自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

珍珠宮

減齡達人勳章

DoReMi媽媽 發表於 21-4-18 17:47
唔係有中國睇住香港,唔係有香港警察忠誠勇敢守城,靠林鄭帶領嘅香港政府? 香港失守咗好耐了。

亞陳姑娘最叻咪話佢哋要’將馳有道’囉

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

DoReMi媽媽 發表於 21-4-18 17:35
講真,講防疫,阿爺做晒俾香港跟,香港班官有冇跟? 香港防疫做咁耐,有幾差,大家有眼見,我唔知係咪啲港 ...

講得冇錯,班港英餘孽自大高傲,死要面,永遠有自己嘅一套,就算別人政策幾好,都唔會跟。
好似外傭政策,已經苦了好多僱主

水晶宮

DoReMi媽媽 發表於 21-4-18 17:47
唔係有中國睇住香港,唔係有香港警察忠誠勇敢守城,靠林鄭帶領嘅香港政府? 香港失守咗好耐了。

agree

DoReMi媽媽    發表於 21-4-18 18:01

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

澳門做野真快

珍珠宮

FennieMan 發表於 21-4-18 17:08
呢啲咪係真係做嘢囉,你睇我哋香港特區政府

真心,真係鍾意當日 梁凸手 夠狠。。。不用諮詢先,話停你雙非就停,唔理下屬點搞,总之要停。
當然不預知情況下急行政策,係得罪權貴,班地大產商,月球e生憎到佢C。。。但佢真係反應快。

大宅

回覆樓主:

香港政苦真係爭唔落

水晶宮

DoReMi媽媽 發表於 21-4-18 17:38
老實講吖,我唔覺政府有幾驚有幾尊重香港外傭僱主,咁多年,有幾多次會聽外傭僱主聲音去管朿香港外傭? 外 ...

政府忽然好顧僱主,還是籍口?

珍珠宮

cattz288 發表於 21-4-18 17:24
我買, 停印度, 菲印尼跟...加監28日

我跟你買。今次真系殺到埋身。

印度真系十分兇險!要封關。
當地已經出現double mutation的新型變種病毒,世衛專家近日被知會。而且呢種印度變種病毒已經殺入英國,目前尚未清楚威力有幾大。

珍珠宮

減齡達人勳章

MrsFung 發表於 21-4-18 17:39
話時話,澳門其實係咪無人入境?點解一單輸入個案都無?

應該就真係唔多人入境啦,因為佢哋真係寧願唔做生意,都唔想比人帶病菌入境。你睇吓佢對香港幾嚴就知啦,人哋特首話明香港至少要14日連續’清零‘先考慮放寬啊

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

FennieMan 發表於 21-4-18 17:50
亞陳姑娘最叻咪話佢哋要’將馳有道’囉

次次差唔多清零,就梗有啲輸入個案,於是又重新嚟過,要玩到幾時? 阿爺做晒辦出嚟,林鄭政府唔睇唔跟,中國都唔會俾外交人員有豁免,香港唔知點解要放晒啲外來者入社區,將香港搞到一團糟,作為香港人,我哋真係好無辜好火滾。

我期待CY肯出嚟做返特首,真係頂林鄭成個政府班子唔順。

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

行動真係快

水晶宮

abbylo2 發表於 21-4-18 17:53
香港政苦真係爭唔落

講真,97回歸至今,我從來唔會咁討厭一個特首 ,唯一一個討厭就是林鄭,當年曾生都無咁討厭,唯獨係林鄭我覺得佢個心好陰毒,表面扮晒愛國咁仲黑人憎,真小人唔可怕,最可怕嘅係偽君子!

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

emilylam 發表於 21-4-18 17:53
政府忽然好顧僱主,還是籍口?

咁多年,香港政府幾時有睇過香港僱主?

今年突然體恤?講都冇人信啦!

水晶宮

2024勳章

平平常常 發表於 21-4-18 17:53
我跟你買。今次真系殺到埋身。

同意,而家好多國家疫情再起高峰,都係因為變異病毒,真係寧殺錯無放過,否則損失更大

象牙宮

emilylam 發表於 21-4-18 17:56

講真,97回歸至今,我從來唔會咁討厭一個特首 ,唯一一個 ...

就講黑暴時期,我已覺得中國表現對香港警察的支持,比林鄭政府還要多,我覺得林鄭政府係欠咗香港警察。

珍珠宮

減齡達人勳章

LokYauYau 發表於 21-4-18 17:51
真心,真係鍾意當日 梁凸手 夠狠。。。不用諮詢先,話停你雙非就停,唔理下屬點搞,总之要停。
當然不預知 ...

而家個澳門特首都好狠架!你覺得開賭場嗰班真係善男信女咩,佢話停就真係停。人哋賭場日日唔見錢,啲貴賓廳冇人嚟。但個特首話唔俾開就唔俾開。
我哋而家個政府,船頭驚鬼,船尾驚賊,乜都要開會先,要研究下

象牙宮

hohoho2013 發表於 21-4-18 17:51
講得冇錯,班港英餘孽自大高傲,死要面,永遠有自己嘅一套,就算別人政策幾好,都唔會跟。
好似外傭政策, ...

咪就係,你信唔信因為體恤外傭僱主而放寬外傭入境?借口

水晶宮

DoReMi媽媽 發表於 21-4-18 17:59
就講黑暴時期,我已覺得中國表現對香港警察的支持,比林鄭政府還要多,我覺得林鄭政府係欠咗香港警察。

sure!! 林鄭根本就無 support警察, 龜縮係警察後面,警察被針對被打,林鄭做過乜,警察希望林鄭可以立個真記者證,林鄭拒絕左! 最後要一哥想辦法去搞,到國安法有了,林鄭就出來領功講風涼話!以前覺得林鄭係無能,漸漸發覺佢除了無能仲好黑心!

象牙宮

emilylam 發表於 21-4-18 18:04
sure!! 林鄭根本就無 support警察, 龜縮係警察後面,警察被針對被打,林鄭做過乜,警察希望林鄭可以立個真 ...

叫林鄭政府放過香港人啦,比條生路香港人啦!

男爵府

mandy952 發表於 21-4-18 17:29
從此香港正苦跟住澳門做野

好醜怪!

首頁
12345...7

尾頁

跳至