自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

esmehouse 發表於 22-8-5 10:06
黑暴時 d 打人片、燒人片又唔見啲專家、心理醫生出嚟講嘢

係囉,我諗起都好驚

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

三幾條友又話咩協會,根主扮晒專家,27萬人PTSD? 311, 911 都無咁嚴重吧,真心痴線,報出黎份報紙都係垃圾

goldpiglet    發表於 22-8-5 11:41

公爵府

咁有23萬人當佢係朋友,咁又成唔成立?無事時,就大家親近,係朋友,出事,就割,當外人?我就當佢係我朋友,係有感情,我受影響得唔得?再講,係電視見人跳樓,意志弱既,一樣受影響,分別係大同細。心理學家都無能力判人個心有無影響

琥珀宮

畀面勳章

esmehouse 發表於 22-8-5 10:06
黑暴時 d 打人片、燒人片又唔見啲專家、心理醫生出嚟講嘢

當時係人生第一次覺得香港唔安全,有想過移民,好彩香港仲有祖國

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

誇張

大宅

加菲貓3 發表於 22-8-5 11:39
咁有23萬人當佢係朋友,咁又成唔成立?無事時,就大家親近,係朋友,出事,就割,當外人?我就當佢係我朋友 ...

係呢,自殺新聞好多果陣,心理學家又出嚟話報少 d, 簡單咁報既,又話要避免引起其他學生情緒既

大宅

nataliepml 發表於 22-8-5 02:20
除非受害者係你家人或朋友,否則喺電視或者網路上睇到嘅意外片段,係不會構成PTSD.

我唔同意,咁樣推断係完全無企响鏡粉個角度去諗,啲鏡粉係當mirror係佢地老公!今次事件雖然mirror無受傷,但係真係好彩架咋,鏡粉睇住塊600kg mon跌落嚟,分分鐘擲死嘅係自己老公喎!
仲有mirror係世一嚟架!mirror咁多fans, 真香港人一定要鍾意佢地架,保守估計都有200萬人,27萬講少咗㖭啦!

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

bb630 發表於 22-8-5 11:52
我唔同意,咁樣推断係完全無企响鏡粉個角度去諗,啲鏡粉係當mirror係佢地老公架!今次事件雖然mirror無受傷 ...

總有離別的時候

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

ptsd = 創傷後壓力症候群
我見 果個畫面出現 有不安 失眠 等ptsd 症狀 如果唔係最親既人就唔算係?

要漂白 漂得好睇d, 唔好漂到 唔黑唔白

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

littlecar 發表於 22-8-5 10:09
我都唔覺得為反而反,上水都要睇佢地講咩,話唔放棄站起來呢D就一定唔會支持啦,覺得好無人性!!!
...

佢地到今時今, 仲唔明我地講乜

換句話: 如果係 mirror 其一中個組員出事, 我都會講同一樣野

水晶宮

2024勳章

乜講講下又變成批判BK呀,同你post個資訊有咩關係?定係想藉機鬧Bk?

子爵府

2024年龍年勳章

nataliepml 發表於 22-8-5 02:55
係。呢度d人成日都話專家講,咁專家夠話所有演出者都係事件嘅無辜受害者喇。
BK雖然流行為反而反,但如見 ...

呢段"專家話27萬人有PTSD",
似係某台搬出來
引導人唔好再傳片,唔好再提,淡化事件多D!

你都認為係靠嚇牙?!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆樓主:

其實自己可以可以多點分析能力???
Social media 最呃人,唔係到而家仲未知呀

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

selinako^^ 發表於 22-8-5 12:02
佢地到今日今昤, 仲唔明我地講乜

換句話: 如果係 mirror 其一中個組員出事, 我都會講同一樣野

其實呀MO 同 SO CHING 都係佢地台D 人,
如果我地真係為閙而閙,
都唔會幫任何 DANCERS,
而係件事將一個後生仔攪到咁令人好憤慨,
仲要MO 父母年紀都大

selinako^^    發表於 22-8-5 12:14

大宅

selinako^^ 發表於 22-8-5 12:01
ptsd = 創傷後壓力症候群
我見 果個畫面出現 有不安 失眠 等ptsd 症狀 如果唔係最親既人就唔算係?

我多手 search 呢 ,醫生話目睹別人都算,咁我信佢呢
attach0/tmp/phppeYfX7

翡翠宮

Sad2020 發表於 22-8-5 12:18
我多手 search 呢 ,醫生話目睹別人都算,咁我信佢呢

所以呢... 就話叫佢地漂白漂得好睇d 做吓功課, 唔好耐唔耐出d野出黎 帶風向
意智力薄弱d 就信到十足十

侯爵府

selinako^^ 發表於 22-8-5 12:30
所以呢... 就話叫佢地漂白漂得好睇d 做吓功課, 唔好耐唔耐出d野出黎 帶風向
意智力薄弱d 就信到十足十:igi ...
應該話: 「智力弱啲, 就會信到十足」

selinako^^    發表於 22-8-5 13:00

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

bb630 發表於 22-8-5 11:52
我唔同意,咁樣推断係完全無企响鏡粉個角度去諗,啲鏡粉係當mirror係佢地老公!今次事件雖然mirror無受傷 ...

.

侯爵府

Bbpig2014 發表於 22-8-5 12:58
應該話: 「智力弱啲, 就會信到十足」

象牙宮

回覆樓主:

現場睇到我信會有影響,係咪呢個就唔知!如果係至親意外,或者離世就可以講肯定有!27萬人...誇張囉

首頁

尾頁

跳至