自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Hehehahagogogo 發表於 23-8-18 23:30
回覆 kk80400 的帖子

我call Grab 唔通我跟團?

我係講緊我自己心態啫,冇話你
日本の平安を祈ります

珍珠宮

2024年龍年勳章

MIC-MIC 發表於 23-8-18 13:56
請問治安如何?

https://www.hk01.com/%E6%97%85%E9%81%8A/929736/kk%E5%9C%92%E5%8D%80-%E5%8F%B0%E7%94%B7%E7%8D%A8%E9%81%8A%E6%B3%B0%E5%9C%8B%E6%B8%85%E9%82%81%E8%A2%AB%E6%93%84%E7%B7%AC%E7%94%B8-%E9%80%83%E4%BA%A1%E5%A2%AE%E6%A8%93%E4%B8%8B%E8%BA%AB%E9%87%8D%E5%89%B5%E9%9D%A01%E6%8B%9B%E7%8D%B2%E6%95%91

男爵府

清邁都想去,不過曼谷唔係旅遊區食野都係好平hkd $10 都已食到碗麵

子爵府

可以既話,請唔好騎大象。
馬係比人騎,大象唔係

清邁有唔少大象孤兒院呢啲可以親親大象

伯爵府

開心吸收勳章

kk80400 發表於 23-8-18 23:22
好想去,但自從KK園之後,唔敢去多,因為我係自由行。

係呀,去旅遊最緊要安全

公爵府

2024勳章 虎到金來勳章

Hehehahagogogo 發表於 23-8-15 11:07
啱啱返嚟。夜間動物園,水上公園,zipline ......好啱小朋友。
啲嘢好平,平過曼谷好多。
食碗麵都係十幾蚊 ...

call grab 唔綁信用卡,可唔可畀現金?

男爵府

水晶宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章

Hehehahagogogo 發表於 23-8-15 14:59
回覆 vannessbobo 的帖子

Grab 係類似 Uber 嘅app.你download 咗喺個app內call 車。好平。
上Grab 前, 司機有冇拿手機 要求為你拍照 。 先拍照 後上車

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

Hehehahagogogo 發表於 23-8-15 11:07
啱啱返嚟。夜間動物園,水上公園,zipline ......好啱小朋友。
啲嘢好平,平過曼谷好多。
食碗麵都係十幾蚊 ...

泰國去咗十次以上、清邁一次都未去過、下次要去下先~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

panda361 發表於 23-8-19 00:29
https://www.hk01.com/%E6%97%85%E9%81%8A/929736/kk%E5%9C%92%E5%8D%80-%E5%8F%B0%E7%94%B7%E7%8D%A8%E9 ...

走到都終身癱瘓、真係慘~

珍珠宮

2024年龍年勳章

大力大力 發表於 23-9-14 17:21

走到到終身癱瘓、真係慘~

明明已落網,但仍有發生。

1.79 09/03 kPx:/ [email protected] 复制打开抖音,看看佘志江这么一个杀人无数,罪大恶极的人才判11年,大... https://v.douyin.com/ie6ckMoR/

男爵府

呢啲都係比較恐怖嘅地方我都係唔敢去。安全緊要。

侯爵府

Hehehahagogogo 發表於 23-8-15 14:59
回覆 vannessbobo 的帖子

Grab 係類似 Uber 嘅app.你download 咗喺個app內call 車。好平。

我都超鍾意泰國, 但係宜家吾敢call Grab, 因為傳聞有司機會睇你咩人, 會車乘客買去KK園, 寧可信其有, 所以都係曼谷bts遊吓算啦

公爵府

2024勳章 虎到金來勳章

Bbpig2014 發表於 23-9-14 17:33
我都超鍾意泰國, 但係宜家吾敢call Grab, 因為傳聞有司機會睇你咩人, 會車乘客買去KK園, 寧可信其有, 所以 ...

男爵府

回覆樓主:

我暑假都去完8日
個個都話正
食嘢又平又好味
就算8月去都唔覺得好熱
飄流,zipline , ATV 全部都啱小朋友玩
酒店新,乾淨好企理
啲街道、食店、廁所大部分都好乾淨
當然夜市同大排檔都差少少但可以接受
清邁啲人比較純樸同簡單
之前唔太鍾意去泰國,但清邁完完全全令我改觀,到依家仍然懷念嗰次旅行。

男爵府

我都超鍾意泰國, 但係宜家吾敢call Grab, 因為傳聞有司機會睇你咩人, 會車乘客買去KK園, 寧可信其有, 所以 ...

8月剛去完,坐長途 grab 都有d驚,我會揀女司機好感覺上好dd!!

子爵府

好懷念個激流想再去因為孩子全夠12歲
但現在回程機得一班0625令我卻步

珍珠宮

唔call Grab咁坐咩比較安全?

侯爵府

namnamnamlolo 發表於 23-9-14 18:06
唔call Grab咁坐咩比較安全?
公共交通鐵路BTS 或 MRT, 但曼谷先有, 所以現在去泰國, 只敢去曼谷, 仲要鐵路沿線地方先敢去

男爵府

Glau 發表於 23-8-18 23:13
KK day.行程包去行街市買餸揀食材,跟住會車你去一個地方煮。三餸一湯有煮冬陰功或者椰子雞湯。真係自己落 ...

我之前係bkk都試過! 超正

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊