自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

Anka 發表於 22-11-3 21:32
壞鉸問題, 留意是否一體化金屬CNC機身.
會否貴好多?

珍珠宮

2024年龍年勳章 睛靈勳章

20150618bb 發表於 22-11-4 10:55
會否貴好多?

唔會, CNC真係實淨好多。

20150618bb    發表於 22-11-4 11:44

大宅

kelkmk 發表於 22-11-3 23:46
呢一部好過你做對比嗰兩部, 唯一就係唔係14寸係15吋.

請問呢部對初中學生啱用嗎?

伯爵府

畀面勳章

天天好心情 發表於 22-11-7 10:11
請問呢部對初中學生啱用嗎?

絕對係夠呀, 仲有三年上門保養, 有事打電話叫佢上嚟就得唔使自己拎部機去整。

峰巒如聚,波濤如怒,山河表裏潼關路。望西都,意躊躇。傷心秦漢經行處,宮闕萬間都做了土。興,百姓苦;亡,百姓苦。
城池俱壞,英雄安在?雲龍幾度相交代?想興衰,苦為懷。漢家才起秦廷敗,世態有如雲變改。疾,也是天地差!遲,也是天地差!
天津橋上,憑欄遙望,舂陵王氣都凋喪。樹蒼蒼,水茫茫,雲臺不見中興將,千古轉頭歸滅亡。功,也不久長!名,也不久長!
青山相待,白雲互賴,夢不到紫羅袍共黃金帶。一茅齋,野花開,管甚誰家興廢誰成敗?陋巷單瓢亦樂哉。貧,氣不改!達,志不改!

子爵府

雪雪媽 發表於 22-11-3 11:03
如果你唔一定要Lenovo嘅,建議你去百x滙望吓華碩 Asus,我都剛換機,在Lenovo 同 Asus 之間,最後揀咗Asus ...

如打机
边部好?

大宅

kelkmk 發表於 22-11-7 10:21
絕對係夠呀, 仲有三年上門保養, 有事打電話叫佢上嚟就得唔使自己拎部機去整。
...

唔好意思想問下,如果呢三款邊款好啲?
attach1/tmp/phpUCiTHu
attach2/tmp/php9d2I8j
attach3/tmp/phpmIhJz9

伯爵府

畀面勳章

天天好心情 發表於 22-11-7 10:46

L14果部
峰巒如聚,波濤如怒,山河表裏潼關路。望西都,意躊躇。傷心秦漢經行處,宮闕萬間都做了土。興,百姓苦;亡,百姓苦。
城池俱壞,英雄安在?雲龍幾度相交代?想興衰,苦為懷。漢家才起秦廷敗,世態有如雲變改。疾,也是天地差!遲,也是天地差!
天津橋上,憑欄遙望,舂陵王氣都凋喪。樹蒼蒼,水茫茫,雲臺不見中興將,千古轉頭歸滅亡。功,也不久長!名,也不久長!
青山相待,白雲互賴,夢不到紫羅袍共黃金帶。一茅齋,野花開,管甚誰家興廢誰成敗?陋巷單瓢亦樂哉。貧,氣不改!達,志不改!

男爵府

232 發表於 22-11-7 10:28
如打机
边部好?

我又冇研究喎,不過用嚟打機嘅會大大隻字寫住gaming字樣

伯爵府

畀面勳章

232 發表於 22-11-7 10:28
如打机
边部好?

打機就要睇外星人啦

公爵府

2023年兔年勳章

雪雪媽 發表於 22-11-7 13:15
我又冇研究喎,不過用嚟打機嘅會大大隻字寫住gaming字樣

Gaming 只係網名,基本有張獨顯卡 都叫 gaming。
要真係打機,都要睇張卡够唔够快,個屏幕嘅速度。

男爵府

Amy1974 發表於 22-11-7 13:31
Gaming 只係網名,基本有張獨顯卡 都叫 gaming。
要真係打機,都要睇張卡够唔够快,個屏幕嘅速度。

長智識,謝謝證明我真係唔識

珍珠宮

天天好心情 發表於 22-11-7 10:46

AMD Ryzen 7 PRO 5850U
Q1 2021 倉底貨

大宅

Anka 發表於 22-11-7 14:08
AMD Ryzen 7 PRO 5850U
Q1 2021 倉底貨

你意思係AMD Ryzen 7 PRO 5850U好啲?

子爵府

kelkmk 發表於 22-11-7 13:17
打機就要睇外星人啦

sorry!
咩叫"外星人"

伯爵府

畀面勳章

232 發表於 22-11-7 14:54
sorry!
咩叫"外星人"

Dell Alienware, 佢成個系列都係專科打機。

伯爵府

畀面勳章

天天好心情 發表於 22-11-7 14:12

果粒處理器已經係年幾之前嘅產品,而家亦都有啲再生啲嘅出咗。

其實都係嗰句啦,你有幾多錢買幾多嘢,部機快就一定夠快,用一定夠用嘅。

珍珠宮

天天好心情 發表於 22-11-7 14:12

今時今日最基本買

AMD Ryzen 6800H或者6800U

男爵府

Anka 發表於 22-11-7 15:13
今時今日最基本買

AMD Ryzen 6800H或者6800U

文書機,毫無必要

I3 都夠

子爵府

kelkmk 發表於 22-11-7 14:56
Dell Alienware, 佢成個系列都係專科打機。

明白
thx

男爵府

不離不棄 發表於 22-11-3 12:00
我屋企人用緊Dell, 暫時冇事,但我見Thinkpad 好似抵d

thinkpad從來都唔抵,但勝在耐用,公司部牛肺用咗五年都唔死得,其實要講性價比,呢種配置Notebook出面三千幾蚊一定買到,買電腦沒需要太耐用,老老實實一部notebook三年之後,你都會頂唔順換咗佢

首頁

尾頁

跳至