自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

我都比某君 (應該係成班)

屈我攞(眾)援

仲要作多好多難聽的事

咁我要開記者招待會 ??

啲人鍾意作咪作囉

反正唔係事實

如果我的朋友咁都信

都不值得交佢呢個朋友啦

咁都唔信我

你說是嗎 ??
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

水晶宮

原帖由 grand2005 於 09-3-29 03:03 發表
但激進字眼都係樓主引起的嗎?我表明我都唔同意樓主靚過龍既表達方式,但唔覺樓主一開始就鬧,跟本一隻手掌拍唔響!不過只是小問題勾起連串戰,這是否食飽飯 ...

都同意妳的 point 架 ~~ 我從來無嘲弄過樓主的 post ~

我對樓主的霎時改觀, 絕對不是因為其他會員的言論, 而係由樓主之後的反駁上看出來的~~

所以, 就我個人而言 ~ 我對樓主的感覺是她作的因 ~才有的果 ~~

p.s. 我無罵過樓主, 還有 "支持" 過她 ~

別墅

agree

原帖由 wingogo 於 09-3-29 03:28 發表
網絡世界係個照妖鏡,平時收收埋埋冇做的,係網上都放晒出黎。1來發泄真我情緒,5使客氣5使假裝。2來,有d人認為,得罪人5使死,因為,用文字攻擊也不會痛la.....
網絡世界更多是非,辦公室政治,明示、暗示、單打、針對、杯葛、小圈子 ...

大宅

好媽媽勳章

講得好好啊

原帖由 wingogo 於 09-3-29 03:28 發表
網絡世界係個照妖鏡,平時收收埋埋冇做的,係網上都放晒出黎。1來發泄真我情緒,5使客氣5使假裝。2來,有d人認為,得罪人5使死,因為,用文字攻擊也不會痛la.....
網絡世界更多是非,辦公室政治,明示、暗示、單打、針對、杯葛、小圈子、小動作........小學生把戲認為上網係尋開心打發時間,於是只顧自己開心,對自己言行全不負責...

人善係會被人欺
有修養的係會蝕底比d冇修養的

樓主,1係你去令針對你的人理解你、和平共處
若仍沒湊效,咁,唯有,唔好理佢

自問行得正企得正,就5使怕

公爵府

好媽媽勳章

不知道你、我、她、他姓甚名誰,何需太在意路人甲、乙、丙的言論

對自己有得著銘記在心

對自己有傷害就拋諸腦後

今次鍾意樓主呢句"做人(尤其是做人父母)要有容人之量,才有容己之地"
嚴 守 止 賺 、 止 蝕 位 , 相 信 每 個 投 資 者 都 曉 , 但 利 字 當 頭 , 確 實 知 易 行 難 。 所 以 , 希 望 大 家 , 贏 了 錢 , 開 心 之 餘 , 要 保 持 清 醒 ; 輸 了 錢 , 傷 心 之 餘 , 亦 要 保 持 冷 靜 。 懂 得 平 衡 投 資 心 態 , 也 許 是 致 勝 之 道 的 必 備 條 件 。

子爵府

原帖由 keroroee 於 09-3-29 01:48 發表
來說是非者, 便是是非人...願勉之!
我都見過唔少呢種人
利用人既同情心,作故仔攻擊真正既受害人!

子爵府

原帖由 123by 於 09-3-29 07:19 發表
我有日手多去回復樓主一d觀點,就即刻被冠上有怨氣,有針對.

我覺得呢樣野先係殺人啊.

好奇之下,就睇下樓主曾經講過d乜.

哈哈,發現有d趣味.

然後回復時又被扣上餘黨帽子.

我註冊bk時候已經需要認可郵箱註冊了,我 ...

100% Agree (心水清~ 比個叻你!!)

子爵府

原帖由 123by 於 09-3-29 07:19 發表
我覺得樓主討論時候並不尊重討論對象,自己講自己觀點,而非討論事實,還喜歡也擅長製造受害者形象.想玩一套自己遊戲規則.

討討下論就話被人蝦,來得bk都唔係小朋友玩泥沙年紀啦,唔好欲d就扣罪名,安帽子呢d啦.

super agree!!!

仲有, 我想話上得黎玩, 唔岩玩咪算囉, 大把其他討論區
如果想留低, 咪得件事丟淡囉
我本來都唔記得你(你既topic我無比過意見, 你個名亦唔特別)
但你每次reply都提"比人圍, d人惡過黑社會"
經常經常掛在口邊!!!!!!

算啦, 一係睇開d, 一係就過主啦, 你搞到件事沒完沒了,唔止你辛苦, 其他人睇都好辛苦, 唔好帶咁多怨氣黎bk啦

複式洋房

原帖由 lo8189 於 09-3-31 10:18 發表

100% Agree (心水清~ 比個叻你!!)

哈哈,多謝,也俾個叻叻妳回禮!

伯爵府

你用詞都幾..................

人貴自重, 我唔知你同樓主之間發生咩事, 亦唔知樓主點比人'圍', 但只看閣下呢個回覆, 真係有點

原帖由 揚莉煒媽咪 於 09-3-28 09:07 發表
咁長呀
留條毛番來睇

伯爵府

有無你講得咁誇張。 就算有, 會唔會都只係小部份人呢? 如果有呢D人, 物以類聚咪就係呢個情況囉

原帖由 mydearbb 於 09-3-28 12:58 發表
雖然,我唔知你咩事

BK,係好興小圈子圍攻人,久不久又發生
好多唔夠硬淨的師奶,選擇走人~

通常都係小圈子七嘴八舌下嘈贏..逼走人
因為佢地實在太煩,太長氣,口水都浸死人啦
她們會以為自己立場好啱,以為自己好叻,其實 ...

子爵府

認同!
原帖由 mydearbb 於 09-3-28 12:58 發表
雖然,我唔知你咩事

BK,係好興小圈子圍攻人,久不久又發生
好多唔夠硬淨的師奶,選擇走人~

通常都係小圈子七嘴八舌下嘈贏..逼走人
因為佢地實在太煩,太長氣,口水都浸死人啦
她們會以為自己立場好啱,以為自己好叻,其實 ...

禁止訪問

男爵府

原帖由 沙沙 於 09-4-1 14:42 發表

妳地唔好咁啦. 大家多D上來吹水..就會清楚呢樹D會員風格...楊太佢成日都係咁講野架...識佢既人都知佢無野架..
衰玩爛gag

珍珠宮

今日愚人節..各位快樂...

水晶宮

原帖由 沙沙 於 09-4-1 14:42 發表

妳地唔好咁啦. 大家多D上來吹水..就會清楚呢樹D會員風格...楊太佢成日都係咁講野架...識佢既人都知佢無野架..

哩D就叫江湖地位...
我都想暢所欲言玩世不恭...實比人
少奶奶的身份,丫頭的命...

禁止訪問

水晶宮

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

唔咁回咁多嘢 ,不過我係傾向支持樓主。
識網友只限吹下水、交換下資訊、發揮網力,邊個認真就邊個輸。

複式洋房

説者無心
聽者有意

再加上
心情唔好
幾样撞埋
就會發生呢d事

好多forum都有呢d事

~~~~一笑置之~~~~

禁止訪問

首頁
12345...9