自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

Sebastian@ 發表於 22-4-2 16:02
我之前Advance account 會跟張白金咭,自從降格變one之後,就轉咗我係Red了。
...

同一間銀行(匯豐)姐,
洗唔洗氹人開咁多種有不同優惠的信用卡?

大宅

2024年龍年勳章

回覆樓主:

不過買貨品嘅時候要留意番個價錢, 好似總統牌一隻忌廉, 平時$34-35/盒, 今日$42

珍珠宮

大廚勳章 BK Milk勳章

mercurycc 發表於 22-4-2 17:45
但有d優惠好似網上簽賬red卡好似著數d?
我同老公分別唔貼卡,唔會一樣,
就可以攞多d著數。
係㗎咩!多謝提醒,我平時好少用Red Card ,去Iherd 買嘢時要多啲用Red Card

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

lindia 發表於 22-4-2 14:59
Red卡有冇92折?

翡翠宮

SmallTungmama 發表於 22-4-2 17:48
不過買貨品嘅時候要留意番個價錢, 好似總統牌一隻忌廉, 平時$34-35/盒, 今日$42
...

係呀,試過買開隻洗地水$25,但有92折就變左$3x…所以一定要格價

大宅

回覆樓主:

計嚟計去咁複雜,用返渣打Smart card算,唔駛最低消費額點碌都有有5%回贈

琥珀宮

波子 發表於 22-4-2 17:53
係㗎咩!多謝提醒,我平時好少用Red Card ,去Iherd 買嘢時要多啲用Red Card

去iHerb買嘢,最多reward cash係用HSBC visa signature (3x),登記「賞世界」最紅自主(5x)及登記「網上簽賬」(5x),即每簽$250,有14 reward cash(5.6%)

波子    發表於 22-4-2 18:11

象牙宮

[quote]波子 發表於 22-4-2 17:53
係㗎咩!多謝提醒,我平時好少用Red Card ,去Iherd 買嘢時要多啲用Red Card[/quote]
睇下有咩優惠,今期M記優惠。
https://www.cardshk.com/credit-card/HSBC%E6%BB%99%E8%B1%90Red%E4%BF%A1%E7%94%A8%E5%8D%A1/%E9%BA%A5%E7%95%B6%E5%8B%9E%E5%A4%A5%E6%BB%99%E8%B1%90%E6%8E%A8%E4%BF%A1%E7%94%A8%E5%8D%A1%E7%B0%BD%E8%B3%AC%E5%84%AA%E6%83%A0%E8%B2%B7%E7%82%B8%E9%9B%9E%E5%A5%97%E9%A4%90%E5%8F%AF%E4%BA%AB%E3%80%8C%E8%B2%B7%E4%B8%80%E9%80%81%E4%B8%80%E3%80%[email protected]/%E8%B2%A1%E7%B6%93%E5%BF%AB%E8%A8%8A/693233/%E9%BA%A5%E7%95%B6%E5%8B%9E%E5%A4%A5%E6%BB%99%E8%B1%90%E6%8E%A8%E4%BF%A1%E7%94%A8%E5%8D%A1%E7%B0%BD%E8%B3%AC%E5%84%AA%E6%83%A0-%E8%B2%B7%E7%82%B8%E9%9B%9E%E5%A5%97%E9%A4%90%E5%8F%AF%E4%BA%AB-%E8%B2%B7%E4%B8%80%E9%80%81%E4%B8%80

波子    發表於 22-4-2 19:00

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

DBS逢星期三係所有越市都有一按即扣8%丫..
不過上限係25蚊....
可以買300蚊多DD野...
一星期一次都OK丫..重唔駛一齊要去百佳添

大宅

姬絲汀汀 發表於 22-4-2 15:38
都唔知咩玩法,用左10幾廿年張白金卡,上年全面取消,攪到我轉去signature, 有啲客又被迫轉去red,而家反而 ...

,不過我就轉左好耐,真係有乜奶油得白金先有折呀,好心係HSBC都有
我嫌煩Red都冇申請/要

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

都係enjoy卡好用,又多店可儲分,一卡通行,唔去百佳lu,去惠康,佢咁好趕客。
我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

公爵府

Augesttime 發表於 22-4-2 15:43
係,明明有白金,又話取消。迫晒d人轉red,好啦。而家又彈返白金出來 ,即係引人地再開多張
...

係囉!我之前有張白金,又逼我轉signature,但係而家又冇乜優惠,hsbc玩嘢

翡翠宮

月希 發表於 22-4-2 18:27
DBS逢星期三係所有越市都有一按即扣8%丫..
不過上限係25蚊....
可以買300蚊多DD野...

但要買滿$250

珊瑚宮

bb2 發表於 22-4-2 18:58
但要買滿$250

之前都要買滿100啦..

我覺得買滿250..好EASY..
但佢上限得3百頭..就太少....

我係D一星期去超市入一次貨...
一次過買一星期餸既人..
所以根本唔夠

原來4月開始上限係減50蚊...
咁就好D

公爵府

newcook 發表於 22-4-2 18:49
都係enjoy卡好用,又多店可儲分,一卡通行,唔去百佳lu,去惠康,佢咁好趕客。 ...

係,
而家係我飛你, 唔係你飛我
幫襯你仲要搞咁多嘢,
又A又B 又C
慳嗰一百幾十
時間腦汁都嘥埋
又唔使限住日子先去買
總之有特價就買, 冇就

男爵府

回覆 月希 的帖子

佢有寫首XXXXX位客人才有這優惠,我點會知自己係第幾名客户,有心俾就唔好定咁多規條,我决定cut compass 卡。

珊瑚宮

一元 發表於 22-4-2 19:36
回覆 月希 的帖子

佢有寫首XXXXX位客人才有這優惠,我點會知自己係第幾名客户,有心俾就唔好定咁多規條, ...

獎賞只適用於推廣期內首100,000宗完成的合資格交易

十萬喎....我諗基本都會有折....

侯爵府

Lovelybbs 發表於 22-4-2 17:20
早排compass間唔中都會有9折,不過冇特定邊日,我都唔想為左果92折再申請多張卡,以後想92折就去惠康,去百 ...

對,申請多張咭好煩,92折又不是平太多

侯爵府

newcook 發表於 22-4-2 18:49
都係enjoy卡好用,又多店可儲分,一卡通行,唔去百佳lu,去惠康,佢咁好趕客。 ...

係喎,yuu好用好多

珍珠宮

世事無常 發表於 22-4-2 18:51

係囉!我之前有張白金,又逼我轉signature,但係而家又冇乜 ...

VS 有三陪積分

首頁

尾頁

跳至