夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

唉~樓主~你真係唔知咩叫馬死落地下,你依家乜野錢都無~!如果你99肯幫你睇~你仲想點?你依家無野可以靠,唯有靠自己架咋..!搵到人睇個B既話,出去做野係你唯一行到既路!

大宅

agree!!!

原帖由 chowkarman 於 09-6-29 18:06 發表
事情已經發生咗, 我諗再講番之前點唔啱都已經冇用, 樓主, 你最大o既問題係你成日都話 : 都算喇....... 咩都算做人就會冇咗原則, 有 d 嘢係一定要堅持, 堅持唔代表要發脾氣, 恕我直言, 你所謂o既老公喺呢一刻絕對唔 ...

禁止訪問

禁止訪問

BK Milk勳章

大宅

都唔明點解而家咁多人都係因為有左bb而結婚,之後又好快話要離婚!

洋房

唉~

個人經驗,我相信我在結婚既年歲都同你差不多,我22歲結婚生仔,同前夫相處時間都近十年!但響呢段婚姻入面,都同你差唔多3日一小兩日一大,亦曾大打出手,當然,女性角度黎睇,嫁得比你,同你生bb就係愛你,要跟你一世,唔想有離婚既地步啦!但,從呢段婚姻入面,好清楚既係大家性格都係唔夾既...我地亦曾經為左bb為左個家而努力過,咁又點呢?最終既係,男方有左第3姐而離開左我,佢而家仲同呢個女人行左近4年喇!我估計佢地會結婚添..起初同佢分開既家人都係幫我既,但,而家就幫哂個仔囉!又話你地以前唔係成日鬧交打交又點會比人有機會丫,仲話而家呢個女人唔算胡狸精喎!話我地感情破裂先會分手喎!
總之,點都好,兩個人結左婚,感情唔好又點對一世呢?
親你而家仲後生,應該好好咁想下....如果好係我而家咁,你可能會後悔曬左自已既青春喇~

侯爵府

你唔好望你老公氹返你喇, 佢有暴力傾向, 識得果幾個月就已經成日打爛野, 過一排就會打你打bb, 你都唔想做阿蓮架, 一個家如果有d冇貢獻仲係負慮頭家既人, 唔要返而係一件好事, hk地都叫有小小福利, 唔會餓死人, 大不了咪申請綜援, 一個單親家庭女人攞綜援唔會比人睇少, 最緊要你真係愛你既bb.

記住要錫自己, 錫bb呀!

子爵府

2018復活節勳章 大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

What do you want ????

珍珠宮

原帖由 xxaprilxx 於 09-6-29 15:57 發表
拍拖冇耐..我就去左C6屋企住...冇耐就有左...
有左BB之後梗係就結婚架啦...而且佢自己都話會娶我.
但當時佢媽媽就唔係好同意我地結婚..
因為個C6仲細(23歲仔..我24...)...咁佢爸就唔想我落個BB...

一齊左個幾月... ...

結婚係一生一世嘅事, 未結婚都對你唔好, 重點解要結呢?
兩個大人做錯決定都算, 咁就唔好要BB啦 ! 盞攪.
根本你地兩個都未準備好接受婚姻的生活, 無可能一齊架.
如果選擇離開, 希望經一事長一智, 要再婚嘅話一定要三思.
拍拖係最甜蜜浪漫的, 但係一旦要結婚就要回歸現實, 面對雙方家庭, 經濟, 個人空間等等問題, 是很大很大的學問.

瑪瑙宮

呢個世界係無免費午餐的, 試下積極, 勿抱不勞而獲的心態.

大宅

好好諗下自己既將來, 唔好諗住靠人, 要靠自己去湊大個bb, 努力, 加油呀!

禁止訪問

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

唯有希望樓主做個好媽媽
期待新的生命來臨!

伯爵府

以前既事0岩定錯都好, 已都係事實了, 最實際要做既係好好用自己既能力去湊大教好自己既BB, 處理好同C6既問題後如日後有機會再發展另一段感情, 希望你會慎重唔好犯以前既錯就好了, 人就係咁呢, 可能錯過先明白之後點做, 希望你係個好媽媽, 努力加油吧.

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我同我老公都係開始無耐就一齊住,不過係佢搬黎我屋企住,因為我屋企無佢屋企咁多人,所以我地住埋一齊,行左2-3個月就有左BB,不過我無結婚擺酒註冊,而我地生活都好好,佢都做足父親同老公應做嘅嘢......我相信係你老公根本仲未有心理準備去做爸爸,你地試下比大家一個冷靜期,如果都係唔得先決定分開

首頁

尾頁

跳至