自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

daijuju 發表於 21-5-18 13:39
尋日去迪士尼都好多香港人打尖,話前面有人排喎,但佢哋一直行又唔見佢哋停低,我諗只是藉口。以前啲人成日 ...
以前响OP都俾內地人打過尖, 不過係佢地個領隊幫佢地排, 你一個排, 4個入都算, 佢一入入十幾廿個, 我咪同個機動遊戲個員工講囉! 一個排成團入

男爵府

早排先係惠康比個新移民打尖,你話佢佢仲惡過你,發爛渣話邊個話我打尖,我頭先明明有排,儸漏左野去儸番xyz。。。

侯爵府

funseller 發表於 21-5-18 07:48
頭先見到有人直接行到隊頭,完全無視後邊排緊隊五、六十個人。我提佢後邊排隊,佢一開始無視,跟住用粗口鬧 ...

唔會出聲
最多叫職員注意排隊問題
驚遇著一個喺有 打妳一身,到時傷咗都告佢唔入
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

象牙宮

ocarebear 發表於 21-5-18 08:55
2019年前會出聲, 現在要睇情況, 除咗畀人問候阿媽, 甚至會畀人打同放火燒
...
你又岩,而家唔係話怕事,
係d人野蠻左。

象牙宮

cc1226 發表於 21-5-18 13:51
早排先係惠康比個新移民打尖,你話佢佢仲惡過你,發爛渣話邊個話我打尖,我頭先明明有排,儸漏左野去儸番xy ...
試過兩個亞婆,跟住又話佢排我都唔係度,
有個驚想排返後面,打尖個話讓你先囉!
明白自己唔岩講到大人大義比我先。

水晶宮

lastpass 發表於 21-5-18 09:37
我最搞笑的經驗係,有位20幾歲(應該剛出嚟做嘢)的小姐,每天我都撞到佢等同一架巴士。佢每天都企錯位等巴士 ...

做著佢同事就慘

侯爵府

回覆樓主:

我會出聲!其他人唔理其他人事!
試過接小朋友放學,連續二日個健步如飛嘅婆婆都係見學校門一開!!佢就飛插係我前面!佢好醒佢唔會插最前,我大概前6、7.我第二日就出聲叫佢排隊,一樣冇家長出聲.佢仲同我對閙,夠膽死問返我邊度見到佢打尖,真係痴痴地,我亦唔會放過佢,之後佢一直話我,我亦二話不說去提當值老師要留意呢個人,已經連續二日打尖,佢估唔到我會咁做,之後先肯收聲.

伯爵府

回覆樓主:

所有喺我前面都會出聲,老弱傷殘另計
鄧你慘,我喺度實幫你

子爵府

回覆樓主:

上次排強檢,街坊打街坊尖,扮一齊排緊隊,行開去厠所喎,其實個個都全程排個幾鐘 ,無人出聲。

珍珠宮

紫翹 發表於 21-5-18 13:45
以前响OP都俾內地人打過尖, 不過係佢地個領隊幫佢地排, 你一個排, 4個入都算, 佢一入入十幾廿個, 我咪同個 ...

香港人都唔弱呀,尋日都比十幾人插,一個二個話前面有人排緊。呢種做法應杜絕

伯爵府

回覆樓主:

我係試過排隊買野食比人打尖,我出聲話,個女人仲講話自己唔係打尖,我咪開行turbo狂鬧,仲問佢想點?係咪唔gur?係咪要打交?跟住佢死死地氣排返,我啤到佢行,對住呢d面皮十尺厚既人唔洗留力,狂話佢就可以,我不嬲都唔會缷任何人,就算你成身公仔我都照話

伯爵府

我會
亦做過好多次

公爵府

虎到金來勳章

我今日見個呀姐博大務唔嘟八達通, 我都出聲.

伯爵府

回覆 funseller 的帖子

會, 昨日我排巴士第3個, 有個亞婆同個細路行去第1個人後面仲要拎定銀包準備第一個衝上車, 因架車泊緊去巴士站上人,我咪好大聲同佢講亞姐龍尾係後面.....前面2個人一句都無出聲, 個女人之後唔係行去龍尾, 係去咗中間位置, 後面D人唔出聲又俾佢上....

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

排隊搭小巴,一定出聲,試過出聲對方排番隊。

樓主呢個case唔會出聲,隔太遠喇!

PS:朝早搭巴士,由於同一個站,有好多條線,所以大家都攝位,晨早實有位,所以無人罵

珍珠宮

carrie_1102 發表於 21-5-18 14:22
我係試過排隊買野食比人打尖,我出聲話,個女人仲講話自己唔係打尖,我咪開行turbo狂鬧,仲問佢想點?係咪 ...

勁喎。我見到啲紋身人黑口罩驚架,點知會唔會攞刀出嚟吉人。你知有D人傻傻地

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

會,
就算唔係插我都會幫口

如果係老人家便算了,當讓佢地。

水晶宮

LITLITPIG 發表於 21-5-18 09:04
如果插我附近,我會出聲,太遠就唔會了
幾次試過我出聲,其他人先加把聲話果個人打尖
...

如果係我附近打尖, 我會出聲。如果有人出聲但條友無賴, 我會幫口鬧佢

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

funseller 發表於 21-5-18 07:48
頭先見到有人直接行到隊頭,完全無視後邊排緊隊五、六十個人。我提佢後邊排隊,佢一開始無視,跟住用粗口鬧 ...

頭幾個見到都唔出聲?我會。

今日買lunch都遇到,係個啊婆……算,當敬老,當佢disable.

超市都有,都有男人女人工人博大霧。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

會啊!最憎人打尖
試過公司樓下買飯,落晒雨排落幾層樓咁多人
前面果兩個,第一次插我捉唔正無出聲(只知突然好似多咗個人),點知兩條友咁張揚,好眉好貌大大聲叫第三個同事一齊。我咪出聲話,第三個㗎喇,識唔識排隊呀
然後好似笑片咁誇張,一個即走,兩個即刻dub低頭各自扮玩電話,連嘢都唔敢講

首頁
12345...6

尾頁

跳至