論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原帖由 SEricsson 於 09-4-14 13:14 發表
由垃圾堆中想搵個用得既, 你話有無可能?

唔係蠢蠢鈍鈍既, 就係叻唔切, 有少少學識就走去偷人地址黎借錢. 有借必無還. 有既教十次, 次次都話識, 但係必定做錯野. 仲要扮醒同你玩法例.

我地香港政府無能都爆, ...

me2.........但唔係人人都可以退出........唔同外傭玩架........佢哋都好無奈.

男爵府

好媽媽勳章

pinkdoll,你咪旨望你個工人啦! 佢哋試過一次咁大你,就一定會有第二次第三次,我之前個bun咪又係咁! 最後8個月就走咗啦! 信唔過架!

重有呀! 唔係嚇你,我個friend想同佢個印續約,個印唔肯話要走,因為佢唔鍾意太太 (死未? 係佢唔鍾意太太唔係太太唔鍾意佢...)。最後畀我個friend發現佢落啲洗衣粉喺我個friend啲shower gel度! 佢哋真係變態架! 我個friend原本都諗住好嚟好去,結果咪又係頂唔順即刻send佢走囉!

原帖由 pinkdoll 於 09-4-15 14:14 發表
我都會加入呢個教架....

因為隻印開始有啲古古惑惑咁....如果越來越過份...我幾辛苦都會自己湊對孖b 唔會再請工人 佢地倒模咁既 我冇信心會請到好工人囉

不過..就算呢隻工人可以就到完約 我都唔會續約 到時一定自 ...

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

佢攪我唔緊要呀....

最怕bbs咋...家陣都會check住俾bbs沖奶個熱水壺啲水係咪乾淨 到底有冇用洗衣液洗bbs啲衫.等等.總之好煩..不如自己做好過..真係後悔請咗工人囉

原帖由 CheukC9 於 09-4-15 14:23 發表
pinkdoll,你咪旨望你個工人啦! 佢哋試過一次咁大你,就一定會有第二次第三次,我之前個bun咪又係咁! 最後8個月就走咗啦! 信唔過架!

重有呀! 唔係嚇你,我個friend想同佢個印續約,個印唔肯話要走,因為佢唔鍾意太太 (死未? 係 ...

男爵府

好媽媽勳章

係呀! 我個friend都話昅住個印重攰,因為要一日24小時都留意住佢做乜,又唔可以太著跡,唔係畀佢發覺你昅佢又驚佢對小朋友不利 (我friend都有兩個仔)。嗰種提心吊膽嘅感覺先最攞命!

原帖由 pinkdoll 於 09-4-15 14:40 發表
佢攪我唔緊要呀....

最怕bbs咋...家陣都會check住俾bbs沖奶個熱水壺啲水係咪乾淨 到底有冇用洗衣液洗bbs啲衫.等等.總之好煩..不如自己做好過..真係後悔請咗工人囉

...

男爵府

大廚勳章

舉腳同意!!

我試過3個月無工人用, 只要安排下D時間, 家務都可以搞得掂, 2個仔仲日日有飯開. 我大仔(3.5歲)仲會幫我抺碗, 真係感動. 細仔都只得1.5歲.

日日都好多野做架, 係超忙, 但係就開心好多, 自由好多. 銀包/錢四圍放都無問題, 唔怕屋企有賊....

我依家果件仲有一個月至走人, 我好期待以後唔再請工人既日子! 如果個個都唔使請工人, 我諗香港人會開心好多!

原帖由 CheukC9 於 09-4-15 14:18 發表
嘩~恭喜定你先!

係呀! 我都覺得肉體上嘅疲勞真係遠遠不及心靈上嗰種折磨嚟得痛苦....

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

同意..非筆墨可以形容

但唔check又唔得喎..佢哋會放肆..以為太太係白痴

原帖由 CheukC9 於 09-4-15 14:51 發表
係呀! 我個friend都話昅住個印重攰,因為要一日24小時都留意住佢做乜,又唔可以太著跡,唔係畀佢發覺你昅佢又驚佢對小朋友不利 (我friend都有兩個仔)。嗰種提心吊膽嘅感覺先最攞命!

...

別墅

I really want become your member.
ccee

首頁

尾頁

跳至