳跳虎,

唔好咁 down 啦, 我次咪又係咁, 早左2-3 日, 之前個晚臨睡前, 見到少少啡, 醫生已經講左可能會有啡 or 少少血即是著床血, 訓到第二朝晨早 vv, 都未見m, 以為真是著床血, 好開心, 再訓過, 仲同老公講應 ...

我冇著床血出現過 :(

男爵府

重有1日, 好快過, 唔好想太多, 都已成定局了,
祝明天有大好消息呀!:D
原帖由 Kei_B 於 26-3-2009 14:48 發表

我冇著床血出現過 :(

複式洋房

Kei_B,

係呢, 唔好擔心咁多, 明天 check 完記得上黎報喜呀

複式洋房

原帖由 vesyy 於 09-3-26 15:15 發表
Kei_B,

係呢, 唔好擔心咁多, 明天 check 完記得上黎報喜呀

如果我有幸 Bingo, 一定第一時間上黎大叫呀

複式洋房

原帖由 gkk 於 09-3-26 15:11 發表
重有1日, 好快過, 唔好想太多, 都已成定局了,
祝明天有大好消息呀!:D

好想快D訓, 一起身就o聽朝

大宅

是否一定有著床血?

別墅

好媽媽勳章

原帖由 vesyy 於 09-3-26 12:58 發表

如果係咁, 不如早 d 試, 如果唔得就唔洗就住就住, 早 d 去飲飲食食, plan 下 HOLIDAY 去邊 ... .. 有 D SISTER 話 DAY 9 就可以CHECK 到.

vesyy,

我一直無考慮過自己驗, 因為唔想比壓力自己 ! 雖然今日見到有, 我都無心去試, 唔想好似上次咁, 醫生安排當日驗, 驗時白雪雪啦, 下午 m 小姐就嚟喇, 所以我情願等到驗孕日先算喇, 有得驗就驗、無得驗就算啦 !

首頁

尾頁

跳至