自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

lilysun123 發表於 24-5-12 09:25
家中dse考生想同同學去台北graduation trip,但我地大人好驚會有地震,我女好多同學都去台北,吾知比吾比佢去 ...

乜有得唔俾去?如果我有個阿媽唔俾我去,我都會照去

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

MissMaMa 發表於 24-5-12 10:57
日本酒店,甚至民宅,好多廁所的設計都是整套組裝防震,廁所沒太多物品從天花板掉落,in case 在最惡劣環 ...

我住台北Gracery,係用呢種廁所
樓主可考慮吓,放心d,酒店位置亦好,近捷運站,周圍都企理,隔離就係華山文創
attach1/tmp/phpp50TCj

公爵府

Charlotte_mom 發表於 24-5-12 14:07
樓主可考慮吓,放心d,酒店位置亦好,近捷運站,周圍都企理,隔離就係華山 ...

thanks

公爵府

Charlotte_mom 發表於 24-5-12 14:07
樓主可考慮吓,放心d,酒店位置亦好,近捷運站,周圍都企理,隔離就係華山 ...

多謝你,我女同d同學仔又想旅行又賴plan,吾知去到放榜去到未

珍珠宮

上年聖誕住過,鍾意佢三人房有三張床。雖然冇台北車站咁方便,但呢間都好好,日本集團酒店,日系風格,早餐亦唔錯
attach0/tmp/php0w2z9J
attach1/tmp/phpB1vZur
attach2/tmp/phpEK3tQ8
attach3/tmp/phpZc90bQ
attach4/tmp/php6t1Exx
attach5/tmp/phpRVgxTe

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

lilysun123 發表於 24-5-12 14:12
多謝你,我女同d同學仔又想旅行又賴plan,吾知去到放榜去到未

第一次係掛心d
過多幾年佢有經驗,到時唔理佢了(最緊要唔好R我資助

公爵府

MissMaMa 發表於 24-5-12 14:15
上年聖誕住過,鍾意佢三人房有三張床。雖然冇台北車站咁方便,但呢間都好好,日本集團酒店,日系風格,早 ...

多謝你我女就係3個女仔去先係煩

珍珠宮

lilysun123 發表於 24-5-12 14:33
多謝你我女就係3個女仔去先係煩

就叫阿女訂呢間啦, 附近又多文青嘢, 地鐵站口一條路行一兩分鐘就到。 上次我係訂聖誕假期星期六晚,三人房都係$1700,包早餐

公爵府

MissMaMa 發表於 24-5-12 14:37
就叫阿女訂呢間啦, 附近又多文青嘢, 地鐵站口一條路行一兩分鐘就到。 上次我係訂聖誕假期星期六晚,三人 ...

好抵,thanks

子爵府

邊驚得咁多呢

珍珠宮

lilysun123 發表於 24-5-12 14:39
好抵,thanks

我仔上年又係去台北Grad Trip,不過係三個男仔,酒店係我幫佢哋訂 當中兩晚住宜蘭長榮鳳凰,一泊二食,佢哋超滿意

大宅

MissMaMa 發表於 24-5-12 14:15
上年聖誕住過,鍾意佢三人房有三張床。雖然冇台北車站咁方便,但呢間都好好,日本集團酒店,日系風格,早 ...

可以pm酒店名嗎?

珍珠宮

日本同台灣都係普遍會揀的地方,台灣相對經濟d,又通語言的地方。舊年仔都係揀台北。

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

無同題。台灣係成日震的,常態。
叫佢唔好似太平太舊嘅民宿,震起上嚟都安全d!

男爵府

上個月去台北我都喺住依間,幾滿意,酒店後面條小街都多嘢食&人來人往

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊