論盡家傭

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

So, why you still can tolerate her until right now? Fire..........

民房

I won't allow that maid...., How can you accept that her attitude? For me...! No way to do so...

If she play computer.., that means she doesn't have emotion to work for you? In this case.. what is the point you employ her again & again?

伯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 親子達人勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Yes ! no accepted ~ 佢係工人.....点解有要求 !!

原帖由 tammygirl 於 09-4-15 23:59 發表
打算同現在印備續第4個contract,但佢竟要求每晚可玩電腦至零晨2點?我話唔可以,只可至1點,因為我返左工佢要照顧6歲同4歲囡囡,佢今日仲對我黑面,唔同我講野,究竟係我有問題定佢做壞腦?
我同佢講如果佢可以搵到1個僱主 ...

男爵府

畀面勳章

She said 2:00 a.m. But I'm sure that she cannot control herself and will play it overnight.

As per my bad experience, NO Notebook should be allowed to be brought in employer's house!

原帖由 tammygirl 於 09-4-15 23:59 發表
打算同現在印備續第4個contract,但佢竟要求每晚可玩電腦至零晨2點?我話唔可以,只可至1點,因為我返左工佢要照顧6歲同4歲囡囡,佢今日仲對我黑面,唔同我講野,究竟係我有問題定佢做壞腦?

大宅

NO No No No NO........
so ridiculous requests:;pppp: :;pppp: :;pppp:
FIRE FIRE..... nothing to say

複式洋房

點解你會比佢玩電腦???佢係黎香港工作, 唔係玩, 佢有咁既要求, 你唔比, 佢都會係你返工時都玩僅, 只不過現在明話比你知, 佢真係值得你留佢咩!!!

禁止訪問

男爵府

開心吸收勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

工人可以用電腦, 真係第一次聽...
佢地係黎做工人, even 比佢講電話都係因為呢d 係人道理由, 等佢可以打返屋企... 電腦!? impossible...

子爵府

not renew the contract

no notebook nor computer allow for new maid

that's all

大宅

樓主, 你做下好心唔好同人地續約喇, 等佢可以搵份網吧做, 一日上網上足24小時都得
但我好想知佢係咪除左上網既要求過份D之外, 湊仔, 煮飯, 打掃清潔樣樣精, 至令你可以同佢績2, 3 張約...6年時間唔短喎, 你係咪有特異功能, 約耐力咁勁既
..

珍珠宮

我想問.....1點同2點有咩分別?

男爵府

我個件都係成Q日玩電腦, 所以我炒咗, 因為我冇樓住咁有忍耐力.

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

樓主,換左佢啦,等佢可以早D返歸玩飽佢個電腦啦.....

男爵府

2024年龍年勳章 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

一定唔得啦!
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

大宅

好多時僱主都想對工人好,想當佢地係自己人,但現實真係好難,越對佢好越過份,連本份都唔守!
玩電腦都係唔知佢做乜,分分鐘去搵食點算,係度咁多年可能都有sex嘅需要都唔定!放佢返屋企啦

禁止訪問

珍珠宮

佢真係當自己係妳地一家人, 佢好似唔係問緊妳得唔得, 而係知會妳一聲姐, 一點好兩點好, 開到聲要求都過份啦, 仲續約.

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

其實佢係咪想博你唔同佢續約攞長服呀? 講真, 你續唔續佢對佢嚟講都冇壞, 唔續佢咪攞到你份長服, 續約你就要應承佢o既條件, 到你頂唔順一樣要炒佢 ~ 佢都一樣攞到你份長服, 佢立於不敗之地.

大宅

環保接龍勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

佢有病... 早走早著. 
諗住做得耐..以為自己咩都得.... 

複式洋房

巧勁呀, 個工人可以玩 notebook, 睇 DVD till 1:00 at night. 真係自己屋企一樣. 拱威, 唔駛打工啦, 返家鄉嘆啦!!

首頁
12345...6

尾頁

跳至