自由講場

跳至

首頁
12345...12

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

Gorgor0612 發表於 23-6-9 21:41
係呀!買容易收藏難,買左唔用又篤眼篤鼻,尤真大件廚房嘢! 買之前三思
...

講得好到肉。 我個煲長期擺爐面,要日日抹油漬。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

granja 發表於 23-6-9 21:44
講得好到肉。 我個煲長期擺爐面,要日日抹油漬。

係喎! 我都瀨唔少嘢!

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

不離不棄 發表於 23-6-9 21:42
係呀!就係咁,之前已經試過,而家就變成雞肋

我成日都比到好滿水,煲夠4人飲就算
attach1/tmp/phpCgIDZU

翡翠宮

24cm煲湯四人家庭唔夠架

大宅

牛年勳章

pomanlife 發表於 23-6-9 21:44
我覺得ok 呀,主要煲湯好飲,咁多年用黎煲湯,連隻老好慳既都話冇買錯

謝謝你呀!咁我可以試下26cm的重量接唔接受到先

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

不離不棄 發表於 23-6-9 22:05
謝謝你呀!咁我可以試下26cm的重量接唔接受到先

因為嗰煲湯我唔會成煲拎出食飯枱,都係飲一碗畢一碗既

大宅

牛年勳章

pomanlife 發表於 23-6-9 21:47
我成日都比到好滿水,煲夠4人飲就算

正喎!

大宅

牛年勳章

bb2 發表於 23-6-9 21:55
24cm煲湯四人家庭唔夠架

明白明白,我去睇下26cm先,主要驚係太重

珍珠宮

回覆樓主:

太重放埋一邊,用電壓力鍋

大宅

牛年勳章

pomanlife 發表於 23-6-9 22:06
因為嗰煲湯我唔會成煲拎出食飯枱,都係飲一碗畢一碗既

咁我平時都係咁,飲一碗畢一碗

伯爵府

不離不棄 發表於 23-6-9 22:06
正喎!

煲湯效果真係好味過不銹鋼煲

我2個人用24, 煲湯飲2日

大宅

牛年勳章

JOYCENGYW 發表於 23-6-9 22:09
煲湯效果真係好味過不銹鋼煲

我2個人用24, 煲湯飲2日

我都覺得應該好飲過用不銹鋼煲

珍珠宮

bibi2013 發表於 23-6-9 21:03
我有個Staub26可以成隻雞放入去整人參雞。煲湯係好飲出味D,但好重洗都辛苦,所以我都好少用。反而另一個 ...

26cm煲埋有幾多碗?

子爵府

不離不棄 發表於 23-6-9 22:11
我都覺得應該好飲過用不銹鋼煲

我地買返黎第一日滾湯,已經好明顯好飲過用不鏽鋼煲,我地嗰隻仲係LC,呢度d jm話Staub仲好d

大宅

牛年勳章

shmom 發表於 23-6-9 22:38
我地買返黎第一日滾湯,已經好明顯好飲過用不鏽鋼煲,我地嗰隻仲係LC,呢度d jm話Staub仲好d
...

所以真係好吸引,好想買

彩鑽殿

shmom 發表於 23-6-9 22:38
...

係呀,我之前都係用不鏽鋼煲煲湯,轉左之後,老公話啲湯好飲好多

彩鑽殿

不離不棄 發表於 23-6-9 22:39
所以真係好吸引,好想買

忍住手先等sogo 一田 千色⋯⋯⋯⋯或工展會嗰啲減價先買,平好多

彩鑽殿

不離不棄 發表於 23-6-9 22:08
咁我平時都係咁,飲一碗畢一碗

湯渣通常畢出黎食返

我一煲湯煲滾左之後煲三個鐘,普通康寧食飯碗一人一碗有時都有剩

彩鑽殿

不離不棄 發表於 23-6-9 22:39
所以真係好吸引,好想買

我個千零蚊就黎玩左十年,當托鐵

珍珠宮

pomanlife 發表於 23-6-9 22:50
湯渣通常畢出黎食返

康寧碗奇隻啲架喎,好似有成330ml

首頁
12345...12

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊