跳至

首頁
12345...15

尾頁

男爵府

原帖由 hurley 於 09-6-29 16:23 發表

我都係搵霍詠儀, 你係咪而家檢查都係搵佢做?
你幾多號預產期? 我11月24日但我打算開刀, 所以我諗會早d

我6月中先睇佢第一次
之前都係其他私家診所同台灣檢查

我預產11/16
請問霍詠儀開刀埋單大概幾錢啊??

別墅

我都想去仁安到生.我想做無痛.聽人講仁安做無痛幾好的
我想搵霍醫生,我想問睇霍醫生要幾耐之前約呢?
可以比個預約電話我嗎?
我預產期係1月的^^

大宅

原帖由 vvvir 於 09-6-29 22:46 發表

我6月中先睇佢第一次
之前都係其他私家診所同台灣檢查

我預產11/16
請問霍詠儀開刀埋單大概幾錢啊??

我問過姑娘, 佢話預4萬幾埋單......

大宅

原帖由 史汀娜 於 09-6-30 11:59 發表
我都想去仁安到生.我想做無痛.聽人講仁安做無痛幾好的
我想搵霍醫生,我想問睇霍醫生要幾耐之前約呢?
可以比個預約電話我嗎?
我預產期係1月的^^

霍醫生都幾full嫁, 如果新症大概要1-1.5月前約, 你試下打去, 可以去仁安睇但就會full d, 電話26083222
或可以去荃灣診所睇, 會冇咁full, 電話23757792

霍醫生都係得星期一, 三, 五有得睇, 醫院上午, 荃灣診所下午, 但兩個地方唔會同時存你record. 即係例如你間住睇, 佢只會有你對上一次的記錄, 所以我認為睇開醫院就醫院, 診所就診所
診所診金會比醫院診金平$100左右
希望幫到你!

男爵府

原帖由 hurley 於 09-6-30 12:29 發表

我問過姑娘, 佢話預4萬幾埋單......

咁都ok
順產都要3萬喇~仲唔包無痛喎

男爵府

原帖由 hurley 於 09-6-30 12:48 發表

霍醫生都幾full嫁, 如果新症大概要1-1.5月前約, 你試下打去, 可以去仁安睇但就會full d, 電話26083222
或可以去荃灣診所睇, 會冇咁full, 電話23757792

霍醫生都係得星期一, 三, 五有得睇, 醫院上午, 荃灣診所下午 ...

好詳細啊
我之前就係因為醫院嗰邊難book
所以山長水遠去荃灣做第一次check(我住馬鞍山)
7月中要去大圍做結構

大宅

原帖由 vvvir 於 09-6-30 13:02 發表

好詳細啊
我之前就係因為醫院嗰邊難book
所以山長水遠去荃灣做第一次check(我住馬鞍山)
7月中要去大圍做結構

你個case exactly同我一樣, 我又係第一次勁難book, 迫住去咗荃灣睇, 第二次去仁安睇, 跟住霍醫生話呢邊冇我上次响荃灣睇個記錄, 而我又係住响馬鞍山.....
不過結構我就响出面做, 其實我睇緊兩個醫生, 其實我由有咗到而家睇咗4個醫生, 頭兩個唔掂, 第三個睇霍詠儀, 覺得佢好好, 跟住再睇第四個醫生(因為book霍詠儀之前我已book了第4個醫生但佢個期仲full要等6星期, 所以我响中間插咗霍詠儀响6個星期之間再睇一次醫生), 第4個醫生係巫少慈, 佢勁nice, 又funny, 所以都好難揀....
如果我開刀, 你順產, 我地有可能响仁安相遇添呀.....
係呢, 你有冇去馬鞍山健康院呀? 我冇呀! 因為由開始已打算在仁安生, 所以冇諗過去政府睇, 但同事話如果touchwood早產, 私家唔收, 要去政府睇, 同埋政府兒科比較pro, 所以佢建議我都去政府度睇一次, 等佢地有我record, 到時唔駛咁乸手唔成世, 啱啱問過其他媽咪, 佢地話首先要去健康院登記先.....

大宅

by the way, 我7/10做結構, 我今日剛剛夠19week

男爵府

原帖由 hurley 於 09-6-30 19:14 發表

你個case exactly同我一樣, 我又係第一次勁難book, 迫住去咗荃灣睇, 第二次去仁安睇, 跟住霍醫生話呢邊冇我上次响荃灣睇個記錄, 而我又係住响馬鞍山.....
不過結構我就响出面做, 其實我睇緊兩個醫生, 其實我由有咗 ...

我都係淨去仁安睇
其實都無去排
結構都會係仁安做(因為遲book,巫少慈book唔到啊)

大宅

原帖由 vvvir 於 09-7-1 17:29 發表

我都係淨去仁安睇
其實都無去排
結構都會係仁安做(因為遲book,巫少慈book唔到啊)

我打算book巫少慈28週照4D, 如果你有興趣你都早D book定啦, 而家應該都仲book到的!

男爵府

你地比左 deposit 未 ? 我 mon 去覆診, 姑娘問我交左 deposit 未, 佢話仁安 full 到 11 月啦 ~

大宅

原帖由 rabbit.melody 於 09-7-2 09:50 發表
你地比左 deposit 未 ? 我 mon 去覆診, 姑娘問我交左 deposit 未, 佢話仁安 full 到 11 月啦 ~

吓??? 唔係呀嘛?
我仲未交呀, 又話28週前交, 佢應該留咗位俾我嫁喎.....
唉, 仲諗住照埋結構先去添, 唔係要突登去交呀嘛? 唔知sat下午可唔可以去交呢? 因為唔想請假呀.....

男爵府

我o個日都係o甘問, 不過醫院o甘講, 姑娘咪照講囉
原帖由 hurley 於 09-7-2 11:16 發表

吓??? 唔係呀嘛?
我仲未交呀, 又話28週前交, 佢應該留咗位俾我嫁喎.....
唉, 仲諗住照埋結構先去添, 唔係要突登去交呀嘛? 唔知sat下午可唔可以去交呢? 因為唔想請假呀..... ...

別墅

交按金係星期一至五上午10時至1時, 下午3時至6時;星期六上午10時至1時~
我剛星期二照完個結構,都 book唔到巫醫生,但就book咗照4D...
原帖由 hurley 於 09-7-2 11:16 發表

吓??? 唔係呀嘛?
唉, 仲諗住照埋結構先去添, 唔係要突登去交呀嘛? 唔知sat下午可唔可以去交呢? 因為唔想請假呀..... ...

係小牛仔嚟~

大宅

原帖由 miumiu29 於 09-7-2 11:49 發表
交按金係星期一至五上午10時至1時, 下午3時至6時;星期六上午10時至1時~
我剛星期二照完個結構,都 book唔到巫醫生,但就book咗照4D...

oh thanks!
我8月頭先番去覆診, 唔知到時先一次過交埋按金會唔會太遲呢? 到時係24week
我諗佢係响佢度睇果d孕婦佢都會幫你留咗先, 咁佢留咗都當係咪話full囉? 唔知係咪咁計呢?

別墅

我就看緊廖琳娜醫生,記得當時佢話幫咗hold住個床位,就在28w前交按金就可以,但等陣過食飯時間我會打去醫院到問吓先,到時話你知...hehe

原帖由 hurley 於 09-7-2 12:43 發表

oh thanks!
我8月頭先番去覆診, 唔知到時先一次過交埋按金會唔會太遲呢? 到時係24week
我諗佢係响佢度睇果d孕婦佢都會幫你留咗先, 咁佢留咗都當係咪話full囉? 唔知係咪咁計呢? ...

係小牛仔嚟~

大宅

原帖由 miumiu29 於 09-7-2 12:51 發表
我就看緊廖琳娜醫生,記得當時佢話幫咗hold住個床位,就在28w前交按金就可以,但等陣過食飯時間我會打去醫院到問吓先,到時話你知...hehe

十萬個唔該

大宅

真的嗎? 我要7月22日至做結構, 8月7日先返私家覆診(到時先至23-24weeks), 但係醫生同診所的姑娘都話ok至交錢, 如果11月full 咗, 咁點算好呢?? 咁我係唔係要返番去政府?? 好擔心啊!!

別墅

我已打去醫院問啦...她們話若早啲交按金就會早啲幫你留位,若到時無晒位就無得比我地啦...佢地都話通知咗診所個邊叫啲客早啲交喎~同埋交錢時間有唔同,若交1萬按金,可於星期一致日 上午9時至下午7時 係入院部繳交...

係小牛仔嚟~

男爵府

原帖由 miumiu29 於 09-7-3 11:54 發表
我已打去醫院問啦...她們話若早啲交按金就會早啲幫你留位,若到時無晒位就無得比我地啦...佢地都話通知咗診所個邊叫啲客早啲交喎~同埋交錢時間有唔同,若交1萬按金,可於星期一致日 上午9時至下午7時 係入院部繳交... ...

但嗰日我係直接問dr.霍
佢話28w交就ok
佢會幫我留位喎
好驚無床位啊~~

首頁
12345...15

尾頁

跳至