潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

金田媽 發表於 19-5-26 01:44

咁我之前喺fsh咁啱又撞正星期六買到嘅b/k/c, 一定係我幻覺
...

我買到k28 Etain, 同 Lindy 30
我想要多個Picotin, 只得返手柄有鱷魚皮嗰一隻款,所以冇要到, 24/24 冇29

複式洋房

K28 etain sellier
Lindy 30 black
Oran sandal in white
Silk in compact
Silk in coins bag
兩條cashmere 140

wcpcelia    發表於 19-5-26 17:08

大宅

Jujus 發表於 19-5-26 00:23
請問你係去邊間?同埋點樣Make appointment?
因為我依家都係巴黎,總店冇我想要嘅嘢,我諗住去試另外果兩 ...

你話你有相熟SA直接約,一定有B/K!
總店係最齊袋架喎
你個SA冇幫你keep?!

大宅

金田媽 發表於 19-5-26 01:27
乜星期六冇delivery, 係sa呃我哋先咁講, fsh嘅stock level其實多到你唔信
...

星期六有貨架!放袋比你一定變到出來!
袋係倉度咁啦

侯爵府

牛年勳章

Jujus 發表於 19-5-26 01:32
星期六係冇㗎,連想買條pop h 頸鏈送俾人都係得返一隻紅色

妳試下online order 再去shop 拎,online可能有貨,不過冇得退稅。

男爵府

Nice congrats

大宅

回覆樓主

請問係邊間shop?

大宅

Jujus 發表於 19-5-26 05:34

我買到k28 Etain, 同 Lindy 30

喺星期六, 你買唔買到想要嘅貨
同fsh星期六有冇delivery根本冇關
一切係睇你同sa嘅關係, 你有sa跟開, 但連頸鍊仔都keep唔到

大宅

skywalker05 發表於 19-5-26 07:58
星期六有貨架!放袋比你一定變到出來!
袋係倉度咁啦

唔熟行情嘅人咪以為星期六冇貨囉, 笑c人
喺fsh, K同L都係多人要嘅袋, 佢要咗之後仲想買多個袋, sa唔放所以就吹水, 話星期六冇delivery

別墅

~fifi~ 發表於 19-5-25 12:54
一早知自己無咩抽獎運,所以都預左唔會可以攞到FSH appointment,所以第一日到步就先去左另一間鋪,買左少 ...

好靚呀!!! 相有色差,係bleu indigo/nuit 定 noir? 個combo型格呀!!! Envy!!! 期待睇埋你其他戰利品。

複式洋房

金田媽 發表於 19-5-26 11:24
喺fsh, K同L都係多人要嘅袋, 佢要咗之後仲想買多個袋, ...

佢show 咗電話上面個stock 比我睇,FSH SA 佢哋手上面個電話全部睇到成個法國嘅Stock,就連Hermes.com 嘅貨都會睇到, 佢俾咗我喺上面揀顏色,b/k/c 喺電話上邊唔會show俾你睇,其他貨直接可以喺佢電話上面揀顏色揀size, 噤入去個item隔離寫住邊間鋪頭有stock非常清楚,24/24得大size beton, pop h 頸鏈係行去個櫃桶度一打開得一條, 啲貨全部都放喺隔離個櫃桶度,打開都係吉嘅, 正常唔會喺email度叫佢留pop h 頸鏈俾我,email 都梗係講重點k/b/c

FSH係多貨但同時亦真係去得好快, 我去嘅時候因為星期六,名牌店附近啲路都俾警察block左因為黃背心,其實條街真係冇人,但一入到FSH依然超多人,因為好多人都真係去朝聖

大宅

Jujus 發表於 19-5-26 12:43
佢show 咗電話上面個stock 比我睇,FSH SA 佢哋手上面個電話全部睇到成個法國嘅Stock,就連Hermes.com 嘅 ...

重點所在, sa show個stock level俾你睇, 冇你想要嘅袋就代表fsh星期六冇delivery, 有趣
就算我話星期六係有delivery, 都唔會係補返整間shop嘅貨啦, 仲要駁
我同fsh嘅sa用email溝通, 反而冇提想要咩b/k/c, 但一條頸鍊仔, 點解唔叫佢哋留, 乜你個sa冇話你知, 佢哋可以keep 2星期貨咩
乜叫正常唔會喺email度叫佢留pop h頸鍊? 有問題嗎? 乜嘢邏輯

大宅

~fifi~ 發表於 19-5-25 12:54
一早知自己無咩抽獎運,所以都預左唔會可以攞到FSH appointment,所以第一日到步就先去左另一間鋪,買左少 ...

恭喜樓主
唔好意思, 騎劫咗你個post

複式洋房

金田媽 發表於 19-5-26 13:03
重點所在, sa show個stock level俾你睇, 冇你想要嘅袋就代表fsh星期六冇delivery, 有趣
就算我話星期六係 ...

其實大家都係分享吓H 嘅經驗, 了解多d,等各位sis之後買嘢唔洗撞咁多板,其實我純水想分享,sat 冇delivery SA咁講我咁聽, 我又唔係做H SA又唔係delivery man, 可能你真係好熟行情, 我自問唔係vvvip, 只係有個fsh 相熟SA, 但George V 同serve好少去,之前只係參觀過冇買過野,唔知點make appointment, fsh 冇我想要嘅嘢,身在巴黎只係想去多幾間買心頭好,所以先問樓主, 既然你咁屬行情,我都想請教,其他個兩間你應該都知點拎appointment,可唔可以教一教我呢位唔熟行情又無知嘅新手呢?

複式洋房

ggbwong 發表於 19-5-26 08:30

妳試下online order 再去shop 拎,online可能有貨,不過冇 ...

唔該晒呢位jm,我prefer 有退稅, 會去其他店睇或去到機場睇 thanks

複式洋房

Jujus 發表於 19-5-26 13:18
其實大家都係分享吓H 嘅經驗, 了解多d,等各位sis之後買嘢唔洗撞咁多板,其實我純水想分享,sat 冇delivery ...

其他兩間唔駛拎appointment, 只有flagship要...

大宅

Jujus 發表於 19-5-26 13:18
其實大家都係分享吓H 嘅經驗, 了解多d,等各位sis之後買嘢唔洗撞咁多板,其實我純水想分享,sat 冇delivery ...

我都係唔想bk jm錯信唔啱嘅資訊先更正你, sa話星期六冇delivery係呃人
除咗fsh, 另外2間都冇預先約appointment嘅安排, 假如你要去, 大可以一早去等開門, 真心分享, 建議你下次有乜想要, 早幾星期send定email俾你fsh個sa去搵, 咁就唔使臨時臨急先走幾間H

大宅

金田媽 發表於 19-5-26 11:24
喺fsh, K同L都係多人要嘅袋, 佢要咗之後仲想買多個袋, ...

NO DELIVERY 係SA送客既例牌話~ 但要放袋一定變到個袋出來,但冇人會咁勇問番佢,又話冇貨返既

大宅

TanC 發表於 19-5-26 13:37
其他兩間唔駛拎appointment, 只有flagship要...

都要啦!因為冇總店預約都去哂果兩間,所以都要去到登記派時間

複式洋房

金田媽 發表於 19-5-26 13:59
我都係唔想bk jm錯信唔啱嘅資訊先更正你, sa話星期六冇delivery係呃人
除咗fsh, 另外2間都冇預先約appoint ...

我本身6月頭先飛Paris, 但公司臨時有事,六月要留返係香港,所以先提早飛,臨時臨急先同SA改時間囉

我有跟開外國嗰PurseForum, 有人話因為呢幾日Cannes film festival 所以d 貨去哂Cannes唔知真定假
但我平時去歐洲H,SA都會叫我避開fashion week 因為d貨會好緊張

首頁

尾頁

跳至