自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

cattz288 發表於 24-3-24 11:43
跟手轉埋喇
中電信在港收sms速度ok嗎?

我試過都係幾秒左右就收到

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

lan 發表於 24-3-24 00:08
请问地址?

領展中心城,至5月尾,無乜人

皇庭G/f, 派中移咭,好多人
attach0/tmp/phplmOxVI
attach1/tmp/phpxzb6Vi
attach2/tmp/phpZtPWWS
放下自在

大宅

cattz288 發表於 24-3-25 20:05
領展中心城,至5月尾,無乜人

皇庭G/f, 派中移咭,好多人

Thanks

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

dotwoo 發表於 24-3-24 13:10
我試過都係幾秒左右就收到

報告:尋日拎咭,即晚試轉5蚊plan, 唔成功,因為無開漫遊,但我喺深圳時仲專登開app check漫遊,仲話港澳係自己開,點知無,今日開左,即用app搵客服搞,收csl台,sms都好快收到,感覺ok, 不過無中移咁多野送, 我都仲有張n年前米粉咭,可惜唔係一咭兩號 又係雞肋

大宅

cattz288 發表於 24-3-26 14:46
報告:尋日拎咭,即晚試轉5蚊plan, 唔成功,因為無開漫遊,但我喺深圳時仲專登開app check漫遊,仲話港澳 ...

延長到五月尾又唔錯喎 米粉卡行唔行到5G?

象牙宮

dotwoo 發表於 24-3-27 18:39
延長到五月尾又唔錯喎 米粉卡行唔行到5G?

唔知啊, 好耐無用, 主要用從移咭
放下自在

男爵府

回覆樓主:

不如在香港開中國移動,帶號碼轉台125元有20GB,5G,送內地澳門2GB數據,送1個內地號碼

大宅

cattz288 發表於 24-3-27 19:10
唔知啊, 好耐無用, 主要用從移咭

我張移從托落去無懮行後卡都冇再插電話了,返大陸時用香港卡送的大灣區數據算

象牙宮

dotwoo 發表於 24-3-27 19:36
我張移從托落去無懮行後卡都冇再插電話了,返大陸時用香港卡送的大灣區數據算
...
我試過用香港data pay唔到....

放下自在

子爵府

dotwoo 發表於 24-3-23 17:30
我都攞咗,響珠海睇愛奇藝開到超清都好順,回港後轉咗做5蚊plan keep 番一年
...

請問你是不是攞咗

->今個月尾去金光華,用回鄉証免費有張電話咭用3個月<-

這款咭??

大宅

fat媽 發表於 24-3-28 10:34
請問你是不是攞咗

->今個月尾去金光華,用回鄉証免費有張電話咭用3個月 ...

就係攞咗呢張,不過我響領展中心城度攞 ,一樣的

象牙宮

dotwoo 發表於 24-3-28 15:59

今日我都用左佢半日,都好順喎,不過好似得4g
attach0/tmp/phpIjPDQk
放下自在

大宅

cattz288 發表於 24-3-28 16:12
今日我都用左佢半日,都好順喎,不過好似得4g

因為呢個係4G plan,5G的話要SMS發KT5G去10001就可以開通5G

象牙宮

dotwoo 發表於 24-3-28 16:32
因為呢個係4G plan,5G的話要SMS發KT5G去10001就可以開通5G

咁收費一樣?都係5蚊留號?
放下自在

子爵府

中移 8/月個PLAN OK 嗎? 接收可以嗎? 我仲用緊佢地39/月果個PLAN

大宅

cattz288 發表於 24-3-28 16:46
咁收費一樣?都係5蚊留號?

應該一樣,只係開通5G功能

水晶宮

czl115 發表於 24-3-23 10:26
聽講喺內地,中移動收得比中聯通好啲

的確係,我中移 我朋友中聯
大家一齊開微信付款,次次都我比錢
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

大宅

kaiyui_BB 發表於 24-3-28 16:51
中移 8/月個PLAN OK 嗎? 接收可以嗎? 我仲用緊佢地39/月果個PLAN

8元plan同39元plan 接收一樣,不過8元plan得200MB data, 夠唔夠用睇你點用

子爵府

dotwoo 發表於 24-3-28 15:59

我問過門市及客服,也回答祇有最低$29/月費plan 冇$5/8的plan, 但見你寫有的!

象牙宮

fat媽 發表於 24-3-30 14:22
我問過門市及客服,也回答祇有最低$29/月費plan 冇$5/8的plan, 但見你寫有的!
...

拎完咭,返黎喺app搵cs 轉的
放下自在

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊