單親天地

跳至

首頁
12345...7

尾頁

禁止發言

只要自己放得開...

複式洋房

我BF是单亲,他有2个孩子,最大果个17岁,小的都12 了,我初初根他拍拖时没有介意,因为他孩子不是跟他的。但到现在,每次与他和2个孩子一起外出时,都感到很不自然,可能我感觉2个孩子都没有接受我,而且尤其是大的哪个,性格很任性和反叛,有时当我好像透明一样。。。所以时间久了,就开启不想跟他们一起外出。说实在如果有选择,我宁愿选个没有孩子的男人。

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我會覺得呢個有D難呀
因為有D男人覺得屋企緊要過女朋友個D
所以......
原帖由 akina_yeung 於 09-6-12 13:58 發表
如果男友既屋企人介意都唔算係大問題, 最大問題係個男人會唔會同你一齊面所有的閒言閒語.
如果個男人能夠有勇氣陪你一齊去面對所有, 包括佢既屋企人, 我覺得份感情先至''得嚟不易''... ...

別墅

係呀,我 bf 個阿媽好唔鐘意我兩母女, 仲趕我地走. 我bf都冇幫我一句. 因為佢唔想佢阿媽唔開心..... 但我呢? 有冇理我感受呢? 傷左一次, 又再一次...

原帖由 阿藍2006 於 09-6-17 23:37 發表
我會覺得呢個有D難呀
因為有D男人覺得屋企緊要過女朋友個D
所以......

禁止訪問

別墅

佢話佢會照顧我一世. 但又唔想結婚, 又分開住. 一星期只可見1,2次. 我年紀唔細, 同佢傾佢又好逃避, 究竟想點?

原帖由 可可爸爸 於 09-6-25 13:23 發表

Your bf doesnt love you at all. Dont waste your time la

禁止訪問

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我自己覺得如果個男人真係好愛你,佢會咩都唔理咁幫女朋友/老婆,因為我老公見到有人/屋企人對我地唔好,佢會出聲,不過一定會睇係唔係我唔岩先出聲......
其實想點,我諗你自己會好清楚,又或者可以咁講我地離左婚帶住個小朋友,未必每個家庭都會接受,如果我男朋友屋企人唔接受我同仔仔,我會選擇放手,因為我同而家個男朋友講明如果你屋企唔接受我同個仔,你一定要出聲,因為我唔想大家辛苦,我寧願自己一手割斷呢段感情
原帖由 CMS2009 於 09-6-23 18:07 發表
係呀,我 bf 個阿媽好唔鐘意我兩母女, 仲趕我地走. 我bf都冇幫我一句. 因為佢唔想佢阿媽唔開心..... 但我呢? 有冇理我感受呢? 傷左一次, 又再一次...

...

男爵府

原帖由 CMS2009 於 09-6-25 18:14 發表
佢話佢會照顧我一世. 但又唔想結婚, 又分開住. 一星期只可見1,2次. 我年紀唔細, 同佢傾佢又好逃避, 究竟想點?

又唔想結婚, 又分開住. 一星期只可見1,2次?
我覺得佢唔想負責任, 佢係咪真係為你著想呢? 係咪真係愛你呢?

禁止訪問

男爵府

原帖由 heichunmum 於 09-6-25 23:34 發表
其實單親唔係難去找另一段感情,而家都實在好多單親家庭,都已經唔係咁大件事,不過唔係咁多人的家人,長輩可以接受自己個仔/女,嫁或娶一個有小朋友的人,始終老一輩都係會咁諗,我覺得~ ...

唔好話有沒有小朋友, 即使個女人離過婚, 有些老人家都唔鍾意.............
我自己離過婚, 假設遇到一個好男仔, 都會覺得自己配不上........
當然想有個可依靠的伴侶終老, 但..............
隨緣吧!

禁止訪問

禁止訪問

別墅

講得難聽d人家會覺得我係俾件次貨law...

[quote]原帖由 可可爸爸 於 09-6-26 12:15 發表

Dont play la, 黃花閨女? no 黃花閨女 in this world la [/quot難]

禁止發言

點會呢!!

禁止訪問

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

其實唔係我地自己覺得,係好多老人輩或者某d賤男會咁諗

原帖由 kecachlo 於 09-6-26 13:57 發表
你千其唔好咁諗呀!!我地仲好搶手架!!哈哈....:lol 唔好以為嫁過ger女人就會cheap佐先得架!!

子爵府

原帖由 heichunmum 於 25-6-2009 23:34 發表
其實單親唔係難去找另一段感情,而家都實在好多單親家庭,都已經唔係咁大件事,不過唔係咁多人的家人,長輩可以接受自己個仔/女,嫁或娶一個有小朋友的人,始終老一輩都係會咁諗,我覺得~ ...

我有個舊同學今年已經再婚(離咗婚8年),佢有個女10歲,本來跟爸爸,但七八歲果陣,個女同爸爸起革命話一定要同媽媽住(我朋友本身同男友同居),最後終於可以要返個女;個男朋友同個女不知幾好,雖然無叫佢爸爸,但睇得出相方都好融洽;另外,男方家人真係好開通(講到明叫我個朋友吾使介意人哋點講,總之大家相親相愛就可以排除萬難),擺酒果日,個女都有去做花女,仲坐主家席,我見到都覺得呢D老爺奶奶真係
各位單親姊妹,努力呀,呢個世界仲有希望,吾好灰心!

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

你朋友真係幸運~~~
我都希望我將來6299唔介意我有個仔
原帖由 wife 於 09-6-27 02:40 發表

我有個舊同學今年已經再婚(離咗婚8年),佢有個女10歲,本來跟爸爸,但七八歲果陣,個女同爸爸起革命話一定要同媽媽住(我朋友本身同男友同居),最後終於可以要返個女;個男朋友同個女不知幾好,雖然無叫佢爸爸,但睇得出相 ...

珍珠宮

原帖由 kecachlo 於 09-6-26 01:57 PM 發表
你千其唔好咁諗呀!!我地仲好搶手架!!哈哈....:lol 唔好以為嫁過ger女人就會cheap佐先得架!!

Fully Support!!!
現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

首頁
12345...7

尾頁

跳至