自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

牛年勳章

Fanny媽媽 發表於 20-5-15 20:14

唉,咁又係,昨日話完佢,佢今日扮到好勤力咁唔知仲想博 ...

惟有鎖好財物。如果佢借得少自己還到就唔理佢。如果將收到追數信追數電話,就證明佢借得太多還唔到,要搵定新工人然後即炒。

公爵府

Fanny媽媽 發表於 20-5-14 21:46
無啦啦有個男人打電話去我媽屋企揾工人,因為我家冇固網電話的,問工人邊個打比佢,又話唔見左身分證所以有 ...

我上一個工人就係借左幾筆財務公司債就resign俾一個月notice , 佢星期六走,跟著星期一開始有財務打電話來... 佢resign 前兩三星期前,有好多陌生人打電話去我屋企,係男人,我問佢是否急事,佢答唔係,點解唔打佢手提,日日都係咁,我知佢有野瞞我,準備搵新工人好彩佢resign, 佢一向古古惑惑唔係好,俾notice 同我講,我呢一個月乖乖地你唔好上網唱我或去信入境處投訢我

翡翠宮

牛年勳章

OKC 發表於 20-5-16 17:10
我上一個工人就係借左幾筆財務公司債就resign俾一個月notice , 佢星期六走,跟著星期一開始有財務打電話來 ...

即係佢搵新工?要脅你喎⋯⋯

男爵府

OKC 發表於 20-5-16 17:10
我上一個工人就係借左幾筆財務公司債就resign俾一個月notice , 佢星期六走,跟著星期一開始有財務打電話來 ...

其實係咪打固網電話多數係財仔?

公爵府

C.Humphrey 發表於 20-5-16 17:23
即係佢搵新工?要脅你喎⋯⋯

唔知佢是否轉工,但後來我知佢借左三間財仔五萬,應該係走佬。

公爵府

Fanny媽媽 發表於 20-5-16 17:38
其實係咪打固網電話多數係財仔?

我不在家時,我仔接電話,係一個男人,有幾次我放工大約七點幾同一男人call, 肯定唔係香港人,我問佢點解唔打佢電話,佢又話電話無電作故仔,那工人唔係善男信女(睇我三年前post),所以好擔心佢唔知搞咩,好彩佢後來自己辭職。

翡翠宮

牛年勳章

OKC 發表於 20-5-16 21:26
我不在家時,我仔接電話,係一個男人,有幾次我放工大約七點幾同一男人call, 肯定唔係香港人,我問佢點解 ...

我都係返工阿女接屋企電話,個男人把聲好惡,之後見姐姐好激動咁講電話,嚇親小朋友,我開頭唔知,係阿女同我講返,因為姐姐教我女唔好同我講,如果唔係佢就要走,嚇到我女喊!好賤!

首頁

尾頁

跳至