跳至

首頁

尾頁

複式洋房

大家繼續努力la

想問吓你, D人奶放係室溫, 食之前需唔需要整番熱ga?
我就無整番熱, 怕會破懷D營養, 你呢?

原帖由 josonbb 於 09-5-14 15:16 發表

我都係剛開完工, 30min只有30ml, seems....worse than you lor....@@"

複式洋房

原帖由 didi2008 於 09-5-15 17:12 發表
大家繼續努力la

想問吓你, D人奶放係室溫, 食之前需唔需要整番熱ga?
我就無整番熱, 怕會破懷D營養, 你呢?

放室溫果d我就冇坐暖, 但雪櫃攞返出黎果d就梗係有啦..^^

複式洋房

Me too!

原帖由 josonbb 於 09-5-16 12:55 發表

放室溫果d我就冇坐暖, 但雪櫃攞返出黎果d就梗係有啦..^^

複式洋房

原帖由 didi2008 於 09-5-16 15:27 發表
Me too!

媽媽你最新情況點呀?
我b女隻手隻嘅卡介苗有少少膿, 家下就黎好返啦,
至於塊面仔就出晒d粒粒野....@@"
奶奶情況好d嗎??

複式洋房

個新泵終於响星期二到咗la, 但係奶量無增加lor, 個新泵就靜D,舒服Dlor, 真係窮媽媽, cry cry cry.......

我個B女都生咗D紅粒粒, 姑娘話正常wor.

原帖由 josonbb 於 09-5-22 14:16 發表

媽媽你最新情況點呀?
我b女隻手隻嘅卡介苗有少少膿, 家下就黎好返啦,
至於塊面仔就出晒d粒粒野....@@"
奶奶情況好d嗎??

複式洋房

原帖由 didi2008 於 09-5-28 23:42 發表
個新泵終於响星期二到咗la, 但係奶量無增加lor, 個新泵就靜D,舒服Dlor, 真係窮媽媽, cry cry cry.......

我個B女都生咗D紅粒粒, 姑娘話正常wor.

...

果然係大家都好同步wor, 亞女成面生晒粒粒, 我睇過呢d叫"新生兒痤瘡", 你可以上衛生署網睇; 之前去健康院, 姑娘已confirm係呢d瘡, 佢話冇問題, 只係我覺得佢好樣衰啫, haha...
至於milkmilk, 繼續咪又係超窮嘅媽媽, 每次得果20-30ml, then要補奶粉, 唔知每次食咁少有冇用呢....

複式洋房

前兩日亞女D粒粒惡化咗,耳珠結咗D焦,個面D粒粒就好"鞋", 我以為佢敏感,咪帶佢睇醫生lor, 醫生話係油脂分泌過多, 好多BB都有同樣問題, 搽D藥膏就會好番, 不過之後又會出番wor.

至於D milk milk, 我一日都係pump兩三次, 分量又咁少,食咗都唔知去咗邊,aiiiiiiiiiiiiiii

原帖由 josonbb 於 09-5-31 15:39 發表

果然係大家都好同步wor, 亞女成面生晒粒粒, 我睇過呢d叫"新生兒痤瘡", 你可以上衛生署網睇; 之前去健康院, 姑娘已confirm係呢d瘡, 佢話冇問題, 只係我覺得佢好樣衰啫, haha...
至於milkmilk, 繼續咪又係超窮嘅媽媽 ...

複式洋房

原帖由 didi2008 於 09-6-2 16:21 發表
前兩日亞女D粒粒惡化咗,耳珠結咗D焦,個面D粒粒就好"鞋", 我以為佢敏感,咪帶佢睇醫生lor, 醫生話係油脂分泌過多, 好多BB都有同樣問題, 搽D藥膏就會好番, 不過之後又會出番wor.

至於D milk milk, 我一日都係pump兩三次, 分量 ...

今日我地去左打針啦, e生話面上好鞋果d係"皮脂線炎", 佢開左d藥膏俾我, 冇錯佢係話茶完會好一陣then又再出過, bb4個月大之前會消失...
你亞b幾時打針呀?

複式洋房

我地响5月26號喺健康院打咗乙型肝炎第二針啦, 你係私家打定健康院打?我仲考慮緊响邊樹打其他針。

原帖由 josonbb 於 09-6-2 17:26 發表

今日我地去左打針啦, e生話面上好鞋果d係"皮脂線炎", 佢開左d藥膏俾我, 冇錯佢係話茶完會好一陣then又再出過, bb4個月大之前會消失...
你亞b幾時打針呀? ...

複式洋房

原帖由 didi2008 於 09-6-4 21:52 發表
我地响5月26號喺健康院打咗乙型肝炎第二針啦, 你係私家打定健康院打?我仲考慮緊响邊樹打其他針。

我有照去健康院, 不過就冇打針, 家下所有針一次過去晒c+打lor, 因為又有肺炎鏈球再+鱗狀病毒嘛, 費事煩lor
亞b打完針有燒嗎?

複式洋房

佢打完針就無發燒, 不過成日喊lor, c+打要幾錢?

原帖由 josonbb 於 09-6-6 09:19 發表

我有照去健康院, 不過就冇打針, 家下所有針一次過去晒c+打lor, 因為又有肺炎鏈球再+鱗狀病毒嘛, 費事煩lor
亞b打完針有燒嗎?

複式洋房

原帖由 didi2008 於 09-6-8 18:51 發表
佢打完針就無發燒, 不過成日喊lor, c+打要幾錢?

c+打晒要收7000幾, 因為鏻狀要食2次, 食1次要$850, 原先個plan係$6770(未包$850x2)

複式洋房

都幾貴bor...........

原帖由 josonbb 於 09-6-8 19:07 發表

c+打晒要收7000幾, 因為鏻狀要食2次, 食1次要$850, 原先個plan係$6770(未包$850x2)

首頁

尾頁

跳至