自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

竇漪房 發表於 21-12-11 10:12
幾年前買過冇乜問題,但我最近發現原來工聯會電器同price.com差唔多,仲可以簽卡冇附加費,不過要俾幾十蚊 ...

工聯會有冇buy過?評價如何

珍珠宮

ill 發表於 21-12-11 11:26
網上評價話佢經常冇貨扮有貨,之後好耐先退錢,我親身經歷,係真嘅。
我以後唔會幫襯佢,仲會將呢個經歷話 ...

真係好離譜,唔應該幫襯

象牙宮

可愛教主2 發表於 21-12-13 23:13
BBE買?
係呀!
星期日買,星期三煤氣公司來裝爐,
比現金再有平。

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

屋企装修爬了好多好多装修Group文章。總結:Bxxxx in Pxx千其唔好試!!!(你search下有好多苦主)
BBE各方便也好OK,我家大部份电企BBE買

子爵府

回覆樓主:

剛搬屋,這2間和友和都有買嘢
其實3間都準時,買時已講明幾時有貨
但 bbe 有人直接whatsapp, reply 快,個心定好多

built-in 完全搵唔到聯絡方法,只有佢搵我

友和都搵到聯絡方法

大宅

ill 發表於 21-12-11 11:25
大約三星期前上built in pro 網買肉針,因為佢比出邊平少少,所以我選擇佢。買之前上網睇咗評價,多數都係 ...

同你相比,我算好彩。件貨無現貨,要先網上俾錢等5日,代理送貨後去門市自取。
一星期後,我主動催先覆我話代理都斷貨,5日後會退款返去wechat,第4日退款已到。 WhatsApp都係一兩個、甚至乎幾個鐘先覆,好彩個cs都有做嘢,仲主動俾返張退貨單我。
退款過程都幾順利,原來呢間野咁多差評,我算執返身彩。
~~

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

可愛教主2 發表於 21-12-13 23:16
工聯會有冇buy過?評價如何

最近買咗洗衣機,因為趕用職員幫我即check邊部啱位最平同最快有貨,我收工去買過咗book唔到明天送貨,所以今日落單後日送貨同安裝,大後日收機,非常滿意 張單同職員講明俾錢後冇貨會全數退錢

珍珠宮

竇漪房 發表於 21-12-14 09:33

最近買咗洗衣機,因為趕用職員幫我即check邊部啱位最平同最 ...

乜原來可以響張單講明冇貨就即退錢,咁幾好喎, 起碼 有個保障,唔該曬你意見。

珍珠宮

agugi 發表於 21-12-14 08:39
屋企装修爬了好多好多装修Group文章。總結:Bxxxx in Pxx千其唔好試!!!(你search下有好多苦主)
BBE各方便也 ...

謝謝你意見,等我參考下

民房

回覆 可愛教主2 的帖子

親身經歷,千祈唔好幫襯Built in pro!

網上電器店不良銷售手法呃消費者,冇貨扮有貨,千祈唔好幫襯!

話說本人新屋裝修,之前已經系該店買左過萬蚊電器仲做埋VIP,期間已經試過一次比曬錢但冇貨退錢了事,都叫快處理所以算數。

到裝修差唔多完工,見佢有閃購價錢幾抵,26/3full pay買定把Dyson除甲醛風扇,安排4月中先送貨。中途因為裝修延期所以改左5月中送貨,一直都任何通知過話有問題。

到兩三日前whatsapp想約定時間請假收貨,先突然同我講話冇貨😡!我問佢哋我26/3 full pay左你哋唔係應該同我hold咗貨咩!?佢哋只回應供應商通知冇貨,亦冇返貨時間比到,一係買過其他嘢一係退錢!

因為屋企有BB所以只能夠臨時臨急正價去買過另一款貴啲嘅model(因我訂的係舊model好多度已冇貨),前前後後比之前預算差左成$1500,比多咗38%🤕!

別墅

bbe前兩年訂雪櫃一直冇貨
要退錢

男爵府

近呢兩年係好大可能係因為船期問題所以遲

首頁

尾頁

跳至