自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

tsung 發表於 18-7-1 19:30
好可愛
樓主好有愛心,支持領養:ex ...

係呀,要支持領養
同埋其實唐貓也好得人鍾意的,吾一定要養名種。唐貓聰明,底子好,只要有良好環境同飲食,又冇名種本身基因問題,一般都好少大病,同埋比較長壽。

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

Kittymummy 發表於 18-7-1 21:16
係呀,要支持領養
同埋其實唐貓也好得人鍾意的,吾一定要養名種。唐貓聰明,底子好,只要有良好環境 ...

我喺貓癡,所有品種的貓都好喜歡,同意你的説法,生命無分貴賤,萬物皆有其可貴之處!一定要善待,愛惜所有的毛小孩

水晶宮

tsung 發表於 18-7-1 21:33
我喺貓癡,所有品種的貓都好喜歡,同意你的説法,生命無分貴賤,萬物皆有其可貴之處!一定要善待,愛惜所 ...

我c6 都癡,一見接左亞妹返黎,又幫佢掃頸,又同佢玩,仲係咁叫佢:細妹,細妹 昨晚我好夜返,今早起身c6 都已經同我報告細妹鍾意食咩,又話吾多飲水⋯⋯etc. 又一名痴漢

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

回覆樓主

妹妹有靚仔哥哥錫好幸福

伯爵府

回覆樓主:

恭喜
一家快快樂樂

水晶宮

mariefish 發表於 18-7-1 21:36
妹妹有靚仔哥哥錫好幸福

係呀,亞哥哥其實冇咩野,只係一見到細妹開飯,就衝埋去想儘辦法申手入籠度攪攪震。大家同步開飯,哥哥係9秒9洗碗式咁掃晒碗貓飯

水晶宮

萌貓 發表於 18-7-1 21:37
恭喜
一家快快樂樂

係呀,好熱鬧依家屋企

珍珠宮

回覆樓主

恭喜再添千金。更要讚你善心收養

做你家貓貓真富貴,翡翠貓牌,可能美人隻現金都未有

水晶宮

白毛毛 發表於 18-7-1 21:42
恭喜再添千金。更要讚你善心收養

做你家貓貓真富貴,翡翠貓牌,可能美人隻現金都未有

謝謝祝福,其實多一隻食吾到幾多。既然有空間能力收養多一隻,只係儘能力而做,施比受更有福。但比起義工,出錢出力,我同佢地仲爭好遠。早幾日我去義工屋企大家見面,佢係住村屋的,眼見村口浪浪最少都10幾隻(本身屋內都養緊10隻8隻),隻隻排晒隊等義工返黎開飯,我睇到都好心酸

伯爵府

回覆樓主

恭喜呀

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

Kittymummy 發表於 18-7-1 21:36
我c6 都癡,一見接左亞妹返黎,又幫佢掃頸,又同佢玩,仲係咁叫佢:細妹,細妹 昨晚 ...

你c6同我c6有共同話題,可以做friend

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

Kittymummy 發表於 18-7-1 21:40
係呀,亞哥哥其實冇咩野,只係一見到細妹開飯,就衝埋去想儘辦法申手入籠度攪攪震。大家同步開飯,哥哥係9 ...

如果我個貓女好似你哥哥食野咁叻就好勒

水晶宮

mariefish 發表於 18-7-1 22:14
如果我個貓女好似你哥哥食野咁叻就好勒

我家哥哥食野真係~ 冇得輸!
吾挑食,又大食,又為食,佢連我地人食既晚餐都吾會放過,成日靜鷄鷄偷野食. 以佢紀錄,佢偷食過鷄,义燒,龍蝦,月餅,面包,餅⋯etc 數之不儘;昨日義工姐姐見到哥哥,都話佢身型巨大比起同年齡,13個月大已經係等於人地幾歲既貓貓,一日最少食4餐,每餐半罐,仲未計魚糊小食呢

翡翠宮

Kittymummy 發表於 18-7-1 22:25
我家哥哥食野真係~ 冇得輸!
吾挑食,又大食,又為食,佢連我地人食既晚餐都吾會放過,成日靜鷄鷄 ...

哥哥咁識食偷野食咪要時刻保持警覺,唔比為食貓得手

水晶宮

mariefish 發表於 18-7-1 22:34
哥哥咁識食偷野食咪要時刻保持警覺,唔比為食貓得手
...

平時自由行,但夜晚一開飯,都係要困籠.
吾困籠真係攪佢吾掂,一偷野食,佢好似做左規心事咁,好驚青咁走佬走去平日我好難捉佢既地方慢慢品嘗(eg: osim底,馬桶後).

別墅

Kittymummy 發表於 18-7-1 14:58
昨日又添左位千金喇
兩個幾,3個月大左右,係女仔。從義工度領養返黎,細女身 ...

你好好呀!係咪絕左育啦?

可以透露囡囡身世係點嗎?

翡翠宮

Kittymummy 發表於 18-7-1 22:39
平時自由行,但夜晚一開飯,都係要困籠.
吾困籠真係攪佢吾掂,一偷野食,佢好似做左規心事咁,好 ...

好得意,比佢激屎

水晶宮

fungikaikai 發表於 18-7-1 22:41
你好好呀!係咪絕左育啦?

可以透露囡囡身世係點嗎?

亞仔就5個月大時已經絕左育,同埋入屋13個月,睇佢性格係可以加貓的;而亞女就未絕得,我遲下帶佢打3針,肥d夠磅數先帶佢做絕育;聽義工講,係某屠房救出黎,果度有10幾隻貓,衛生環境差已經吾在講,救起時聽講仲要周身血(吾知豬定牛血),果d '室' 成身都係,多到嚇死人,仲要有d係由眼度走出黎. 咁你話,邊度忍心吾收養佢,一日出吾到貓,一日好難再救多d返黎

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

回覆樓主

支持領養唐貓,我果位千金都係在停車場救回來的

首頁

尾頁

跳至