自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

男爵府

angiehouse 發表於 23-7-18 16:27
但吾系拉curve加咩

我都想知依家有無拉curve呢樣嘢?

侯爵府

好媽媽勳章

webjen 發表於 23-7-18 16:05
回覆 dennis_lkw 的帖子

我囡學校上年有同學appeal 左先變狀元,可惜冇得當日上電視 ...

我仔都係喎,元朗鄉中?

webjen    發表於 23-7-20 15:16
開心每一天

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

esmehouse 發表於 23-7-18 15:26
舊年個班仲慘,高中三年基本上冇返過學,今屆中六起碼都有得返

我仔舊年
舊年應該無前年咁衰
起碼我仔中六返學都算唔少,畢業禮謝師宴都有(雖然變咗返學校聚會,好過無)
前年連last day正式say goodbye都無,謝師宴又無,旅行無,連暑期工都無,我覺得好可惜

子爵府

myfaye 發表於 23-7-18 16:22
我估QC SPCC有份

大熱都係DGS QC SPCC 呢幾間

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

雪影 發表於 23-7-18 15:10
今年啲卷深咗

唔關事
考評局會將考租整體分數做統計後決定cut off score (即達幾分攞咩grade)
雖然唔係真係拉curve但有類似成份
而5以上就拉curve

上年m1/2都勁深,好多人話有考生喊住走
但出嚟整體成績(每級分佈)同再上一年差唔多

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

好緊張, 我今晚實訓唔著
[img=500,400][/img]

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

今年係咪最少狀元嘅一屆?

男爵府

lojo11 發表於 23-7-18 17:02
今年係咪最少狀元嘅一屆?

yes

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Charlotte_mom 發表於 23-7-18 16:54
我仔舊年
舊年應該無前年咁衰
起碼我仔中六返學都算唔少,畢業禮謝師宴都有(雖然變咗返學校聚會,好過無 ...
我個個都係舊年,冇謝師宴 & Grad Trip
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Charlotte_mom 發表於 23-7-18 16:57
唔關事
考評局會將考租整體分數做統計後決定cut off score (即達幾分攞咩grade)
雖然唔係真係拉curve但有 ...
我仔話考考下有人發皮氣走,考完亦都多人喊
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

王國長老

esmehouse 發表於 23-7-18 17:07
我個個都係舊年,冇謝師宴 & Grad Trip

我仔都無grad trip,不過好彩有暑期工,畢業禮,執返一半囉叫做

侯爵府

好媽媽勳章

Charlotte_mom 發表於 23-7-18 16:57
唔關事
雖然唔係真係拉curve但有 ...

明白嘅,不過都係好擔心
開心每一天

大宅

考完試,哩度有J M 話卷深左?!

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

千層浪 發表於 23-7-18 17:19
考完試,哩度有J M 話卷深左?!

因為英數既題型唔同左,數操卷好似變到無晒用咁

伯爵府

呢一屆就係2020年九月升中四嗰一批同學⋯
係咪返學面授日數最少?
撞正初中升高中,點知疫情足足三年
課程最重要嘅高中都冇好好常規學習就要去考公開試了

伯爵府

polliebb 發表於 23-7-18 15:42
IB都少左勁多

係咪有年唔洗考?識人就咁變狀元.

水晶宮

畀面勳章

wtcys 發表於 23-7-18 16:08
LS仲計分所以讀六科都冇所謂,我仔升中四全部學生都要讀七科,中五係冇得drop 。
...

我女哋都係,最少讀七科

王國長老

雪影 發表於 23-7-18 17:12
明白嘅,不過都係好擔心

祝順利

琥珀宮

dennis_lkw 發表於 23-7-18 15:24
今年英數出到咁難 真係好慘 仲要呢幾年佢地大部份時間都係網課

點解難左,唔係年年都差不多嘅咩

侯爵府

2024年龍年勳章

今年係難咗
啲考生考完喊晒
BK當時都好多家長出post

首頁
12345...11

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊