夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

blacklabel82 發表於 18-7-30 18:42
回覆 sinsinbaby 的帖子

我結左婚都有六年,感覺同你也差不多,最近都煩惱緊如何走下去 ...

原來好多夫婦都有咁既情況,我結婚9年,有絆兩個,老公好錫d女,好似小情人咁對佢地,唯獨對我成日都黑口黑面,妙咁妙舌..樣樣都唔妥我,樣樣都話我錯...連對工人都識講笑,唯獨唔想同我講野....對街外人都好好

都唔明點解會咁,試過同佢傾氹佢問佢,只係識叫你收聲唔好煩,再問落去就數你不是過你錯...
你們的另一半是這樣的嗎?

複式洋房

sinsinbaby 發表於 18-7-28 10:28
好辛苦,感覺好孤獨

侯爵府

Bbtvsvod 發表於 18-8-18 11:52
同你一樣,我同老公直情已去到分開住,連見面既時間都唔想講多半句,而家既我好少直接同佢溝通,都係搵小朋 ...

咁樣即係分居?

大宅

CherylTsang 發表於 18-8-22 23:41
原來好多夫婦都有咁既情況,我結婚9年,有絆兩個,老公好錫d女,好似小情人咁對佢地,唯獨對我成日都黑口 ...

有呀,講多一句咁大吧,又話人吧口講野便博鬧咁。好聲好氣講野又比佢鬧細聲唔代表有禮貌,灰到核爆=,=
總之阿仔做咩都岩,個阿媽做咩都錯。
今日先嘈完,忍唔住同阿仔講,再係咁我會離開屋企...

別墅

1026fan 發表於 18-9-2 00:52
有呀,講多一句咁大吧,又話人吧口講野便博鬧咁。好聲好氣講野又比佢鬧細聲唔代表有禮貌,灰到核爆=,=
總 ...

咁似我....原來都有人好似我咁...,
我以為得我一個有個唔愛鍚我既人
我今日都同佢爆左...第一次忍唔住係仔女面前有少少失控...好後悔
諗到對仔女,係o甘既环境下長大,好心痛..
好想比到一個开心既家佢地..
但偏徧有個人日日都鬧神鬧鬼,只有其他人錯,佢無錯
好辛苦...

洋房

回覆樓主:

係咪每段婚姻都會咁。。

大宅

原來好多夫婦都有咁既情況,我結婚9年,有絆兩個,老公好錫d女,好似小情人咁對佢地,唯獨對我成日都黑口 ...

我情況差唔多, 依家嫌我煩唔靚之類

同個女出街食飯唔預我都做得出

大宅

seaker 發表於 18-9-2 01:29
咁似我....原來都有人好似我咁...,
我以為得我一個有個唔愛鍚我既人
我今日都同佢爆左...第一次忍唔住係 ...

我嗰個話依家為咗盡責任照顧個女,等個女大咗就搬走,捱多三年幾中學畢業就拜拜

別墅

sinsinbaby 發表於 18-7-28 02:06
現在出街唔會想拖手,亦可以一年都冇性生活,亦唔會想同對方傾計,感覺溝通唔到,亦再冇感覺去做些什麼令對 ...

如果不涉及第三者,是否應該搵專業人士找出問題原因,看可不可以大家一起繼續走下去?

大宅

現在出街唔會想拖手,亦可以一年都冇性生活,亦唔會想同對方傾計,感覺溝通唔到,亦再冇感覺去做些什麼令對 ...

相愛很難

大宅

身同感受

複式洋房

1026fan 發表於 18-9-2 00:52
總 ...

身同感受,我C6都係甘,成日少少事鬧到我飛起,講野大聲少少就話我態度唔好 ,講得細聲又話聽唔到。大佬呀,湊仔煮飯家務一腳踢佢得閒情願上網睇電視又唔幫下手,又嫌我唔識揾錢 ,又無本事請個工人比我。總之又要老婆識揾錢又要老婆十項全能。我日日攰到死仲要對佢小鳥依人?首先佢應該檢討下自己對我d態度先,開 口埋口粗口鬧我,對個仔就笑笑口咁。個仔一喊就話我唔識湊仔,痴痴地

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

nana_22 發表於 18-10-21 09:56
甘你仲慘過工人....

我覺得我賤過地底泥,其實都幾後悔嫁左個甘既人

男爵府

sinsinbaby 發表於 18-7-31 23:44
不是,性格不合,大家越走越遠,只係生了小朋友之後問題更多

你係因為有左小朋友之後開始有問題?

同路人。
结婚12 年,第10 年先生B, 生B前十年嗌交次數10 隻手指數得晒,生B之後成日嗌交。已經冇愛啦,覺得佢好自私,做小小野就將自己無限放大好似好辛苦咁,其實好多野都係我做。越來越唔後悔

公爵府

想走下去,就會維繫
期待2019

男爵府

開心吸收勳章

我老公都系甘樣...令我相當無奈亦無助
我覺得我同拒就只系同屋共住.難聽D仲慘過同屋共住.
對其他人拒可以好好.對我就小小事就發哂脾氣.
我都有底線的.有時候覺得系咪適合繼續走落去?但又唔舍得對囡....只能湊合著走著.離婚兩個字閃過好幾百次....唉.....
真系唔知道如何是好!~!!!

男爵府

開心吸收勳章

bbiq 發表於 18-10-20 06:48
我情況差唔多, 依家嫌我煩唔靚之類

同個女出街食飯唔預我都做得出

我個C6也是嫌我肥之類的.
我也曾經 系苗條身材....生左BB後就肥到收唔到身.160CM 160磅
但其實話好肥又唔算.大把人肥過我啦.人地老公一樣錫到飛起.
點解拒可以甘膚淺鐘意瘦的.
真不知所謂~!!!!!!!

結婚十三年,生左兩個BB.辛苦出來做野.但就成日郁D就向我發火.
我都有底線的....真系越來越想離開.

男爵府

開心吸收勳章

nana_22 發表於 18-10-21 10:00
完全有呢個情況,出街行隔開幾個身位,好似吾識甘,講電話都係問今晚食咩,無其他話題,捱吾到一分鍾
問他 ...

我個都系.唔知道幾耐無拖過我手了.好似好嫌棄甘款.

首頁

尾頁

跳至