想生BB

跳至

首頁
12345...10

尾頁

複式洋房

我因為係自然流產, 所以都係好似平時m咁咁多日乍, 不過頭一日就勁痛, 而且量亦多, 連行步路都要好細步, 又唔可以大動作, 因為唔知係咪因為子宮收縮, 所以好痛好痛! 之後, 我過左十幾日, 又排卵了, 所以如果唔係check到有左, 真係同平時分別唔大, 所以我覺得你流左咁多日, 應該去check下好d呀!

原帖由 baby525 於 09-5-14 14:35 發表
想問下流產后會流血到幾時呢? 我巳流了20多天了, 但現在只有流少許啡, 是正常嗎? 要否看醫生呢?
我是BB 有問題, 做吸宮手術

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 baby525 於 09-5-14 15:40 發表
我上次都有再照下, 佢話巳經吸乾淨, 會流多一個星期左右, 但現在巳經流了大約一個星期二天, 或者我真的要再去看看醫生

你睇政府定私家醫生? 或者要唔要轉另一個睇下.

大宅

原帖由 小熊帽 於 09-5-14 15:45 發表
如果擔心可以去睇醫生.

我係另一個topic見到你, 如果你真係同樓主一樣, 個b咁大, 流廿幾日唔算耐. 我流左六星期tim ar.

我做流產時, 係有14week, 醫生話個BB 大, 所以會流多些時間的. 你流了六個星期? 當時是幾多個week 呢? 是否后期也是流啡或少量血呢? 我的血巳不是鮮紅色的, 有點黑...
我現在只是行路多一點, 或快些才會流的, 可否告訴我你的經驗呢? 謝謝幫忙

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 baby525 於 09-5-14 16:59 發表

我做流產時, 係有14week, 醫生話個BB 大, 所以會流多些時間的. 你流了六個星期? 當時是幾多個week 呢? 是否后期也是流啡或少量血呢? 我的血巳不是鮮紅色的, 有點黑...
我現在只是行路多一點, 或快些才會流的, 可否 ...

你呢段期間, 有無食到補品, 或者飲凍野?

大宅

一直有飲雞湯, 之前媽味還加了些酒去煲, 后來我連去toilet 都感困難, 所以沒有加酒了, 現在流啡數量很少的...

大宅

我呀B當時18w, 胎盤出晒無刮宮, 醫生見所以東西出晒, 無安排覆診比我. 惡露於後期好少血, 深啡色, 好似無好似斷咁都成兩個星期, 真係死唔斷氣. 這時已經六星期.
跟著, 我又開始有血, 鮮血色. 因為已經差不多七星期, 所以打去醫院健康院問, 護士話因為b大, 六星期唔算長, 如果過左十星期就有問題, 叮囑我, 如果有問題可以返醫院, 或自己睇私家.
如事者, 我去左私家, 佢話b大惡露會流耐d, 照左子宮, 確認健康, 仲話鮮血係m.

我認為, 如果血係深啡色, 逐步少, 你無痛, 醫生上次又確認你健康, 你可以觀察一下再決定.

原帖由 baby525 於 09-5-14 16:59 發表

我現在只是行路多一點, 或快些才會流的, 可否 ...

大宅

原帖由 小熊帽 於 09-5-14 15:45 發表
如果擔心可以去睇醫生.

我係另一個topic見到你, 如果你真係同樓主一樣, 個b咁大, 流廿幾日唔算耐. 我流左六星期tim ar.

小熊帽
我都好像曾在那一個topic 見過你, 你都要努力加油. 如果唔介意, 可否交換電郵做個朋友呢?

大宅

你pm我. 我係公司都幾閒, 所以上bk.

原帖由 baby525 於 09-5-14 17:29 發表

小熊帽
我都好像曾在那一個topic 見過你, 你都要努力加油. 如果唔介意, 可否交換電郵做個朋友呢?

大宅

原帖由 小熊帽 於 09-5-14 17:29 發表
我呀B當時18w, 胎盤出晒無刮宮, 醫生見所以東西出晒, 無安排覆診比我. 惡露於後期好少血, 深啡色, 好似無好似斷咁都成兩個星期, 真係死唔斷氣. 這時已經六星期.
跟著, 我又開始有血, 鮮血色. 因為已經差不多七星期, ...

好多謝你分享資料
我都無做刮宮的, 因為醫生都話所有嘢都出晒, 覆診時照時見到還有些血, 所以便立即做一個吸宮手術. 之后第一, 二天都流很多血, 然后少些, 到現在流一些深些的血, 和啡.
另外, 醫生話如果做了流產手術, 三個月內都唔好有BB呀.

大宅

我係新手, 都唔識怎pm 你
我比我email/msn 你
[email protected]

大宅

係ar, 我地要三次m之後先好再諗.
不過我諗我需要時間, 可能遲d再算...
回家再email 你.

原帖由 baby525 於 09-5-14 17:34 發表

好多謝你分享資料
我都無做刮宮的, 因為醫生都話所有嘢都出晒, 覆診時照時見到還有些血, 所以便立即做一個吸宮手術. 之后第一, 二天都流很多血, 然后少些, 到現在流一些深些的血, 和啡.
另外, 醫生話如果做了流產 ...

大宅

我都係, 暫時都唔會計劃了, 始終需要時間...
好, 等你email .好開心可以認識一個朋友.

男爵府

我個B都係6周左右自然流產。
我高齡、第一胎、等左差不多3年先有呢個BB。
無先兆....估都估唔到佢話走就走。
佢係我身體自然排出,好痛、好痛,身同心都好痛,見到一團東西跌出來........
唉﹗

有無人教我點先可以走出呢個陰影???

男爵府

原帖由 天大地大 於 09-5-14 18:17 發表
我個B都係6周左右自然流產。
我高齡、第一胎、等左差不多3年先有呢個BB。
無先兆....估都估唔到佢話走就走。
佢係我身體自然排出,好痛、好痛,身同心都好痛,見到一團東西跌出來........
唉﹗

有無人教我點先可以走出呢個 ...

天大地大知道你個消息我都好難過呀! 因為我都睇住你bingo架,唔好咁唔開心啦,時間可以沖淡架!

bb走都係因為本身唔健康,佢走係一件好事,如果唔係到時生左出黎先知道有問題,到時仲慘呀!

我當時都好唔開心架,不過時間可以令你慢慢減低痛苦,積極d面對,養好身體下次再努力啦!

我依家都努力緊呢! bb一定會再返黎架!

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

天大地大:

聽到呢個消息我都好突然呀,因為我睇住你bingo再過版。
choipooo 講得岩,bb本身唔好,唔想你辛苦先至離開,個陣我小產好多人都咁同我講,我都明白‧
時間係最好既良藥,我而家再講番件事已經好好多,大家再努力啦!
我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

男爵府

原帖由 choipooo 於 09-5-14 18:39 發表

天大地大知道你個消息我都好難過呀! 因為我都睇住你bingo架,唔好咁唔開心啦,時間可以沖淡架!

bb走都係因為本身唔健康,佢走係一件好事,如果唔係到時生左出黎先知道有問題,到時仲慘呀!

我當時都好唔開心架,不過時間可以 ...

CHOIPOOO,

係,我地果時係「等陣BINGO」到傾。

醫生都係咁同我講,
唉﹗其實我以前有朋友小產,我都一樣咁勸人地。之不過,原來發生係自己身上,真係.....好難咁理性。
可能日子尚短,我仲未接受到。
其實,係BK呢度已經好好,有好多姐妹互相支持。
我呢件事發生左,除左要處理自己之外,我老公都係一個問題。

佢本來唔係咁想要小朋友,到我有左,佢開始投入,跟住我小產,佢好難過、甚至比我更難過。
佢好想好快有返個小朋友。
但係,我仲有猶豫......

男爵府

原帖由 bebu123 於 09-5-14 18:42 發表
天大地大:

choipooo 講得岩,bb本身唔好,唔想你辛苦先至離開,個陣我小產好多人都咁同我講,我都明白‧
時間係最好既良藥,我而家再講番件事已經好好多,大家再努力啦! ...

yes~ 呢度好多 sis都試過,個個都可以企返起身架,你都一定可以!

唔駛刻意逃避呢個問題,勇敢面對會對你好d架! 想喊就喊啦,不過唔好喊咁耐呀!
有咩想唔通咪上黎傾下囉,大家會同你一齊度過架!

男爵府

原帖由 天大地大 於 09-5-14 18:51 發表

CHOIPOOO,

係,我地果時係「等陣BINGO」到傾。

醫生都係咁同我講,
唉﹗其實我以前有朋友小產,我都一樣咁勸人地。之不過,原來發生係自己身上,真係.....好難咁理性。
可能日子尚短,我仲未接受到。
其實,係BK呢度已經好好,有好 ...

最緊要你自己 身心ready,唔好勉強~

我老公都係咁,起初都唔係咁想要,有左似開心又擔心咁,冇左之後會叫我順其自然,不過依家佢好積極咁同我一齊造人囉! 以前想避我d排卵期架!

男爵府

原帖由 bebu123 於 09-5-14 18:42 發表
天大地大:

時間係最好既良藥,我而家再講番件事已經好好多,大家再努力啦! ...

BEBU123

其實都係幾日之內的事,我由少少見啡到入院到流個胎出黎,先後2日之內。好難接受。

其實,要幾耐再試懷孕好呢﹖因為醫院西醫、中醫都叫我半年後,但睇私家婦科就話2-3個月己可以,佢話因為我高齡,時間唔等得咁耐。佢仲話如果我40歲,佢會叫我下個月即刻試........

我都好矛盾.....

又有人話因為體內HCG尚高,所以黎緊果個月係好易有。
再有當然好,但我又有陰影......

男爵府

原帖由 choipooo 於 09-5-14 18:51 發表

yes~ 呢度好多 sis都試過,個個都可以企返起身架,你都一定可以!

唔駛刻意逃避呢個問題,勇敢面對會對你好d架! 想喊就喊啦,不過唔好喊咁耐呀!
有咩想唔通咪上黎傾下囉,大家會同你一齊度過架! ...

其實都喊左幾日,去睇私家婦產科,見到人地兩公婆照完超聲波甜甜笑個樣,自己又忍唔住喊。

首頁
12345...10

尾頁

跳至