自由講場

跳至

首頁
12345...22

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

adatom 發表於 23-2-15 22:15
回覆 pinkcat922 的帖子

請問點先可以dl 中國聯通app? Play Store只能dl 聯通香港

attach0/tmp/phpMfyk0c
放下自在

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

pinkcat922 發表於 23-2-15 20:32
可以買流量包
每日計算
JM 想請教下, 我是香港開的一卡兩號,如果流量包買左後,不用開roaming 即可在國內用到嗎?
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

子爵府

子爵府

虎到金來勳章

pinkcat922 發表於 23-2-15 16:49
如果可以就轉返張大陸電話卡,佢會即刻有訊息通知(留意係香港只要冇開通數據漫遊係唔會收費,唔接電話同只 ...

珍珠宮

牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

cheongt001 發表於 23-2-15 20:39
我都改咗8蚊,一開始就打人工客服,即刻有人接,話改就改聯通服務真係幾好

珍珠宮

牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

AprLam_FB 發表於 23-2-15 21:57
請問係咪首先上大陸聯通join 33蚊6個月plan(之後8蚊) ,同時預比300蚊人仔,跟住番到香港就去微信聯通即改 ...

完全正確

珍珠宮

adatom 發表於 23-2-15 22:15
回覆 pinkcat922 的帖子

請問點先可以dl 中國聯通app? Play Store只能dl 聯通香港

打中國聯通

珍珠宮

Bbpig2014 發表於 23-2-15 21:13
好叻
資料好祥細, 原來客服係網上打字就溝通到, 不用再怕吾識用普通話溝通, 正
...

其實我試嘅期間都撞過板架,第一次我係係微信問佢,點知佢無啦啦打俾我,不過我知大陸打過嚟我接只係0.96一分鐘咁我就接啦,但我唔係幾聽得明佢講嘢,只識聽小小,之後佢就話有人會再聯絡我,跟住我再係apps搵人工客服,仲寫到明唔方便聽電話,最後成功咗

Bbpig2014    發表於 23-2-16 07:47

珍珠宮

wcandtt 發表於 23-2-15 21:22
樓主,多謝你,我改到$8蚊雞餐了多謝你

珍珠宮

Become 發表於 23-2-15 22:22
養電話卡嚟計8蚊抵轉,不過200MB 其後10蚊 1 GB反而無33蚊100GB抵
單純返大陸睇地圖夠用,去旅行反而唔抵
要 ...

我到時上去就唔會用聯通,會用香港數據卡,因為我要用whatapps ig fb嗰啲,所以8蚊個plan對我嚟講已經夠

珍珠宮

kwhkwh 發表於 23-2-15 23:49
JM 想請教下, 我是香港開的一卡兩號,如果流量包買左後,不用開roaming 即可在國內用到嗎?
...

我唔清楚香港一卡兩號有冇得買數據喎,不過如果你要係外地用數據,係要開數據漫遊架,除非係用當地嘅電話卡

大宅

咁你地係咪要用2部電話? wechat 就放在內地電話咭嗰到?

水晶宮

pinkcat922 發表於 23-2-16 07:34
我到時上去就唔會用聯通,會用香港數據卡,因為我要用whatapps ig fb嗰啲,所以8蚊個plan對我嚟講已經夠
...

我想請問香港數據卡,價錢大概幾多,同埋喺邊度買?

水晶宮

silly.cat 發表於 23-2-16 07:52
咁你地係咪要用2部電話? wechat 就放在內地電話咭嗰到?

不是,一部only. WeChat 就咁用就得,冇分放落香港電話定大陸電話

男爵府

減齡達人勳章

wcandtt 發表於 23-2-16 07:56
我想請問香港數據卡,價錢大概幾多,同埋喺邊度買?

鴨寮街啦,我見好多種,都係$80-90/年卡,中國澳門都用到!

水晶宮

kekawai 發表於 23-2-16 08:03
鴨寮街啦,我見好多種,都係$80-90/年卡,中國澳門都用到!

唔好意思,我想問啲白痴問題,而家嗰啲電話卡要實名制,咁即係用唔用到?

同埋80至$90幾年卡,即係包幾多GB數據?

公爵府

虎到金來勳章

kekawai 發表於 23-2-16 08:03
買呢D咭係咪都要實名登記?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

thx

男爵府

減齡達人勳章

十一哥 發表於 23-2-16 08:51
買呢D咭係咪都要實名登記?

如果香港唔用唔洗實名登記 (張卡係香港號碼,大陸+澳門data)
鴨記果d 卡無大陸電話號碼,只有data!

男爵府

減齡達人勳章

wcandtt 發表於 23-2-16 08:04
唔好意思,我想問啲白痴問題,而家嗰啲電話卡要實名制,咁即係用唔用到?

同埋80至$90幾年卡,即係包幾多 ...

香港唔用可以唔登記。
張卡係香港號碼+大陸澳門data
唔係好記得,好似50-80GB

首頁
12345...22

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊