時事熱話

跳至

首頁

尾頁

大宅

kiwilau 發表於 19-10-26 10:18
[quote]ZTTZ 發表於 19-10-26 09:48
我見佢跟你,去左你去開果間。

首先我不是樓主

不過,過路講下啫...咁樣選出嚟嘅特首你哋都接受佢代表全港人,你哋為咁小事側疑公信力?有點好笑啫。

侯爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Chestnut'sMum 發表於 19-10-25 14:53
黑衣係眼盲心盲, 講乜都可以扮痴扮傻, 樓主就係一個好好嘅示範。

調查個目的係乜? 就係查到俾錢老細想要嘅 ...
[color=rgba(0, 0, 0, 0.84)]

[color=rgba(0, 0, 0, 0.84)]//香港民意研究所昨日公佈第一輪「我們香港人」計劃的結果。呢個計劃同平時民調有一個好唔同的地方,就是「自己民調自己問,自己題目自己揀」,實行將提出問題的過程都公開埋俾公眾參與。大家諗到有乜想知全香港七百萬人點諗,唔洗靠估,直接上去佢個網站建議[color=rgba(0, 0, 0, 0.84)]最多人投票支持的問題[color=rgba(0, 0, 0, 0.84)],就會成為下次的民調題目,三日後就會有結果。係咪好好玩呢?//

[color=rgba(0, 0, 0, 0.84)]並非宣傳,見你咁有興趣,可以參與提出問題。

https://www.pori.hk/wehkers-index

ALL ANIMALS ARE EQUAL, BUT SOME ANIMALS ARE MORE EQUAL THAN OTHERS.

複式洋房

這就是.............香港

複式洋房

sharonchung 發表於 19-10-25 08:10
暴徒係警察扮㗎,咁係咪警暴合作

警察拉暴徒,班曱甴應該拍掌歡呼啊!警察捉警察啫,曱甴應該高興

複式洋房

Zenia 發表於 19-10-26 18:14
//香港民意研究所昨日公佈第一輪「我們香港人」計劃的結果。呢個計劃同平時民調有一個好唔同的地方,就是 ...

題庫邊個設定先,黃絲最中意搞假民調,樓主唔係民調唔夠數走來Bk騙人跑數吧

複式洋房

係既,一定係呢個討論區令一個post 個民調先係最貼近民意。 呢個一定係呃人既。又或者一定係收左錢既。 一定係,除非唔係。

子爵府

66%又如何?只係代表蠢人多D!

大妹妹    發表於 19-10-29 14:09

男爵府

陪月勳章

721, 睇過咁多當晚既video, 好明顯都會認為係警黑合作. 一大堆白衫黑社會亂咁打人, 打左咁耐可以無警察黎, 即使影到附近有兩名警察, 原來佢地掉頭走.
有冇睇過白衫喺車廂亂咁打人? 好陰公呀, 睇到我心都痛, 點解巿民搭車返屋企車, 班白衫要亂咁入去打人呢? 我諗如果你地啲老公喺當晚有份搭車返屋企既人, 親身經歷過先知啲白衫有幾恐怖. 宜家已經係政府, 警察容許黑社會亂黎啦, 事實擺在眼前.

https://zh.wikipedia.org/wiki/2019%E5%B9%B47%E6%9C%88%E5%85%83%E6%9C%97%E8%A5%B2%E6%93%8A%E4%BA%8B%E4%BB%B6

別墅

mimiNbaby 發表於 19-10-29 09:26
721, 睇過咁多當晚既video, 好明顥都會認為係警黑合作. 一大堆白衫黑社會亂咁打人, 打左咁耐可以無警察黎, ...

咁多無辜市民/遊客被暴徒打到頭破血流,重傷入ICU,請問你心唔心痛呢?入面被打有老人家同女人tim,被噴黑塊臉大有人在喎

大宅

比暴徙+黃人令到香港係進入低智時代。睇下而家香港就知。

男爵府

陪月勳章

Panda_red 發表於 19-10-29 09:36
咁多無辜市民/遊客被暴徒打到頭破血流,重傷入ICU,請問你心唔心痛呢?入面被打有老人家同女人tim,被噴黑塊 ...

邊單新聞? send條link俾我睇睇, 兩邊既新聞我都會睇, 我鍾意從兩邊既角度去睇件事.

補充: 我見到好多人被黑警打到頭破血流, 捉人還捉人, 唔使打到被捕人士咁既, 唔使用腳跪喺被捕人士個頭既, 佢地塊面貼住地下........

別墅

mimiNbaby 發表於 19-10-29 10:05
邊單新聞? send條link俾我睇睇, 兩邊既新聞我都會睇, 我鍾意從兩邊既角度去睇件事.

補充: 我見到好多人 ...

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=22652054

大把,你真係睇唔到,定唔想睇先?

大宅

佢地睇野聽野諗野全部切頭切尾架, 佢地全部覺得全香港人都係同佢地一樣架.

男爵府

陪月勳章

真係好可惜, 呢到只係充斥岩藍C睇既片, 警察打人, 藍C打人, 北角福建幫打人, 721元朗黑幫打人, 831無差別打人呢啲片, 喺BK係唔會睇到.

如果呢到有個中立既POST, 將所有打人既片放哂黎就好了. 係, 係有黑衣人打其他人, 但相比起721, 831, 呢2單先係值得全球關注. 我既立場係, 2邊都唔應該打人. 你地到底有冇睇過721, 831啲片? 裡面既跨張場面, 以前只會喺電影先睇到. 估唔到BK既人會咁支持黑社會同黑警合作, 喺香港為所欲為.

別墅

mimiNbaby 發表於 19-10-29 12:13
真係好可惜, 呢到只係充斥岩藍C睇既片, 警察打人, 藍C打人, 北角福建幫打人, 721元朗黑幫打人, 831無差別 ...

831係捉暴徒,大家舉腳贊成

你地有無睇到暴徒點打人?日日都有無辜民眾被暴徒私了喎

大宅

回覆 mimiNbaby 的帖子

咁請問係咪講721 & 831就可以:
搭地跌唔比錢?
可以週圍放火?
週圍貼整污糟地方?
照相就打人?
拆爛d野?
唔比人發言?
成日攞住人地國旗?