自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆樓主:

睇吓佢嘈d咩啦,如果外圍因素既唔會嬲,因為經常都會有呢d客!
但係如果屈我就會好嬲,但係唔會比佢知,只會暗地裡xyz佢
可能做過呢行會有同理心,我眼見我阿媽咩都投訴咩都嘈,真係覺得服務佢既好可憐

大宅

zayma 發表於 21-5-16 13:04
你朋友講得好岩,啲所謂中產真係最大支野,真正有錢的反為好客氣好有禮貌
...

我無錢,但都有禮貌(emoji)

大宅

我會嬲~~同同事呻完之後~~放工就無野~~

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

人工包埋受氣, 呢個論調我從不認同, 只係野蠻人張無理宣洩合理化一個藉口, 如果我在現場, 見到員工比客人刁難, 我會直接處理, 因為我出嘅人工, 真係無預佢受氣, 而呢d生蕃又好鐘意叫個大出嚟, 佢地以為自己是誰, 其實我當佢地係動物失態處理, 由佢地情緒發洩, 發洩完請佢地走, 下次唔會再歡迎, 亦唔會再做佢生意, 好多人鐘意大我, 話會上網唱衰我, 我通常會講, 你識上網, 我唔識咩, 上網唱完全無問題, 最緊要講嘅係事實, 到我發現, 我唔只講番事實咁簡單, 亦會保留告你誹謗嘅權利, 對住呢d劣質人口, 真係唔需要怕

男爵府

小肥兔 發表於 21-5-16 13:49
人工包埋受氣, 呢個論調我從不認同, 只係野蠻人張無理宣洩合理化一個藉口, 如果我在現場, 見到員工比客 ...

你真係一個好好既老闆/上司

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

zayma 發表於 21-5-16 09:27
明白哂,我之前唔識轉個角度諗,自問一直返工做足本份,循規蹈矩,過到自己過到人,其他人遲到早退請假偷 ...

以前我試過有個客續約,但唔肯對身分證,連我俾頭三個字,佢講尾三個都唔肯,咁我唔同佢續。

後來佢投訴到我上司,我上司話特別做俾佢,我話你肯咪ok囉,後來呢個客每次都繞過我直接搵我上司,最後要求越嚟越多,有幾次仲要我上司上埋門(類似接收唔好既問題),最後都係頂唔順個客唔做佢生意,我扲住半邊嘴笑。
天朗氣清

首頁

尾頁

跳至