想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆樓主:

睇到你個post 都鄧你心痛,JM 撐住呀,希望你同BB平平安安,為你集氣!

複式洋房

回覆 ppkid 的帖子

應該照多次之後再決定...其實之前有照私家都話照唔到膀胱...

複式洋房

回覆 minibobo_2019 的帖子

多謝你,我都希望有奇蹟發生。

別墅

wai1214wai 發表於 20-4-11 12:52
回覆 ppkid 的帖子

應該照多次之後再決定...其實之前有照私家都話照唔到膀胱... ...

加油!母子平安!

大宅

wai1214wai 發表於 20-4-10 23:53
有追post嘅朋友都知,其實個BB由發現頸皮厚,到基因報告話一切正常,其實個心以為會有奇蹟發生。
依家,BB已 ...

樓主加油
我琴日啱啱引產完
Bb有嚴重結構問題
所以好明白你感受
希望你bb有奇蹟
共勉之

大宅

希望有奇蹟發生,樓主加油

子爵府

畀面勳章

祝福樓主

複式洋房

回覆 一心小寶貝 的帖子

我自己引產過一次,真係好驚再經歷個種痛,無論係身亦或心,真係好難行出嚟。

複式洋房

wai1214wai 發表於 20-4-12 00:55
回覆 一心小寶貝 的帖子

我自己引產過一次,真係好驚再經歷個種痛,無論係身亦或心,真係好難行出嚟。 ...

明白到你痛楚 , 先養好自己身心。再決定下一步。
我本身也是慣流問題2次宮外及3次8-10wks 自然流走。診斷後因染色體問題 最後要做IVF 加PGS 現在育有一子 。 如果你還有雪旦可以問返醫生先做 PGS 選擇比較靚旦才植入 。 可以減低染色體問題。雖然做PGS 會淘汰好多旦旦 但只要重質唔重量 。 有一粒健康旦旦好過不斷用自己身體來試。

祝安好 !

民房

等你好消息

大宅

為你集氣,加油呀 !!

複式洋房

回覆 SMALLMING 的帖子

多謝分享,其實目前尼胎已經打定輸數,明白到下星期wk18-19應該會去接受終止懷孕。由於之前IVF係返內地做,尼批蛋都雪咗差唔多兩年,同批蛋放咗兩粒都出事,我同老公都決定放棄尼一批蛋。係check到BB頸皮過厚同時,我都係香港婦科同時申請咗威院嘅IVF轉介信,經過溝通威院都願意接受我排期,安排咗11月俾講座我,之後應該等三年就係香港重新做。我依家27歲多啲,如果我卵巢尼三年無惡化,應該等到,到時都係31-32應該都算年輕。而且我尼兩胎都基因問題,應該好大機會都安排到我做PGS,最重要係可以減低再面對流產嘅痛,自問唔夠勇敢,無辦法面對超過三次嘅小產問題。
而我亦都會用尼排期嘅三年時間養好身心,先去再面對。
多謝你嘅鼓勵!!

複式洋房

回覆 wai1214wai 的帖子

你好堅強好勇敢,這段時間做多點運動令自己健康d 開心d
大家都係同路人,放心,好多人支持你

大宅

wai1214wai 發表於 20-4-10 23:53
有追post嘅朋友都知,其實個BB由發現頸皮厚,到基因報告話一切正常,其實個心以為會有奇蹟發生。
依家,BB已 ...

有啲野出左世先知,更難接受,早知好過遲知。明白心一定好難過,希望你可以盡快回復。加油!

複式洋房

回覆 lunball 的帖子

我都好明白,所以我會接受尼個事實去醫院引產,但始終對內心黎講,傷害會比身體上面嘅痛楚黎得更痛更漫長...

複式洋房

4/16 今日返咗威院再照多次結構,醫生好好,用咗兩部機同我照,好細心,好認真。但好可惜,同上星期結果一樣,BB照唔到有腎,亦見唔到有膀胱。
尼一個星期,做咗好多心理準備,亦都安排咗好多野去面對。同時,為咗同BB有最後回憶,亦都專登砣住佢地一個從未去過嘅地方,當係同佢做最後嘅道別。有過第一次小產經驗,今次可以講做足曬準備去面對。
望住螢幕上嘅BB,由於胎水不足,佢都被擠壓到捲曲得好辛苦,醫生問需唔需要再要啲時間先考慮入院。我答咗,唔洗。因為我都唔想佢咁辛苦...就算我堅持,無腎嘅BB出世都活唔過五日。我唔想佢辛苦,我做咗選擇。
聽日,我就會入院接受引產,我必需勇敢去面對。我知過程會好痛,無論心理或生理。但為咗雙方著想,終止懷孕對我地母子,都會係一個好嘅選擇。

大宅

加油

大宅

牛年勳章

樓主,明白心會好痛,您要堅強呀!
祝福您明天一齊順利

別墅

加油呀!

複式洋房

wai1214wai 發表於 20-4-16 21:29
4/16 今日返咗威院再照多次結構,醫生好好,用咗兩部機同我照,好細心,好認真。但好可惜,同上星期結果一 ...

BB 有你lee 個一心為佢好既好媽媽,佢知道格,會番去拎齊野等同你下一次見面

首頁

尾頁

跳至