自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

熱血勳章

威爾斯唔使呀, 阿b就出世時姑娘會叫爸爸入去

侯爵府

畀面勳章 大廚勳章

我老公咪又係怕打針怕血,講吓都驚。不過到果時就冇時間驚㗎啦!我有gestational diabites時咪日日幫我打針 ....
原帖由 yennie 於 09-6-9 08:39 發表

養和呀法國嗰d c+e院咁貴
畀咁多錢佢唔畀陪產我一定嘈佢!
我老公都陪產過兩次
英國畀全程陪產
老公都陪過兩次,我諗佢都唔會驚嘅~

我畀唔會住c+㗎啦,真係畀唔起
我去正苦e院就算
希望個過程唔好咁苦啦... ...

男爵府

熱血勳章

我老公話阿b出世時唔係好多血咋喎

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 peggy@_@ 於 09-6-9 00:23 發表

http://www.twinsco.com/GenCategory.php?cat_id=46

恭喜晒,生3個勁 !我揍1個都覺得好辛苦啦,好想生多個陪呀女......

唔該晒~
生啦生啦
快d生多個啦hehe

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 小倩 於 09-6-9 01:17 發表

要喎, 仲要上埋產前運動班先俾陪㗎 mouth:

係?
我等陣問下健康院d人先
希望佢地答到我啦!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 yennie 於 09-6-9 00:43 發表

我都有諗過下
如果hk要上堂先有得陪產嘅,可能返uk生
不過機會唔大

我老公話不如聖旦留低啱啱k1嘅影曦
帶住靖翹過去生喎
不過要我掉低個女,我真係做唔到! ...

咁大個肚搭飛機唔係咁好呀。。

同埋邊個幫你睇大女?

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 靖嵐 於 09-6-9 01:22 發表
yennie,

我兩胎o係威爾斯開刀生老公都有陪產, 唔駛上堂...

第一胎我係o係產房醫生決定話我要開刀時先問醫生, 醫生好快話冇問題, 只要book到大手術室同麻醉師都話冇問題就ok, "好彩"臨入手術室前隔o左個緊急開刀, ...

喊呢招掂喎
如果到時d人唔畀
等我又lur下地先!哈哈哈!

係我,我喺體藝讀㗎
我讀咗8年(peat咗中五-.-)
我04年畢業㗎
係呢,仲咩咁問呀?

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 rose-mag 於 09-6-9 04:48 發表
Yennie,

Congratulations! So, you are now 2 months pregnant? I always want to have 4 too but the reality is that we are too old and I cannot afford to quit the job to take care of the kids. All th ...

thank you!x
你有一仔一女,都無咩要追啦
我羡慕就真!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 我愛Corina 於 09-6-9 05:55 發表
yennie,

congratulation!!!!!!!!

睇你fb,我發現左一d野..我有幾個中學同學都識你....

多謝~
係?你有我fb㗎?我都唔知添-.-
你fb叫咩名呀?等我check下先!
有時我add人喺group到add,都未必真係識d人呢~

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 我愛Corina 於 09-6-9 09:03 發表

咁大個肚搭飛機唔係咁好呀。。

同埋邊個幫你睇大女?

咪就係...所以我諗都係吹水居多,唔會飛過去生囉

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 yennie 於 09-6-9 01:10 發表

多謝~
係?你有我fb㗎?我都唔知添-.-
你fb叫咩名呀?等我check下先!
有時我add人喺group到add,都未必真係識d人呢~

其實我冇add你ga,因為怕你唔知我係乜水,但咁岩睇朋友個fb見到你,見到同你有幾個mutual friend..

我係見到你地既合照(你+我中同)..

男爵府

Congratulations

別墅

恭喜 恭喜
法國醫院(2年前)陪產唔使上堂,我見醫院問陪唔陪產都好隨意,要上堂架咩
Miranda :-D

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 紅紅 於 09-6-9 06:19 發表
係你唔俾定醫生唔俾呀?

恭喜樓主 ....

哈 !! 我打漏咗個字, 唔比老公陪產先啱.

子爵府

好媽媽勳章

我唔係特登喊o架... 我真係有d失望忍唔住...

我9x年畢業嘛

原帖由 yennie 於 09-6-9 09:04 發表

喊呢招掂喎
如果到時d人唔畀
等我又lur下地先!哈哈哈!

係我,我喺體藝讀㗎
我讀咗8年(peat咗中五-.-)
我04年畢業㗎
係呢,仲咩咁問呀? ...
我想要9999呀...

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

原帖由 yennie 於 09-6-9 09:05 發表
thank you!x
你有一仔一女,都無咩要追啦
我羡慕就真!

我都冇咩話一定想生仔定生女,當然生女可以同佢扮靚,女又真係嗲d窩心d,反而老公好恨有個女,第一胎照到係仔,佢好失望,但我地都話如果第二個係仔都要收工啦,唔想去到退休小朋友都未畢業!好在第二個係女,俾老公恨到啦,而家佢已經話"I will do everything for her just by looking at her"c未,不過佢都唔係偏心個女嘅~

好好養胎啦,你兩個囡囡都應該會好開心有多個bb陪佢地,佢地又可以幫吓手湊~

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 yennie 於 09-6-8 22:02 發表
我同老公唔會得閒上堂,但我老公又話一定要陪產,所以想揀間唔洗上堂但又有得陪產嘅e院生請報料...唔該晒!!!!!!!!!!

我喺wales生, 我兩公婆都無上過堂! 我c6都有得陪產!

伯爵府

東區, 因為我個妹夫而家仲陪緊我個妹係產房...成12個鐘架喇...仲未生得....

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 cathy29 於 09-6-9 22:00 發表
東區, 因為我個妹夫而家仲陪緊我個妹係產房...成12個鐘架喇...仲未生得....

未生得都入得產房?

侯爵府

下.... 要上堂架咩...

我響威院生...
無上過堂, 都有得陪產架~

原帖由 yennie 於 09-6-8 22:02 發表
我同老公唔會得閒上堂,但我老公又話一定要陪產,所以想揀間唔洗上堂但又有得陪產嘅e院生請報料...唔該晒!!!!!!!!!!

首頁

尾頁

跳至