想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇驗凝血同埋免疫

別墅

我都放咗3次, 無晒胎了。我以為我可以輕鬆接受, 但原來真發生喺自己身上係會好傷心, 超傷心......覺得洗咗咁多錢, 又戒口又浸腳又滴雞精, 但變返原地踏步咁, 唔知為乜。我都唔知到底應該用咩心情繼續, 之前佛系又唔得, 呢3次放胎保持有信心都唔得。好嬲自己點解唔早d 備孕, 眼見同事/朋友的小朋友都幾歲了, 生活已經好安穩, 但自己就黎40歲人(差唔多半世人了) 都只係剛起步咁.......好down

大宅

KateCow 發表於 22-4-27 13:08
我都放咗3次, 無晒胎了。我以為我可以輕鬆接受, 但原來真發生喺自己身上係會好傷心, 超傷心......覺得洗咗 ...

我都同你有相同感受,不停放不停小X不停原地踏步…我都好嬲自己明明鐘意小小朋友,點解結婚時是已經話要生,遇到有問題又唔早啲解決拖吓拖吓已經超高0了

大宅

鞍仟 發表於 22-3-30 00:03
醫生話今次胚胎質素好好,所以都唔中、真係好唔開心、好絕望T_T

乜嘢grade呀?最好做埋PGS基因檢查,高齡好多染色體問題的,我放了幾次都小產,你唔着床可能是基因問題多

別墅

j_chan 發表於 22-3-30 08:06
回覆 鞍仟 的帖子

我舊年都抽過三次卵放過四次胎,全部失敗。嗰刻心情都跌入谷底!因為醫生講唔到個失敗原 ...

請問可以PM你IVF個醫生? thx

大宅

回覆 miss_happys 的帖子

藍 X 梅醫生

大宅

鞍仟 發表於 22-3-29 16:43
究竟我做錯咗乜嘢T_T
今次放胎時醫生仲話分裂得好靚,初期仲有好多症狀,仲以為會成功,點知都係失敗,好傷 ...

有冇睇中醫?放鬆心情係好重要,我抽完,勁痛,但放鮮胎,放個時都仲係好痛,仲想叫醫生不如唔好放住,最後個醫生都話冇問題,一定要放,我自己就打定輸數,放完9秒9去廁所,放完冇做過任何野,第8日有小小血,我仲心諗黎m lu… 帶定m巾出街,結果過兩日抽血就中咗,我個人覺得心情一定要放鬆,唔好緊張,我個次就係諗住實唔中心態,諗都冇諗過bb,哩個係我個人經驗,雖然個個人唔一樣,但放鬆心情機會大,你一定聽過,試下囉,加油加油,唔好放棄

複式洋房

回覆 鞍仟 的帖子

我都係,放左2次都唔得,3粒卵都唔差,今次醫生仲驚我有抗体,要打薄血針,食類固同阿士匹靈,所以今次唔得真係好灰,仲要無哂胎了,而家都唔知由头開始再抽卵定放棄算

複式洋房

首頁

尾頁

跳至