自由報料

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆樓主:

講真,如果係成日行超市精明嘅人先知平時賣開幾錢,好似我呢D甚少去,真係會以為著數咗比佢揾笨

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

Tobbyy 發表於 23-3-25 10:17
平時豬肉$120/4盒,禽日$100/3盒,$10 markup, 减完同平時一樣,度缩到呢

我依邊果個冇咁喎..
平時90蚊三PACK的係大陸豬..
100蚊3PACK的係本地豬....

今日都係咁既價...咁9折再9折...抵丫...

另外有D野...同平時一樣價係買得過既..

但真係好蝦人..要平時買開....
先知D野平時乜價...
佢有D特價都比平時正價貴..
有D冇特價..連個正價都比平時貴...

真係要小心眼..慢慢睇

珍珠宮

月希 發表於 23-3-25 16:11
我依邊果個冇咁喎..
平時90蚊三PACK的係大陸豬..
100蚊3PACK的係本地豬....
平時買開知價先好買,真係伏伏地。
我呢邊一向$120/4盒,不輪本地或大陸豬,不過本地豬就明顯細盒d。禽日全部$100/3盒。如果有折計,一般惠康係均真過百佳,我次次都一次過買一星期生肉放冰箱,惠康好少因為有折扣而加價,價格比較穩定,亦好食d。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

Tobbyy 發表於 23-3-25 16:19
平時買開知價先好買,真係伏伏地。
我呢邊一向$120/4盒,不輪本地或大陸豬,不過本地豬就明顯細盒d。禽日全 ...
你果邊咁好既....我依邊一直都有分本地同大陸豬的..因為試過揀完比阿姐話...
唔同架...一邊係本地..一邊係大陸...個折唔同...

我依邊間惠康好少野賣...
而且惠康D菜勁貴囉...比百佳的細包好多...
同埋少D新鮮肉賣....

子爵府

回覆樓主:

一直唔知新鮮豬肉都有分本地同大陸

珍珠宮

月希 發表於 23-3-25 16:28
你果邊咁好既....我依邊一直都有分本地同大陸豬的..因為試過揀完比阿姐話...
唔同架...一邊係本地..一邊係 ...

其實都係兩檔,唔可以撈埋一齊買,一係4盒本地豬,一係4盒大陸豬。大家都係$120/4盒,但分量本地豬係細盒d。

珍珠宮

Lovelybbs 發表於 23-3-25 16:42
一直唔知新鮮豬肉都有分本地同大陸
本地豬無咁騷。味道最好我覺得係惠康,之後百佳(本地豬)->百佳(大陸豬)。

水晶宮

回覆樓主:

行左一個圈,買開嘅野貴左,所以我走了!
Eg韓國金菇,平時$11.9/2包,今日$6.9/包,比埋9折都貴左幾毫!

珍珠宮

熱血金章

Candy_CHUNG_LAU 發表於 23-3-25 10:26
咩野牌子1公升?

惠康呢隻賣廿蚊咋

明治紅色
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

珍珠宮

熱血金章

竇漪房 發表於 23-3-25 10:34
琴日响惠康明治紅盒$46/2盒1L再送細鮮奶一盒,近期最平

惠康今次係平
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

侯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

boaangel 發表於 23-3-24 20:25
限制要買10件以上,真係唔會買

平時就咁買滿幾錢九折,今日仲要十件

別墅

回覆 fanny590 的帖子

Thanks JM, 係銀行網有, 已星期六買9折再9折. 的嘢貴好多. 不過我都係買D 豬, 牛及生果

首頁

尾頁

跳至