自由講場

跳至

首頁
12345...12

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

candysandy 發表於 19-6-22 14:24
講單親戚嘅

有位長輩叫我媽用我哋全家住緊間公屋抽居屋,抽到後比佢個仔結婚住,個長輩比我剷到從此冇來往 ...

個長輩咁講時有冇話買到居屋後你一家要住邊?咁有趣

水晶宮

朋友A無啦啦打黎問c6借錢,仲要話唔好問理由, 咁c6話講唔出理由唔借, 咁A就求其講一個藉口, c6無借, 之後又問但又講另一個藉口。 如是者佢每次講都有破綻。。。
其實佢已經喺朋友圈問咗好多人借, 有d 幾皮至十幾皮咁借, 都無還過, 好似無底深潭咁, 但最離譜, 朋友b 有借出6位數字俾A, 但b 就同c6講話幾皮都借俾a啦!
借唔借錢私人決定, b 扮哂大佬order c6借錢俾a, 佢咁有錢唔俾多幾皮出嚟?!
好彩呢次c6 覺得 A 唔講真相係解決唔到事情, 唔係就無底深潭。

侯爵府

yy449 發表於 19-6-22 14:57
要我借個股票投資戶口俾佢自

己買賣股票(點解佢自己唔開)

我fd 都試過

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

問我可唔可以幫佢揹超速扣分,痴線

子爵府

amypekkle 發表於 19-6-22 15:04
個長輩咁講時有冇話買到居屋後你一家要住邊?咁有趣
...

佢都冇機會講已被我剷爆左

琥珀宮

回覆樓主:

有個中學同學結婚,借我結婚時首飾俾佢,後來過好耐追佢還,竟然講都冇咩用處,問返我要返嚟做咩?嘩,佢唔係懷疑我留嚟再嫁用吓話,幾驚佢扔咗,啲野係我嘅,冇預佢咁講野,好彩最後都還返俾我。雖然係朱二盛啫,但有紀念價值㗎嘛!

象牙宮

APIGMA 發表於 19-6-22 14:34
似作故仔借錢多D

唔知喇,所以我一向粗口鬧埋去,即收

禁止訪問

子爵府

APIGMA 發表於 19-6-22 14:18
回覆 babywater 的帖子

你朋友真係好不負責任既媽媽呀

之後發生好多事才發現佢系一個好自私嘅人

珍珠宮

2023年兔年勳章

識個唔熟嘅朋友 佢借款叫我做擔保人!(我當時立即拒絕並絶交!)
另一件事係我從同事A聽返來,同事A前幾日接到個已分手一年嘅前男友電話,問同事A借錢,原因係要同另一個女人結婚。
(當然同事A拒絕啦!)

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

APIGMA 發表於 19-6-22 11:06
我同C6好吸引D奇怪既人,以下係比較經典既要求,我地係拒絕左既~1, 朋友A無啦啦打黎問借4萬蚊,仲要我地唔好問 ...

借地址,開卡比佢個仔入會所

借錢反而冇,一睇我就係孤寒

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

回覆樓主:

我呀媽有個麻雀腳,
個仔係廢青宅左幾年,
終於有日做左地產佬,
竟然叫佢呀媽叫我呀媽幫佢買層樓,
等佢有單開賺下佣喎!
我呀媽省到佢一面屁!

伯爵府

想生BB熱投

隻佬朋友借車用
話借2日,結果借左2星期
重要有一兜銀仔係車,畀人用哂
油江又得返少少油

子爵府

回覆樓主:

未算好離譜,但真係要面皮厚先做得出

叫我去旅行帶埋佢個女去,但行程要跟佢指定地點 當然我無睬佢,全部都要入場費而且好多都唔係我想去。

伯爵府

畀面勳章

唔可以稱為朋友,講野唔夠五句既同事!叫我上司問我借地址,係我屋企用佢名裝電話線,比地址佢個女抽小一

公爵府

回覆樓主:

某親戚問我借錢,仲要加個條件,係唔可以講俾我c6知!係佢問我借錢喎!

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

cool2000hk 發表於 19-6-22 12:20
朋友叫我按左層樓借錢比佢,跟住佢每月幫我供返。

(收音機聽返黎)有朋友大肚,驚佢老公去滚惹病返黎,求佢 ...

傻的嗎?

大宅

十幾年前,有個同性朋友,我同佢都幾熟,識左四,五年,佢自己一個人住,我有時Friday night都會同佢lady talk到好夜,會喺佢到過埋夜既,佢間唔屎都會話我好企理,又識煮飯,越讚越多,最後氹我同佢一齊住,話有個人幫佢執下屋,煮飯比佢食佢會好開心,咁我推咗佢就無再講呢個話提...(佢唔係想搵人分租,佢係專業人士,屋企佔佢人工十分一左右)

大宅

然後佢租約滿,要搬屋,嗰輪同佢食親飯,佢都好愁,話搬屋好煩,最近又忙點點點咁,咁我見佢一個女仔,咪話幫佢手囉,時間上係咁既,佢第二日就要搬,但仲未執嘢,紙箱都未開過,嗰晚我就上去幫佢執勒,一路執,佢就一路指揮,一時話呢樣好貴小心啲,一時話要包多兩層bubble 紙,如果唔係好易爛,最後佢話倦,就去咗訓,叫我繼續執,我死都唔肯比佢訓啦,我講笑話搵人執都幾十蚊一個鐘,佢就真係比錢我喎,我嬲嬲地話唔執,要走,結果真係無friend做,之後完全無聯絡過!

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

babywater 發表於 19-6-22 12:31
本身話幫手湊女一陣,夜晚突然間話約咗朋友會好夜返屋企,叫個女系我屋企過夜,完全冇準備,佢女得2歲,連 ...

不負責任

首頁
12345...12

尾頁

跳至