夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

公爵府

牛年勳章

Perpersis 發表於 19-9-28 00:24
回覆 crystal媽咪 的帖子

有同感。樓主近期d post似乎多咗提及太太以外其他異性。希望樓主成為「九個以外 ...

日思夜想, 一路唸經

伯爵府

回覆 PTMCYS 的帖子

幾欣賞樓主,寫得幾中肯

侯爵府

回覆樓主:

其實你地交換微信,已經唔係咁好。
比老婆知道佢會唔開心。我自己覺得,三唔識7,從佢微笑果下應該唔洗理佢,呢件事就唔會出現。回應佢,其實表示男人都係想有下一步。
男人,幾專一會為老婆著想都好,其實見到黎後生女,靚女都想聊下傾下等等。不過到某一個位就知道要stop,唔stop有機會發展到家散人亡。

珍珠宮

PTMCYS 發表於 19-9-27 22:19
我係個對人有熱誠的人, 有次等搭飛機回港, 有個韓國男人走來同我傾偈, 可能我個樣都有少少似韓國人掛, 我 ...

有少少似韓國人,應該係眼比較細

子爵府

華妹妹 發表於 19-9-28 13:12
比老婆知道佢會唔開心。我自己覺得,三唔識7,從佢微笑果下應該唔洗理佢 ...

出來做野, 周圍跑工作的, 看特別情況而互相幫助, 係少不免的..., 交流亦可曾加知識, 當然要SCAN 過....

自己知怎樣做, 其實大家都係交際的禮貌, 完成出差都沒有聯絡, 沒需要, 唔好看自己咁高, 自己亦唔係見女人都鍾意......

靚女都想聊下傾下等等 ---> 如果我有興趣聊的, 只會在搭長途交通的時候, 有機會坐在身旁的, 不過真的唔多或好似未試過, 有都係對方先聊, 其實都係正常的社交, 要表現得大體.

記得有次要去泰國轉機, 坐在旁邊有位中國女仔, 中女吧..... 樣有D 似落左裝的郭藹明, 所以我都有點留意她, 食完飛機餐後, 她突然自說自笑了一句, 好像說飛機餐什麼什麼...., 跟住我點頭微笑回應(當時唔知佢講咩), 之後佢主動問我野.....,

原來她去紐西蘭讀書, 之後係原校做招生經理, 負責亞洲區招生講座等活動, 已結婚有一位小朋友, 我亦簡單了解過她說在紐西蘭升學的事宜, 我們亦談了很多其他事情, 談到落機, 但走時沒有跟她取contact, 我有次跟家姐談回此事, 她說很可惜, 因為可以幫仔仔打算有沒有機會出國升學, 澳紐都不錯的, 叫我下次唔怕取contact.

唔stop有機會發展到家散人亡 --> 如果妳有留意我寫文, 都唔係第一次有識女仔的機會, 我知自己要咩, 都有男人係唔食街外女既.

複式洋房

樓主是自戀型。
問有無帶就是戒子的姊妹,心水清。

大宅

其實樓主同另一位好好先生嘅經歷 ,我老公廿零歲嘅時候都試過,一次係大陸廠方送個靚女上酒店, 另一次係同我鬥氣之後走咗去機鋪打機,有個女仔走埋去睇佢打 ,越坐越 埋之後就問佢想唔想同佢搞嘢(其實我都唔知點解我老公要話畀我聽 ,佢唔知我聽到會唔開心㗎咩?) 但後來40到尾嘅時候可能 中年危機 ,咪又差啲出咗軌!希望你哋守得住啦!

洋房

後生女仔 秀色可餐

子爵府

mingmama 發表於 19-9-27 12:21
我都想問呢個問題同埋個女仔靚嗎?

擺明扮單身啦!

子爵府

華妹妹 發表於 19-9-28 13:12
比老婆知道佢會唔開心。我自己覺得,三唔識7,從佢微笑果下應該唔洗理佢 ...

可能樓主係中年無頭髪大叔,佢自己幻想中⋯

子爵府

snow.white 發表於 19-10-1 14:36
可能樓主係中年無頭髪大叔,佢自己幻想中⋯

點解妳咁樣諗人呢? 我打咁多文章都似幻想的故事嗎? 妳當我真係咁叻又咁無聊? 我無聊最多上黎分享下, 唔會作故仔...... 好奇怪, 遇到唔食就被當做外星人又或是光頭大叔....

我40近尾, 太太說我多頭髮, 白髮只有一條, 樣貌比年齡和職位後生, 所以我在工作上遇到新認識的人(客/供應商/下屬), 會有意無意被露年齡和經驗...., 以快點減除隔膜..... (對我而言, 年齡唔係秘密, 反而想多D 人知)

在社交要表現大方, 但會點到即止, 以免誤會.

男爵府

PTMCYS 發表於 19-10-1 15:17
點解妳咁樣諗人呢? 我打咁多文章都似幻想的故事嗎? 妳當我真係咁叻又咁無聊? 我無聊最多上黎分享下, 唔會 ...

白髮真係只得一條嗎?咁拔咗佢咁咪全黑髮囉

子爵府

PTMCYS 發表於 19-10-1 15:17
點解妳咁樣諗人呢? 我打咁多文章都似幻想的故事嗎? 妳當我真係咁叻又咁無聊? 我無聊最多上黎分享下, 唔會 ...

放相丶咭片吧,有圖有真相

子爵府

mingmama 發表於 19-10-1 15:35

我覺得不可信,一個男人上黎baby kingdom 呢個區都古怪啦,搏咩?分享?!

子爵府

mingmama 發表於 19-10-1 15:35

為何要拔呢? 一來唔覺, 二來近50只有一條都賺啦 ~ 我唔係咁姿整的人.

男爵府

PTMCYS 發表於 19-10-1 15:57
為何要拔呢? 一來唔覺, 二來近50只有一條都賺啦 ~ 我唔係咁姿整的人.

我只係覺得只有一條好有趣啫

子爵府

snow.white 發表於 19-10-1 15:55
我覺得不可信,一個男人上黎baby kingdom 呢個區都古怪啦,搏咩?分享?!
...

哈哈, 不可信還不可信, 還是有這些人....,

1/ 想在這裡放多點正能量.
2/ 生活/感情上分享, 希望幫到人.
3/ 以男性的角度, 給女性多一個思考位置.
4/ 希望有人相信, 仍然有男仕甘願為頭家而努力, 愛錫太太和仔女, 計劃到老, 而這些大叔唔係無能力吸引其他異性的人.

我有時唔介意寫得咁仔細, 都係想增加說服力給讀者相信有真人, 有C9亦提醒唔好寫得咁仔細...., 我真係無諗過博咩..... 過路人一位....

子爵府

mingmama 發表於 19-10-1 16:08
我只係覺得只有一條好有趣啫

其實我無咩打扮, 都好求其, 上次睇係一條, 一條左幾年了, 但開心的

子爵府

snow.white 發表於 19-10-1 15:53
放相丶咭片吧,有圖有真相

唔信擺就, 我目的唔係溝女, 只係分享, 為何要放相? 我又無錢賺....

妳係咪新黎架? 無睇我以前的文嗎?

子爵府

snow.white 發表於 19-10-1 14:34
擺明扮單身啦!

講開又講, 這裡C9 的老公有小三, 叫雞等, 他們沒有帶戒子嗎?

我識太太19年, 結婚17年, 仍然對太太一條心, 時間就係證明一切. 我做事情不拘小節的, 唔會刻意扮野!

首頁

尾頁

跳至