自由講場

跳至

首頁
12345...28

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

she007 發表於 23-7-19 21:39
邊度得知佢有天份?

之前有見過佢d畫,真係唔錯喎
放下自在

侯爵府

yesterdaypass 發表於 23-7-19 21:41
全世界黑粉黑媒等左成日都搵唔到位入。

呢個位都大把人入緊,睇下某啲回覆

男爵府

回覆樓主:

恭喜Gigi
校長推薦計劃唔係新鮮事,院校都要面試先收,年年都有人咁樣獲得學位的

大宅

stellar22 發表於 23-7-19 21:34
恭喜
一定有人酸,but who cares

呢個post 好正, 見到好多酸民反肚

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

露比2006 發表於 23-7-19 21:25
恭告!
不過呢d 係憑實力 定係憑名氣?

之前有介紹佢喺學校設計嘅時裝作品幾靚架!
https://topick.hket.com/article/3330152/%E3%80%90%E6%A8%82%E5%A3%87%E6%96%B0%E6%98%9F%E3%80%9117%E6%AD%B2%E7%82%8E%E6%98%8E%E7%86%B9%E7%B5%90%E6%A5%AD%E7%A6%AE%E7%8D%B2%E9%A0%92%E9%9F%B3%E6%A8%82%E7%8D%8E%E3%80%80%E6%98%8E%E5%B9%B4%E8%80%83DSE%E7%9B%BC%E8%AE%80%E9%9F%B3%E6%A8%82%E6%88%96%E6%99%82%E8%A3%9D%E8%A8%AD%E8%A8%88

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

原來傳聞係真, 恭喜Gigi

侯爵府

she007 發表於 23-7-19 21:37
即係佢唔係靠成績入去?
我睇佢平時講野覺得佢唔會考得好

張家朗只讀到中四都有大學收啦。

公爵府

YuYuMother 發表於 23-7-19 21:29
人家有其他特長support都唔定呢?唔一定要全部公開。我朋友子女都有經其他推薦計劃入大學,其實好普遍。唔 ...

係呀
聽學校講過每年都有批學生未放榜
已有大學優先取錄

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

恭喜

其實就算有學校推薦,就一定入硬咩? 都要大學面試過關,先會收。如果講到佢只靠人事,太貶低理工啦...

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

Onlok 發表於 23-7-19 21:43
身邊親人未出DSE已有幾間大學收咗。
某方面有驕人成績,因為有嬌人成績,所以係果方面亦有名氣。
呢啲叫co ...

啲人未讀過大學,還是無子女要入大學,乜嘢係conditional offer都唔知?

男爵府

畀面勳章

學校推薦計劃年年都有,咁都酸嘅未免太孤陋寡聞喇
恭喜Gigi
願我會查火箭 帶你到天空去 在太空中兩人住 活到一千歲 都一般心醉 有你在身邊多樂趣

男爵府

朋友個女都學校推薦入港大,無條件取錄

瑪瑙宮

恭告!

公告天下?

男爵府

叻女,恭喜

大宅

回覆樓主:

恭喜GiGi, 純品又正面, 我好like佢

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

恭告!

方力申都係因為游水而入到大學

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

cloudwingwing 發表於 23-7-19 21:33
呢個世界就係咁,識人好過識字。

當你某方面好特出就會有人去識你。而唔係你去識人。

我fd個仔某球類好特出。係啲名校搵你去試波,問你入唔入架。
所以我朋友個仔唔係識人而入,反而係佢有射自然香,啲名校想佢入去。

我親戚都係,未出DSE已有幾間大學有conditional offer,包括海外大學。

男爵府

hagupit 發表於 23-7-19 21:42
我冇嘢好講 ,記得唔好回佢

果D已經出現,又真係幾膚淺,葡萄味好重

Gigi 做嘢好認真,又有禮貌,呢啲年輕人依家真係好少,真心覺得佢叻

首頁
12345...28

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊