自由報料

跳至

首頁
12345...9

尾頁

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

KWBN 發表於 21-11-5 08:32
我都係呢個offer, 2/2022 約滿,打電話來offer俾我 $155, 請問佢最新offer 俾你係幾多錢?thx
...

$155,3年約
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

ChammyMAMA 發表於 21-11-5 08:34
$155,3年約

咁我再等下,唔該晒

伯爵府

KWBN 發表於 21-11-5 08:32
我都係呢個offer, 2/2022 約滿,打電話來offer俾我 $155, 請問佢最新offer 俾你係幾多錢?thx
...

我出年一月約滿,依加交緊298一個月 1000m
交cut form 後打黎offer $109 一個月。 簽左

章太郎    發表於 21-11-6 14:51

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

koey_0611 發表於 21-11-5 09:31
交cut form 後打黎offer $109 一個月。 簽左
...

你1000m offer 好抵下,我依家$109 只係100m, HKBN 咁海鮮價,真係要cut 先有好的offer

瑪瑙宮

ChammyMAMA 發表於 21-11-4 20:39
我淨100m上網,$109一個月,2年約,free唔知幾多個月,我記得為番一百蚊有找架
...

剛有香港寬頻職員打電話黎,叫我續約,上個月email 去 send cut form ,而家我係2022年2月到期,2022年3月至8月,每月比9蚊,跟住就每月128蚊,即為起每月99蚊,2年約,送家居固網電話,一個月60分鐘IDD,指定國家,,WIFI 蛋3次,其實兩樣我都係冇用過,送HOME+ 網上購物100蚊COUPONS,送埋個3M濾水器。

所以email send cut form 先,
同埋出面好多價錢都平plan,
如果價錢差不多,就費事轉,
之前比緊175蚊一個月,仲要綁3年約。
我家居用開100M,間屋得幾百呎,唔需要用到1000M,之前問過1000M又要鑽多個門口窿,再申多條線入屋,因職員之前已上我家睇過,之前安100M已要鑽左一個窿,同埋1000M價錢又貴D。

瑪瑙宮

moonlight9198 發表於 21-11-6 14:07
剛有香港寬頻職員打電話黎,叫我續約,上個月email 去 send cut form ,而家我係2022年2月到期,2022年3月 ...

唔見cut form,唔見靚價

瑪瑙宮

ChammyMAMA 發表於 21-11-6 14:08

唔使急,等佢地打電話比你。
我覺得價錢ok就算。
而家cut form,我上個月經佢門市地,話而家email cut form,問我係咪要cut form,我話係,職員佢地就跟住話會send比我,拎左我既用戶account。

瑪瑙宮

koey_0611 發表於 21-11-5 09:31
...

佢地係要客戶cut 喇,先比靚價。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

瑪瑙宮

Wistariatree 發表於 21-11-2 18:57

2年前我續宜家張約時,約滿前1.5個月sent cut form, ...

疫情嚴重,生意差左,可能周圍公司都搶客,佢地要留客,就要平,佢地應該冇之前企得咁硬個價。

瑪瑙宮

ChammyMAMA 發表於 21-11-4 08:45
跟住我話搵其他比較下先,佢仲救膽死問我,點先肯繼續用,我話你起碼都比番個舊價我吖,依家一個月都係100 ...

我都頭先剛續左約,個女仔十分好語氣。

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

瑪瑙宮

moonlight9198 發表於 21-11-6 14:21
我都頭先剛續左約,個女仔十分好語氣。

我記得上張約個staff語氣勁差架,所以我最後係經上網自己搞

瑪瑙宮

ChammyMAMA 發表於 21-11-6 14:39
我記得上張約個staff語氣勁差架,所以我最後係經上網自己搞

疫情前既約,佢地職員,成日打電話黎,唔理日頭或夜晚,叫客戶續約,個價企到好硬,而家疫情關係,生意難做,職員叫唔到客戶續約,隨時炒人,留得1個客就留一個。

瑪瑙宮

moonlight9198 發表於 21-11-6 15:13
疫情前既約,佢地職員,成日打電話黎,唔理日頭或夜晚,叫客戶續約,個價企到好硬,而家疫情關係,生意難 ...

今年我都係個女仔打嚟,希望下次再打嚟比番個靚價我啦

瑪瑙宮

ChammyMAMA 發表於 21-11-6 15:14
今年我都係個女仔打嚟,希望下次再打嚟比番個靚價我啦

下次咪要2年後?你已續約了?

瑪瑙宮

moonlight9198 發表於 21-11-6 15:19
下次咪要2年後?你已續約了?

未續呀~上次打嚟開155,3年約

瑪瑙宮

ChammyMAMA 發表於 21-11-6 15:20
未續呀~上次打嚟開155,3年約

咪啋佢,你可再send 多次email 去cut,佢地會再打電話黎,越到續約期完,佢地心急過你。

瑪瑙宮

moonlight9198 發表於 21-11-6 17:12
咪啋佢,你可再send 多次email 去cut,佢地會再打電話黎,越到續約期完,佢地心急過你。
...

我知呀,其實都用咗呢間成十年,知佢咩玩法啦

侯爵府

ChammyMAMA 發表於 21-11-6 14:08

我都覺得係

瑪瑙宮

ChammyMAMA 發表於 21-11-6 17:13
我知呀,其實都用咗呢間成十年,知佢咩玩法啦

幾年前佢地公司想同我續約,真係成半年前,就打電話黎,試過晚上10點幾打黎,早上又打黎,未瞓醒兼瞓著覺,都係佢地日日騷擾電話,煩到我block佢地電話。

伯爵府

Wistariatree 發表於 21-10-23 17:55
跟據經驗,要填cut form先有靚價

請問如何有Cut form 呢?

因見到大家既Plan,超級平,而自己就做左水魚都5知添(emoji),對方話舊約是189,新約要215,明年1月生效添,仲話見我已用左1X年客仔,所以比靚價

最近入黎睇下,原來大家比咁平plan

首頁
12345...9

尾頁

跳至