夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

三年並不是一個短時間!怎可能這樣對自己身邊最親蜜既老婆仔女呢!就算有咩問題、壓力都可以開心見誠大家傾談!究竟你老公有咩問題你好應該比一個限期佢,否則衹會拖泥帶水!至於你所謂既完整家庭,無關心無愛既情況,談何完整?樓主:你要諗清楚究竟你是否要一個表面安隱但暗裡不知何時被out的婚姻?3,5,7年,那時候你幾多歲?樓主:一定要有個健康良好既家庭才會給小朋友快樂童年!勇敢!加油!

洋房

樓主, 你有無坐低同老公攤出黎講呀?
咁既婚姻生活? 都叫做婚姻生活?
會唔會佢真係在出面有女人或有人幫佢解決性需要, 而你自己唔知呀? 佢實話無架~~~~
在你個case, 坦白講, 佢話無, 我真係好懷疑囉~~~~
睇黎, 你留意下佢好d喎~~~~

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

3年太奇怪喇,妳老公會唔會可能由直變咗...對女人無興趣呀...:(

伯爵府

2024勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

邊有這樣的丈夫?佢放假有無同小朋友出街玩!

大帽山下某條村落黃色的小屋,住有羊爸爸ammy、羊媽媽sandy、羊哥哥reego、羊細佬ricky!

複式洋房

I also know there is marriage without sex. It may be because of the work pressure, feeling very tired, or that the c6 feels uneasy. Some men are not very keen due to personality.

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

三年都冇咩...咁bb點黎架?即係以前唔係咁..
會唔會有bb之後..老公覺得多個人要養..工作同心理壓力大左..所以唔得呢??

有冇同佢傾過..自己睇碟搞掂??老婆點都比五姑娘好掛 同佢一齊睇碟之後咩得唔得?

洋房

多謝各位姊妹的關心,我已約了神父及修女商討此事!
無論結果如何,我都會堅持將小女放在第一位。

複式洋房

Hope that there will be a good way out. I recall that in the newspapers, Mingpoa, there has been some discussion on couples without sex even they love each other. So it is not only you and your husband. You are right in seeking help.

珍珠宮

原帖由 CarolKwan 於 09-4-2 11:36 發表
BB出世後3年了到現在都過著冇性冇愛的日子, 白天上班,收工回家照顧小孩。

不管BB夜晚發燒生病或是我腸胃炎要入院, 他照樣睡覺, 不聞不問。

本想好讓小孩有個完整家庭...但真的很難頂!

這段婚姻還要繼續嗎? ...

既然可以生到BB, 一定曾經有過快樂的日子. 好大程度是你先生在外面受了很大的打擊而突然改變了. 在決定分開前最好先問個明白, 以免做錯決定.

既然已有了分開的想法, 完全攤開嚟講都無有怕啦, 可能有意外收穫呢?

記住.....否極泰來.......

努力

伯爵府

真是接受不了 : BB夜晚發燒生病或是我腸胃炎要入院, 他照樣睡覺, 不聞不問。

要我再對住這個對我冷酷無情的人, 會很不開心的.

如果傾完還是解決不了, 還是早早自己了斷這無情的關係.

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

我就唔會再去勉強
概然你都話係冇愛冇性
繼續下去對小朋友會好嗎
冇溝通冇感情
整個家同一班陌生人一起住有咩分別
小朋友大了都會感受到
就算一齊都未必係好

男爵府

樓主妳既生活真係好恐怖!

除咗妳老公完全唔理妳 + 唔關心妳 + 小朋友之外,連妳6299都同樣冷漠! (唔係話要佢地插手做d乜,不過連一句安慰既說話都冇就真係..... )

真係好難以置信兩夫妻既關係可以冷漠成咁!!!! 個人覺得連同屋主都不如......比我一定唔可以繼續落去! 唔好話3年咁既生活,3個月我都唔得~ 3年既話,我唸我真係可能會痴咗線.......

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

原帖由 CarolKwan 於 09-4-2 16:37 發表
有工人照顧BB所以唔關BB事!
已經同佢慢慢傾過好幾次! 好唔容易兩人一起去旅行,色誘佢都冇反應。
唔知佢想點.....同佢拍拖時好正常,結婚後亦有正常的性生活,也會關心我。
自從BB出世後就変到好冷漠, 好cool。唔見佢同 ...

好明顯佢根本就唔鍾意小朋友啦
你地有冇諗清楚先生架?

伯爵府

好媽媽勳章

你丈夫是否教友?
他是否教友也好,有 d男人未必想堂區的人知道自己太私人的事_ _ _ _畢竟,太熟了

原帖由 CarolKwan 於 09-4-6 09:18 發表
多謝各位姊妹的關心,我已約了神父及修女商討此事!
無論結果如何,我都會堅持將小女放在第一位。

男爵府

一定有問題,你問清楚再作打算
原帖由 CarolKwan 於 09-4-2 11:36 發表
BB出世後3年了到現在都過著冇性冇愛的日子, 白天上班,收工回家照顧小孩。

不管BB夜晚發燒生病或是我腸胃炎要入院, 他照樣睡覺, 不聞不問。

本想好讓小孩有個完整家庭...但真的很難頂!

這段婚姻還要繼續嗎? ...

複式洋房

呢個世界真係古怪,我就經常想同老婆做,佢就完全無與趣。一個正常男人點頂丫。唉,點解呢個世界咁得意,有女人想同老公做,老公就唔想做。有男人想同老婆做,老婆就唔想做。你話丫,個天係咪玩野丫。

水晶宮

如果換轉係我有咁既情形,如果老公肯放我走,我會揀離婚囉...無謂大家夾硬一齊浪費大家既時間...咁講真,你對佢無愛响度,但又要一齊,日日對住,佢又對你不聞不問,我覺得係一種折磨.

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 Billychaichai 於 09-4-24 18:46 發表
呢個世界真係古怪,我就經常想同老婆做,佢就完全無與趣。一個正常男人點頂丫。唉,點解呢個世界咁得意,有女人想同老公做,老公就唔想做。有男人想同老婆做,老婆就唔想做。你話丫,個天係咪玩野丫。 ...

公道d講句, 2夫妻之間可能發生咗d野, 先做成呢個結果, 可能當局者迷, 又或者係逃避都唔定!! 唔會事出無因!!!

洋房

係咪你同之間之前有咩問題,或者之前係咪成日為錢或者覺得佢無出息而嘈!會唔會你揾錢多過佢另佢有自卑!

別墅

但去旅行色誘佢都冇反應, 都令人幾沮喪. 我都試過係甘, 都係冇反應law.... 衰男人, 俾少少反應應酬下都得瓜! 完全冇理別人感受:;pppp:

原帖由 CarolKwan 於 09-4-2 16:37 發表
有工人照顧BB所以唔關BB事!
已經同佢慢慢傾過好幾次! 好唔容易兩人一起去旅行,色誘佢都冇反應。
唔知佢想點.....同佢拍拖時好正常,結婚後亦有正常的性生活,也會關心我。
自從BB出世後就変到好冷漠, 好cool。唔見佢同 ...

首頁

尾頁

跳至