自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

水晶宮

emt1314 發表於 21-7-17 17:02
你要先登入中銀手機app, 選QR code 提款, 輸入提取銀碼, 就會要求你掃QR code的, 這時...你在櫃員機隨便按 ...

即兩边都要按密碼对嗎?

男爵府

emt1314 發表於 21-7-17 15:01
唔好笑我, 我自認大鄉里
今日先發現, 如果你有中銀网上銀行, 到櫃員機取錢, 不用入提款咭, 只要用 ...

係呀,不是新野!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

你要先登入中銀手機app, 選QR code 提款, 輸入提取銀碼, 就會要求你掃QR code的, 這時...你在櫃員機隨便按 ...

會唔會好快失效?因為可能要排隊時整定code
放下自在

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我都大鄉里喔,因為我唔知......

男爵府

今日先發現, 如果你有中銀网上銀行, 到櫃員機取錢, 不用入提款咭, 只要用 ...

我都唔知原來可以咁架

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

我都唔知,謝謝新大陸

珍珠宮

Same here, thanks for sharing.

珍珠宮

你指的密碼是提款卡密碼嗎?
還是手機網上銀行app的密碼?

象牙宮

回覆樓主:

我知有QR,以為要再申請先用得!不過入張卡拎錢,會快過我開手機搞一輪,都係用卡算

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

HLDMaMa 發表於 21-7-17 17:11
最後密碼是按柜員機嗎?
yes
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

子爵府

我都係有中銀戶口但沒有提款咭,可以試試

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

HLDMaMa 發表於 21-7-17 17:13
即兩边都要按密碼对嗎?

正确係, 除非唔係 因為我手機係用指模的.
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

珍珠宮

cattz288 發表於 21-7-17 17:14
會唔會好快失效?因為可能要排隊時整定code
唔會, 我剛才login手機app, 揾咗三個櫃員機才找到提款機.
唔好打頭我真係好耐無用過櫃員機, 揾笫一個(存款); 笫二個(支票); 笫三個才是提款的.
都玩咗几分鐘架.

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

emt1314 發表於 21-7-17 17:54
唔會, 我剛才login手機app, 揾咗三個櫃員機才找到提款機.
唔好打頭我真係好耐無用過櫃員機, 揾笫一 ...

如果可以免入pwd更好,因為太少用易忘記
放下自在

珍珠宮

mln 發表於 21-7-17 17:29
你指的密碼是提款卡密碼嗎?
還是手機網上銀行app的密碼?
櫃員機是輸入提款卡密碼的.

珍珠宮

無話可說 發表於 21-7-17 17:37
我知有QR,以為要再申請先用得!不過入張卡拎錢,會快過我開手機搞一輪,都係用卡算
...

我諗方便果D有戶口但無提款咭的人, 不用下下去排隊取款.

子爵府

回覆樓主:

正喎,唔知匯豐得唔得。
阿尼陀佛   enjoy enjoy
black lady/sexy cool/fifty cent/多肉動物/式持恒/沈思懷

珍珠宮

牛年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我真係唔知

翡翠宮

saintpetersburg 發表於 21-7-17 16:12
恒生都得,我唔識用,入卡都好快

恒生的話,快過入卡,因為仲唔洗喺部櫃員機入密碼,掃二維碼或者部份機用nfc感應,之後等出現金 。同時適合潔癖人士,撳少好多掣

emt1314    發表於 21-7-18 15:28

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

你而家講我至知

首頁
12345...6

尾頁

跳至