自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

魔怪媽媽 發表於 22-7-1 13:11
我今日都遇到一個又係咁, 明明約左交收, 我早1個鐘再同佢 confirm, 佢45分鐘後先話唔熟路, 叫我依家出 ...

之前facebook賣野,時間已經佢自己定,結果等15分鐘,又要等多15分鐘,同佢講星期六,日都可以交收,佢又話唔得閑,仲問我可唔可以過佢個邊交收,個十幾蚊貨,采佢都傻,結果無晒聲氣

所以我多數都只會係屋企附近交收,最多都係蝕時間。

侯爵府

水晶世界 發表於 22-7-1 13:50
回覆 princesscupcake 的帖子

係Y,冇完成交易丫嘛,你去到等成粒鐘都冇等到人你走唔走?佢唔回覆你,完成 ...

Carousell 咁快回應放飛機者要求刪評

複式洋房

回覆 princesscupcake 的帖子

如果你係佢地工作時間搵佢地既話應該當日回覆,最遲第二個工作曰

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

Kumahung 發表於 22-7-1 14:00
之前facebook賣野,時間已經佢自己定,結果等15分鐘,又要等多15分鐘,同佢講星期六,日都可以交收,佢又 ...

我都就晒佢時間,地點佢話ok先 confirm, 仲要係mtr交收, 佢都交收前5分鐘話唔熟路要就佢地點,都白痴

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

水晶世界 發表於 22-7-1 13:40
回覆 esmehouse 的帖子

乜咁複雜嘅....真無孤
佢哋個 CS 只會不斷叫你兩個搞掂佢,真係廢到一個點,我都入唔到個帳戶、又冇佢電話,我有點可以搞掂呢
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

請問樓主你有冇同賣家出:“出價”?

男爵府

水晶世界 發表於 22-7-1 13:37
回覆 Ftmagic 的帖子

就係俾唔到負評呀一定要交收咗先可以俾丫

唔係交收咗先比
只係你唔識用

應該係
相方傾好地點價錢之後就應該落offer
即係叫對方買家出價
賣家接受offer
之後大家已經可以比評價

當然正常應該係交收完先評
但如果對方no show 你一様可以評
仲有提你一樣,唔好乜人都交易,對家最好有20個好評以上比較穩陣,睇吓人哋比佢嘅評價

利申:我已經用咗4年,這個app非常好用

珍珠宮

Ftmagic 發表於 22-7-1 14:43
唔係交收咗先比
只係你唔識用

係,如果對方唔爽快,我都會小心d

再確認,先出發

始終好多 hkger 都冇咩責任心

瑪瑙宮

水晶世界 發表於 22-7-1 09:30
Carousell 買賣嘢可以隨時放飛機,唔會有後果㗎呢個係最近carousell客服中心Chloe 俾我嘅回覆,話只要交易 ...

做咩塗鸦哂

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Kumahung 發表於 22-7-1 14:00
之前facebook賣野,時間已經佢自己定,結果等15分鐘,又要等多15分鐘,同佢講星期六,日都可以交收,佢又 ...

其實係啲人麻煩左好多

昨日交收個人改左兩次地點
最終話塞車
跟住我走左

佢等我收工,再搭車過來交收
今次早到同埋狂講對唔住
不要從別人的嘴裡去認識我

公爵府

虎到金來勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

水晶世界 發表於 22-7-1 09:55
回覆 ic310 的帖子

問題係原來carousell 可以幫你delete未完成交易嘅評,超好笑

係咪正常會accept offer 先?
咁大家叫做同意買賣·價錢和交收方法。

公爵府

水晶世界 發表於 22-7-1 12:31
回覆 oceandeepsea 的帖子

係呀我同意丫,但係我冇預咗唔可以通知後人小心啲同呢個人交易呀,所以被佢嘅5 ...

最衰明明放飛機,仲要呃人落街去車站喪等,期間一開始仲有回應,最後消失,正一 p. K

男爵府

babytt2 發表於 22-7-1 15:02

係,如果對方唔爽快,我都會小心d

正是
呢個世界乜人都有
自己要小心
仲有一定要约係d人多地方
例如係地鐵站交收
一手交錢 一手交貨
唔肯定或新account 嘅可以盡量約係自己方便嘅地方交收
就算對方no show都唔使蝕車錢或花太多時間
減低風險

複式洋房

我可能講得唔清楚所以我再講一次。1. 第一日我地約好咗指定嘅地方同時間交收。我地有出價同接受出價。所以之後就可以互評
2. 第二日等咗一個鐘佢放飛機。我留負評講事實經過希望以後同佢交收嘅人小心啲。
3. 然後發現我留畀佢嘅評消失咗,去揾客服。
4. 客服回覆如我上載嘅圖

姐係:
放飛機者可以要求刪負評,因為交收冇完成。

同埋我用左個app七年,之前唔係咁樣

複式洋房

其實乜嘢都有風險嫁啦。但係點解要人出價又接受出價。點解要俾人留評但係又俾放飛機者刪咗我個評呢?我就係睇到佢有5星先同佢交收,真係好呃人囉

複式洋房

回覆 十分鐘 的帖子

嘩咁真係同我一樣可憐🥺

複式洋房

回覆 evip 的帖子

正常講好唒先出價/接受出價。個原意係為咗留評同留件貨俾買家。問題係依家放飛機者可以要求刪評,因為交易冇完成

公爵府

Ftmagic 發表於 22-7-1 14:43
唔係交收咗先比
只係你唔識用

我用咗兩年幾買咗百幾次,我每次買之前,都唔會睇賣家係幾多星,只會睇客人 比賣家嘅評語,同 over 100個客買過,我先同佢買,所以就算我冇面交,全部都係發順豐,一次都冇中過伏~

複式洋房

回覆 lina9316 的帖子

一定要出價同對方接受你出價先可以留評。只係一方出價對方唔接受係留唔到評。不過依家重點係就算留咗評,放飛機者都可以要求刪評

子爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

依家d人冇口齒,遇過好多單放飛機
都冇辦法啦

首頁
12345...11

尾頁

跳至