自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

子爵府

月希 發表於 22-4-5 11:03
出消費卷...想買番部手提吸塵機..

本來想買小米的...但原來好鬼重...

【淘宝】https://m.tb.cn/h.fLQH7wB?tk=RTcY2hu0RtI「德尔玛无线吸尘器家用大吸力手持式吸尘机强力除螨小型大功率车载」
点击链接直接打开

非常好用,無線、usb叉電、細、輕、平

伯爵府

月希 發表於 22-4-5 11:12
依D吸房地下..咪要彎腰吸囉???

其實我都係用黎吸下牆角,窗台果D..

因為我房地台床,唔洗彎腰,坐在床邊吸,因為我梳完頭,一地都頭髮,必要吸吸

珍珠宮

2024年龍年勳章 睛靈勳章

oceandeepsea 發表於 22-4-5 12:53
如果用消費券,或者豪一次,都係比其他既貴一千,其實佢都未到dyson v15個d天價級
...

咁又係, 買左睇是否下滿意

Dyson Micro 都夠用, 頂多係Slim機, 大機對我來講太重

大宅

諗緊“dyson刹手”牧田牌

https://tw.appledaily.com/life/20170324/DDSAHIBIXBJGGA4JMXDDNRVD34/

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

https://www.panasonic.hk/chinese/products/living/laundry-house-cleaning/vacuum-cleaner/mc-sb52k.aspx

我岩岩睇左依個panasonic的...
好似幾好....唔會纏頭髮...
有冇人用緊呢?

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

哈利媽 發表於 22-4-5 12:38
剛買咗部Dyson, 近期全家都好like吸塵

我部小米v10用了一年兩個月就壞了(過保養)。現正頭痕,諗緊買dyson v12好嗎?你買邊款?
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

子爵府

199707100304 發表於 22-4-5 14:09
我部小米v10用了一年兩個月就壞了(過保養)。現正頭痕,諗緊買dyson v12好嗎?你買邊款?
...

剛買咗呢部,大家都覺得唔錯
一個舊會員新嘅秘密身份, 哈哈!

象牙宮

柔伊 發表於 22-4-5 11:58
正負0 好輕,用左幾年,但我多數用黎吸地下布碎,之前荃灣千色會有擺檔位,唔知而家仲有冇,重點係佢可拆舊 ...
一唔都有,係電梯口隔離。

珍珠宮

大廚勳章 BK Milk勳章

我都想換吸塵機,屋企部好重

象牙宮

MC-SBU1F 呢部夠輕。

男爵府

子若 發表於 22-4-5 11:07
你講係車用嗰d? 我買過飛利浦幾百幾蚊,好廢。我而家用dyson

Dyson覺得有啲重,吸吸下要休息一陣,冇幾日已經交俾老公去做,佢就話啲長頭髮煩死人

珍珠宮

牧田,又輕(好似係1.1kg) 又平(幾百蚊) 又耐用,好好吸,用左5年,一直想换下其他牌子/款式,最後都係keep返呢部最正

牧田係做電機的,好靠得住

珍珠宮

2024年龍年勳章 睛靈勳章

Chenglc 發表於 22-4-5 13:24
諗緊“dyson刹手”牧田牌

https://tw.appledaily.com/life/20170324/DDSAHIBIXBJGGA4JMXDDNRVD34/

係Apita pop up store試過牧田, 係好輕, 可以換電, 不過吸力一般, 個吸頭冇摩打轉動毛刷

子爵府

好媽媽勳章

月希 發表於 22-4-5 14:07
https://www.panasonic.hk/chinese/products/living/laundry-house-cleaning/vacuum-cleaner/mc-sb52k.aspx ...

我都睇梗吸塵機,你呢部得100w吸力,我覺得唔夠力,你可以睇吓啲評語

https://m.yohohongkong.com/keyword/Panasonic+%E7%84%A1%E7%B7%9A%E5%90%B8%E5%A1%B5%E6%A9%9F

王國會長

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 HiPP勳章(1) 畀面勳章 王國會長 爸B勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

小談心 發表於 22-4-5 11:06
我買左部小米,真心幾好用,主要吸房地下,柜內頭髮塵,仔書桌竹等等,隨手拎起就吸,usb叉電

...

呢部好用,我買多一部替換。

子爵府

SOUYI SY120
超輕,幾百蚊

珊瑚宮

longheibaby 發表於 22-4-5 14:37
我都睇梗吸塵機,你呢部得100w吸力,我覺得唔夠力,你可以睇吓啲評語

https://m.yohohongkong.com/keywor ...

其實我唔識睇點為之吸力夠唔夠..
所以上黎問..有人用過..覺得吸到普通家居既塵...
應該就OK...

如果有人回..麻麻地就可以諗過部...

我見佢話唔會纏頭髮...覺得好好咋..
因為我長頭髮....

大宅

其實最好真係買掃拖機器人,唔使自己出力去吸。我屋企有掃拖機器人之後,dyson部吸塵機都好少用了。

男爵府

用緊正負零,好用,夠哂輕(我日日拎來吸)靚仔、用埋清潔簡單,對我來講好重要,用左三年。買多一部放寫字樓用,同事都讚好

珊瑚宮

nervousmichelle 發表於 22-4-5 15:27
其實最好真係買掃拖機器人,唔使自己出力去吸。我屋企有掃拖機器人之後,dyson部吸塵機都好少用了。
...

掃拖機器人有丫..

但係牆角..同埋窗台依D位..都要自己吸嘛..
以前有部CHEAP CHEAP手提吸....壞左都冇買番..
見有消費卷...就想買番部囉

首頁
12345...10

尾頁

跳至