潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

Kuromi1127 發表於 20-10-27 20:37
想問下,係咪中途無運費收取?

無呀,你call 順豐去你地址收貨

男爵府

FATFATBO 發表於 20-10-23 16:58
Vc 唔接受買家退貨㗎 只可以由買家再relist賣 但vc唔會再收佢commission

如果我係個seller, 咁都幾好
下次都等我試下先
Thx JM

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章

rmm9852 發表於 20-10-28 01:40
無呀,你call 順豐去你地址收貨

即係post左,有offer,如果確定就可以send out ,咁都幾簡單喎!

wcpcelia    發表於 20-10-29 11:35

大宅

Loveherm 發表於 20-10-22 22:22
喺VC賣過10幾樣野,流程如樓上JM所述。過1萬蚊既野vc會用DHL, 一萬以下SF。佢地compliance都嚴,如果check ...

想請教一下,VC係咪一定會check袋?買家要比check袋費嗎?如果買袋係咪直接入錢比VC?
謝謝賜教

大宅

Cclutch 發表於 20-10-28 01:44
如果我係個seller, 咁都幾好
下次都等我試下先
Thx JM

Yes ar 賣野好方便

大宅

Charlotte_mom 發表於 20-10-27 17:17
少離題
我都覺得用得唔好嘥,那怕俾工人姐姐寄返菲律賓,都叫有人會用,好過浪費
曾經拎過d名牌衫去green ...

greenladies 收衫好嚴架,少少瑕疵都唔要,太formal 又唔要,同埋佢d 客戶群都係中低消費者,我係荃灣果間見過有件2手Chloe 西裝,好重,擺左好耐都賣唔出 冇記錯好似賣1200

同埋過左兩個月寄賣期都會繼續賣,只係你冇錢分

伯爵府

畀面勳章

littlefire 發表於 20-10-28 22:47
greenladies 收衫好嚴架,少少瑕疵都唔要,太formal 又唔要,同埋佢d 客戶群都係中低消費者,我係荃灣果間 ...

我唔太like greenladies ,親眼見過啲亞姐自己揀完一輪,筍野特別係名牌手袋自己收收埋埋,問哂自己友唔要,先拎出黎賣。之後有牌子我寧願免費拎去救世軍,上星期先見到有一堆超新淨既ted baker 鞋、袋放左出黎賣。

大宅

cheechi 發表於 20-10-28 23:16
我唔太like greenladies ,親眼見過啲亞姐自己揀完一輪,筍野特別係名牌手袋自己收收埋埋,問哂自己友唔要 ...

係wo, 真係可以甘,收埋唔擺出貨場賣,個寄賣者又唔會知,同捐冇分別

別墅

cheechi 發表於 20-10-28 23:16
我唔太like greenladies ,親眼見過啲亞姐自己揀完一輪,筍野特別係名牌手袋自己收收埋埋,問哂自己友唔要 ...

I used to go green ladies like two years ago but I found their staff attitude is bad and they are very picky on the items you bring, in a not polite way

大宅

我近來有去荃灣的green ladies放賣,手袋同小朋友衫褲鞋,我發覺佢哋係要新淨,佢哋會收冇牌子(或者偏門d佢哋唔識)但新淨,都唔會收有牌子但有瑕疵(使用痕跡)。但其實攞得去都要當做捐,收返嘅價錢真係得好少,當做支持下呢啲本地二手生意。所以而家我會將9成新以上攞去Greenladies,八成以下嘅就捐去救世軍。

大宅

Charlotte_mom 發表於 20-10-27 17:17
少離題
我都覺得用得唔好嘥,那怕俾工人姐姐寄返菲律賓,都叫有人會用,好過浪費

我都有咁諗,當我聽到佢兩個月賣唔出就收起當捐,我都拎返起果啲會心痛嘅衫,之後就知道邊啲先應該拎去greenladies.

大宅

少離題

我都有去 green ladies

另外嗰啲有牌子嘅裙我會拎去銅鑼灣恩平道租裙嗰間樓上鋪寄租,因為佢都係主打減浪費,我有朋友寄租左佢條 needle & thread 飲裙,分番嘅佣金仲有賺我暫時未賺錢不過間唔時幾個月有幾百蚊收吓咁

大宅

Kuromi1127 發表於 20-10-28 07:18
即係post左,有offer,如果確定就可以send out ,咁都幾簡單喎!

我記得係要七日之內send 去佢哋Office after buyer accepted offer, call SF 上門收

大宅

katie_f588 發表於 20-10-29 18:22
我都有去 green ladies

另外嗰啲有牌子嘅裙我會拎去銅鑼灣恩平道租裙嗰間樓上鋪寄租,因為佢 ...

有店名嗎?

大宅

rmm9852 發表於 20-10-29 19:37
我記得係要七日之內send 去佢哋Office after buyer accepted offer, call SF 上門收

是呀,剛成功賣了個收咗錢了

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

littlefire 發表於 20-10-28 22:47
greenladies 收衫好嚴架,少少瑕疵都唔要,太formal 又唔要,同埋佢d 客戶群都係中低消費者,我係荃灣果間 ...

繼續賣都好,我係肉赤佢變回收啫
佢地其實無expertise去處理,見過一個Guess袋擺正門口,但個Murberry收到最入

複式洋房

回覆 tarejackie 的帖子

請問如果佢叫我減價但我唔肯減, 咁係咪我可以選擇最後唔賣?

伯爵府

jaze 發表於 20-10-30 16:58

請問如果佢叫我減價但我唔肯減, 咁係咪我可以選擇最後唔賣? ...

當然啦
就算個買家買左,你都仲可以最後決定唔賣

複式洋房

thx

大宅

FATFATBO 發表於 20-10-23 16:58
Vc 唔接受買家退貨㗎 只可以由買家再relist賣 但vc唔會再收佢commission

所以相,貨品描述,定價全部都係自己搞
賣出的時候就寄俾VC就OK
流程就係咁?

首頁

尾頁

跳至