自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

回覆樓主:

把口咁衰嘅

水晶宮

係咁諗都唔好出口嘛⋯
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

珍珠宮

2018父親節勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

把口唔收

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

chinatea 發表於 19-3-18 14:51
岩個朋友兩公婆叫我帶佢去天水圍睇租盤,我兩朋友,先生70,太太69,外型似50幾咁啦,兩個都係退休人士,因為個仔 ...
又係衰,兜口兜面咁講。
求其講個借口唔租咪算囉。
同埋呢d唔係一早同agent溝通好既咩?唔啱就咪約,浪費人地睇樓時間。

水晶宮

把口衰到

男爵府

好媽媽勳章

老人家自然走,都唔算凶宅啦。我老豆走果陣都係自己屋企走,之後間屋租出咁多年,幾個租客都住得好舒服,只係佢地覺得租金越黎越貴先搬咋嘛

水晶宮

回覆樓主:

把口超賤

珍珠宮

chinatea 發表於 19-3-18 14:51
岩個朋友兩公婆叫我帶佢去天水圍睇租盤,我兩朋友,先生70,太太69,外型似50幾咁啦,兩個都係退休人士,因為個仔 ...

而家d 人形住有樓出租, 高人一等架

你睇林老師死左, 有個跳出黎話王主席無低調處理, 有d 校長聯署出黎柄返轉頭

社會好多人自我感覺良好, 高(膠)人一等架

班友受薪打工仔, 當正自己老闆, 啊校長們你知你份工好多人等住, 好高人工架

納稅人比架!

珍珠宮

回覆樓主:

2老好難租樓架
諗下其他計啦
行動之前點解唔諗下會有咁既情況呀
把口係無品
唔好理佢
但2老真係3思囉
何必為個仔自己租樓住

珍珠宮

回覆樓主:

業主把囗真賤

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

個業主好直接喎

chinatea    發表於 19-3-19 02:58

水晶宮

namnamnamlolo 發表於 19-3-18 18:21
2老好難租樓架
諗下其他計啦
行動之前點解唔諗下會有咁既情況呀

兩老唔好住村啦、仲要3樓、唔駛咁大、近返個仔啦

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 namnamnamlolo 的帖子

朋友識左30幾年,睇住佢仔出世,雖然深交,但我都冇問人家事,佢地一家都係CC文文D人來架,都冇聽過佢同個仔有咩事,只係佢兩老,成日話想試下住新界,但真係今日比個亞伯咁講,我朋友老公話比佢點醒左,原來老人出來住都係有問題架.
雖然個業主講野係好乞人憎,但都了解左點解有D夫婦老左,寧願D後生搬返去一齊迫,都唔肯出去住,而家到我D咁年齡真係又多個煩惱,原來唔只人地驚你係租霸,都驚你瓜左係佢間屋,就真係冇仇報.
<br><br>

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 luckybaby2011 的帖子

其實佢地一直住唐樓架,都係3樓,佢地行得好快,反而我就行唔郁,佢地比哂錢啦,由佢地住下村先,可能下下要出去天水圍買野,終有日唔慣,等佢地試下啦.
<br><br>

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

就算心咁諗都唔好講出口啦,老人家講嘢咁衰架,自己都一把年紀啦,都好,咁嘅業主唔租好過。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

水晶宮

回覆 rose-mag 的帖子

個地產先慘,係咁sorry,唔好意思,又話次次都係老婆來開門,次次?我問佢老人家都係麻煩人啦,地產話佢揀人租,都放左兩個星期架啦.
我都祝佢地運啦.
<br><br>

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

chinatea 發表於 19-3-19 03:23
回覆 rose-mag 的帖子

個地產先慘,係咁sorry,唔好意思,又話次次都係老婆來開門,次次?我問佢老人家都係麻煩 ...

想起一單,以前有個客請某明星做代言人,果陣有次續約,個客同同事講不如揾家另一個,佢驚個代言人太老,驚佢隨時死,咁我同事當場o嘴,因為個客仲老過個代言人。話說而家個客都死咗冇廿年都有十幾年,而個明星代言仲健在。

chinatea    發表於 19-3-20 01:16
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

男爵府

把口咁臭咖,心咁諗都唔好講出黎丫嘛。

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

事實冇人喜歡
業主自私心態,人類通病

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

把口真係好衰下,你唔租都唔駛咁講嘢吖。。

首頁

尾頁

跳至