自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

珍珠宮

畀面勳章

judycyk 發表於 24-2-5 12:17
回覆 arale1668 的帖子

住都唔成問題。

吓,社工都咁對仔講野雖然令教人打仔
莫教人分妻
但你呢個case同仔傾好儘快解決好啲
龍鳳媽

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

你兩公婆係唔係本身都有問題,除了老公有問題之外,你自己會唔會又睇唔到自己嘅問題
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

公爵府

2024年龍年勳章

回覆 moon_o_o 的帖子

我呢邊無人無物,只有D身家,所以先拖住唔離婚,因為唔想分俾佢

象牙宮

回覆樓主:

唔算咩言語暴力,但應該係唔怕比你知!2個仔幾大?其實唔少人為左仔女唔離婚,亦因為經濟問題唔離婚,同屋主咁過世!你自己諗下下半世想點過啦…做唔做戲之類!

侯爵府

環保接龍勳章

我有朋友係類似你case
大家為咗小朋友有完整既家.
一直都係忍.

直至有一日,
男方突然爆煲- 欠落大筆財務.
要賣樓還債.
橫掂都要賣樓分產,
朋友先的起心肝離婚,
自己帶小朋友重新開始.

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

有發顛有暴力影低佢!佢個行業都介意呢啲冇品行為員工!

公爵府

2024年龍年勳章

回覆 cy101 的帖子

分半邊牀訓姐,無計,佢3-4點都唔訓,係度走嚟走去,我想訓廳都唔得

公爵府

judycyk 發表於 24-2-5 11:39
回覆 三國1 的帖子

無嘈過,不過呢十年八年都係勉強係埋一齊。叫做俾兩個仔一個完整的家 ...

有冇同2個仔傾吓?

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

問d仔想唔想繼續做戲。想唔想返男家,如果都唔想.就一早同長老講清楚!

公爵府

judycyk 發表於 24-2-5 11:49
回覆 TingTing 的帖子

我女家無親人

所以女人冇外家好慘

公爵府

2024年龍年勳章

回覆 esmehouse 的帖子

我諗佢都覺得我有問題掛,不過我估最大問題係佢一路以嚟對我的行為態度,令我對佢已經無愛了。

公爵府

2024年龍年勳章

回覆 katherine.k 的帖子

無傾過,但佢哋都知唔係一日兩日的事,佢哋做緊佢爸爸日常的傳聲筒

公爵府

judycyk 發表於 24-2-5 12:29
回覆 katherine.k 的帖子

無傾過,但佢哋都知唔係一日兩日的事,佢哋做緊佢爸爸日常的傳聲筒 ...

其實小朋友好識諗我覺得你應該同佢傾

公爵府

2024年龍年勳章

我又覺得我唔會左右佢哋自已的諗法,果D係佢的男家親人,佢哋應該要去,見下阿爺阿嫲

琥珀宮

judycyk 發表於 24-2-5 12:31

我又覺得我唔會左右佢哋自已的諗法,果D係佢的男家親人,佢哋應該要去,見下阿爺阿嫲 ...

至少放生你自己!

男爵府

恕我直言,其實最自私都係父母,男既想痴飲痴食有瓦遮頭,女既就有啲錢驚離婚要分比個男,但開口埋口就話想比一個完整既家比兩個仔而唔離婚,鄧兩個真係無得揀既細路慘。完整既家?
「換個角度,自然有出路。」

公爵府

judycyk 發表於 24-2-5 11:49
回覆 TingTing 的帖子

我女家無親人

蝦你冇外家撐,你要努力搵多啲錢傍身

子爵府

回覆樓主:

大家問你兩個仔幾歲,你又唔答人,最慘係兩個仔

公爵府

judycyk 發表於 24-2-5 11:51
回覆 waic 的帖子

我兩個仔都唔鐘意佢﹐不過唔敢刺激佢,怕佢一跳掣唔知會做咩
其實粗口已經係底線,郁得手就應該一早離婚,唔好為左(完整)依兩個字困死自己同兩個小朋友,咁既環境長大都好苦

水晶宮

回覆樓主:

離婚唔係最慘,最慘係離唔到嘅婚姻,大家累鬥累,日日對住

Kanyin    發表於 24-2-5 12:50

首頁
12345...11

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊