夫婦情感

跳至

首頁
12345...14

尾頁

珍珠宮

如果大家攞出黎傾可以解決到的話,就唔會有咁多婚外情啦!

珍珠宮

回覆 PTMCYS 的帖子

你講得幾好,幾中肯。以前我媽咪有個朋友,老公有小三,同我媽咪哭訴,咁媽咪當然覺得佢老公衰啦!但我媽咪講左句: 你買樓又加佢個名,佢响屋企無地位,所以有小三

珍珠宮

無加佢個名

大宅

PTMCYS 發表於 19-8-24 22:47
你們有沒有小朋友?
我覺得好睇個男人對婚姻的看法和目的, 例如他是愛感覺? 愛性? 還是愛一份不容易建立的 ...

無小朋友!上婚姻(emoji)導時,社工有問過佢呢個問題,*對婚姻的睇法* 佢講唔出,無諗過!

佢同醜女是由朋友開始,好啱傾啱咀形(認識3年),之後漸漸地醜女係公事上接觸佢,又跟佢去玩d戶外活動,最後跟埋佢去trip 去比賽,之後由一次飲野玩鬥氣拎左我老公電話開始,半年後跟trip 就出事了!我相信我老公一直到出trip 前對佢真係無野,係去到trip 兩個人(朋友先走)加上又有一晚去飲野之後.....就錫了.(你當我天真乜都好,佢地個時無sex 既)

珍珠宮

回覆 laufunhong 的帖子

感情比sex 更恐怖,咁你老公是否真系鍾意咗個醜女?

大宅

anna59 發表於 19-8-25 11:26

感情比sex 更恐怖,咁你老公是否真系鍾意咗個醜女?

肯定係

珍珠宮

佢有冇承認鍾意人? 咁你有乜打算?

大宅

anna59 發表於 19-8-25 12:46

佢有冇承認鍾意人? 咁你有乜打算?

佢當然有承認啦!因為證據確鑿,我無打算呀!過得一日得一日

珍珠宮

反正你都無仔女,做乜拖住?佢一定拖得就拖

大宅

anna59 發表於 19-8-25 13:34

反正你都無仔女,做乜拖住?佢一定拖得就拖

佢應該斷左個邊架啦!

大宅

你老公情況同我老公都有啲相似 ,那女人都識咗十年 ,一路關係正常 ,但後來我先生公司忙,請咗佢返嚟夜晚做part time,兩個人夜晚單獨相處後, 情況開始有變化啦 !雖然老公死口都唔認對佢有意思 ,但係從各方面嘅蛛絲馬跡 ,我就始終覺得佢係 有啲嘢!

珍珠宮

咁你可以原諒佢嗎?其實呢D野永遠有條刺, 不能原諒

珍珠宮

回覆 yau2012 的帖子

咁現在情況怎樣

子爵府

mingmama 發表於 19-8-25 01:52
你又真係抵鬧~有咩理由幫個小三講說話點樣睇都係個男嘅唔啱架啦~個女主角細細個嗰陣已經係強勢 ...

師妹, 咁夜訓, 唔好忽略老公呀~

女人要學懂男人, 男人亦要學懂女人, 才能長久及得心應手. 男人的內心, 大部份的都想話事/話下事, 始終係雄性的動物.... 就算結婚時是女尊男卑, 只係此男人當時無得選擇或其他的原因, 當日子久了, 特別是穩定了, 甚至財富多了, 如遇到溫柔女性的緣份, 會覺得生命可以如此自由, 美好, 受尊重的, 這不涉及咸濕和花心, 只是他人生的錯誤timing, 這些感情的事, 很難說對錯, 只能說他們錯過機會, 緣份已盡. 當然要責任地份財產給她的太太, 錢未必可以補償心理和時間, 但起碼不致於失據, 多失.... 希望幫到快點爬起來.

反過來, 男人亦有面對接近的情況, 我有舊同事就係咁.... 太太突然說, 我要離開, 我跟你十年了, 沒有帶給我更多, 原地踏步不變, 不夠上進心, 但他對我很好, 可以帶我走得更遠, 是我的錯, 仔就留給妳照顧吧. 這個亦是無奈, 但係的事實, 唔可以說是女人的錯, 只是緣盡於此.

子爵府

laufunhong 發表於 19-8-25 10:31
無小朋友!上婚姻(emoji)導時,社工有問過佢呢個問題,*對婚姻的睇法* 佢講唔出,無諗過!

佢同醜女是由 ...

真係咁醜? 咁有無肉地, 身材先? 識著衫化妝都會加份的, 依家D 妝好利害, 可以差幾班的. 聲線和態度都可以加份...... 而且在苦悶的時候, 玩下鬥氣, 再加上發夢夢見和新鮮感, 會把情況轉變的....

為何你們出現機會給第三者?

另外無小朋友, 少了一份責任感和凝聚力, 當夫妻平淡了, 很易出現缺口.

子爵府

anna59 發表於 19-8-25 09:32
回覆 PTMCYS 的帖子

你講得幾好,幾中肯。以前我媽咪有個朋友,老公有小三,同我媽咪哭訴,咁媽咪當然覺得 ...

做咁多年人, 見唔少情況, 只要肯花心思想想, 避免走向別人的失敗, 早點提醒自己珍惜.

大宅

PTMCYS 發表於 19-8-25 15:19
真係咁醜? 咁有無肉地, 身材先? 識著衫化妝都會加份的, 依家D 妝好利害, 可以差幾班的. 聲線和態度都可以 ...

堅醜,睇佢地message 連個小三都知我老公無可能睇得上佢,眼懞,扁鼻大圓面,小肥但無身材同腿粗,芳齡38 未嫁,5-6 年single,上天將唔公平既放左係佢身上

*而且在苦悶的時候, 玩下鬥氣, 再加上發夢夢見和新鮮感, 會把情況轉變的....* 正正就係鬥氣鬥到我老公,終於係一個trip 失守了

男爵府

PTMCYS 發表於 19-8-25 15:12
師妹, 咁夜訓, 唔好忽略老公呀~

女人要學懂男人, 男人亦要學懂女人, 才能長久及得心應手. 男人的內心, 大 ...

我冇忽略老公啦~佢仲夜瞓過我

大宅

PTMCYS 發表於 19-8-25 15:19
真係咁醜? 咁有無肉地, 身材先? 識著衫化妝都會加份的, 依家D 妝好利害, 可以差幾班的. 聲線和態度都可以 ...

我就係想講,我地當佢出事既時侯,一d都唔平淡,就算回想起,也覺得冤枉

子爵府

laufunhong 發表於 19-8-25 15:25
堅醜,睇佢地message 連個小三都知我老公無可能睇得上佢,眼懞,扁鼻大圓面,小肥但無身材同腿粗,芳齡38 ...

唉! 浪費左個出軌機會..... 對唔住, 唔應該咁講

首頁
12345...14

尾頁

跳至