心聲留言

跳至

首頁
12345...37

尾頁

侯爵府

點解洗完地毯要執一大餐呀?你d野擺係地下既咩

你地公司有receptionist都要秘書坐出去,真係好心請多個啦!

所以我無論報讀書或任何興趣班都唔會揀星期一,因為實係最唔夠瞓既1日

原帖由 靚咪媽 於 09-7-13 13:07 發表
我超忙呀! 今朝未停過,weekend洗完地毯,今朝返嚟執一大餐,又有新人,lunch又要坐門口,下午又話出去開週年大會... 今晚仲要返學

伯爵府

公司D人好多圖則和文件放晒喺自己位附近,Fri放工時就搬晒上枱,係枱都放,有咩辦法. 今朝咪一早返去執一大餐囉. 公司肯好心我地就唔使咁慘啦 我今日都係啃咗份三文治,3點零就閃去開會,開完直踏去返學. 鬼叫個course開正Monday無得揀,不過仲有3堂就完,之後另一個course就未知幾時,希望唔好再係Monday啦

原帖由 zoezoebaby 於 13-7-2009 15:25 發表
點解洗完地毯要執一大餐呀?你d野擺係地下既咩

你地公司有receptionist都要秘書坐出去,真係好心請多個啦!

所以我無論報讀書或任何興趣班都唔會揀星期一,因為實係最唔夠瞓既1日

...

侯爵府

聽到都覺得辛苦,我公司最忙既同事都唔會忙得過你呀

原帖由 靚咪媽 於 09-7-14 00:00 發表
公司D人好多圖則和文件放晒喺自己位附近,Fri放工時就搬晒上枱,係枱都放,有咩辦法. 今朝咪一早返去執一大餐囉. 公司肯好心我地就唔使咁慘啦 我今日都係啃咗份三文治,3點零就閃去開會,開完直踏去返學. 鬼叫 ...

子爵府

做到好悶呀.

我真係一個完全唔好學既人, 自從出嚟做野我曾經報過幾個course, 但每次返到去都係遊魂, 跟住重唔返添. 所以我係絕對唔會再浪費金錢. 我真係好憎返學讀書架mouth:

原帖由 zoezoebaby 於 09-7-14 10:57 發表

[fly]YAN Yan yan[fly]

侯爵府

我呢排真係好唔想返工,但又唔想請sl,因為之前好似已經請得太多,但真係日日都冇心機,朝朝都唔願起身。

我出黎做野之後報過2個diploma,一個半途而廢,另外一個就完成左,但真係太辛苦,所以就冇再報讀其他

原帖由 Yanlleung 於 09-7-14 11:02 發表
做到好悶呀.

我真係一個完全唔好學既人, 自從出嚟做野我曾經報過幾個course, 但每次返到去都係遊魂, 跟住重唔返添. 所以我係絕對唔會再浪費金錢. 我真係好憎返學讀書架mouth:mouth:" />

...

伯爵府

無計,可能唔係公司忙,係我辛苦命啫,去到邊忙到邊 .

原帖由 zoezoebaby 於 14-7-2009 10:57 發表

侯爵府

如果唔忙既可能你會唔習慣呀

原帖由 靚咪媽 於 09-7-14 15:19 發表
無計,可能唔係公司忙,係我辛苦命啫,去到邊忙到邊 .

伯爵府

我都好憎架,不過為咗可以claims 番錢,為有堅持到最後
原帖由 Yanlleung 於 14-7-2009 11:02 發表
做到好悶呀.

我真係一個完全唔好學既人, 自從出嚟做野我曾經報過幾個course, 但每次返到去都係遊魂, 跟住重唔返添. 所以我係絕對唔會再浪費金錢. 我真係好憎返學讀書架mouth:mouth:" />

...

子爵府

我公司以前都係有得claim 番錢, 但就算可以claim番又點喎, 讀書對於我嚟講係一件非常痛苦既事. 就算讀完除左claim 番之外重有奬金都咪攪我.

盞每次要返學果日個心情就勁down, 無謂丫. 得閒既話我打多兩場牌好過啦.

原帖由 靚咪媽 於 09-7-14 15:48 發表
我都好憎架,不過為咗可以claims 番錢,為有堅持到最後

伯爵府

原帖由 zoezoebaby 於 14-7-2009 15:40 發表
如果唔忙既可能你會唔習慣呀

伯爵府

你坐得穩陣喺而家間公司又做咗咁耐就唔怕,我擔心份工嘛,咪的起心肝試下囉! 我怕無得撈又要再搵工,到時唔夠料同人爭.

原帖由 Yanlleung 於 14-7-2009 16:00 發表
我公司以前都係有得claim 番錢, 但就算可以claim番又點喎, 讀書對於我嚟講係一件非常痛苦既事. 就算讀完除左claim 番之外重有奬金都咪攪我.

盞每次要返學果日個心情就勁down, 無謂丫. 得閒既話我打 ...

子爵府

坐得耐唔代表穩陣架, 分分鐘無得留低既人我地係第一批. 同埋家陣有邊份工會穩陣丫. 我驚架但我懶麻又無上進心. 叫我點的個心肝都起唔到架喇, 我自己知自己事啦, 叫我返學咪盞side money. 至於你我又覺得你穩陣喎, 你成日咁忙, 個個都要揾你問你既. 你應該唔洗驚架

原帖由 靚咪媽 於 09-7-14 16:10 發表
你坐得穩陣喺而家間公司又做咗咁耐就唔怕,我擔心份工嘛,咪的起心肝試下囉! 我怕無得撈又要再搵工,到時唔夠料同人爭.

侯爵府

我同你一樣,公司都有得claim返錢但我都唔想讀呀!每年個auditor都會叫我讀書,我仲嫌佢煩添!

原帖由 Yanlleung 於 09-7-14 16:00 發表

盞每次要返學果日個心情就勁down, 無謂丫. 得閒既話我打 ...

侯爵府

所以唔係比人炒既情況底下我都唔會辭職,除非個老闆太難頂啦!

原帖由 靚咪媽 於 09-7-14 16:10 發表

侯爵府

我都冇上進心,日日放工已經好倦,唔想再上3個鐘頭既堂,打6個鐘麻雀就冇問題

原帖由 Yanlleung 於 09-7-14 16:26 發表
坐得耐唔代表穩陣架, 分分鐘無得留低既人我地係第一批. 同埋家陣有邊份工會穩陣丫. 我驚架但我懶麻又無上進心. 叫我點的個心肝都起唔到架喇, 我自己知自己事啦, 叫我返學咪盞side money. 至於你我又覺得你穩陣喎 ...

伯爵府

我都懶架,8成出席我都攞到盡. 有次俾linda叫咗去打雀tim 捱左一半點到要捱埋佢,你地要支持我呀!

唔可以用穩陣嚟形容,我覺得係公司"恰"人唔敢走,cut無可cut迫你做埋先攪到我地咁忙,所以我先要諗後路.
原帖由 Yanlleung 於 14-7-2009 16:26 發表
坐得耐唔代表穩陣架, 分分鐘無得留低既人我地係第一批. 同埋家陣有邊份工會穩陣丫. 我驚架但我懶麻又無上進心. 叫我點的個心肝都起唔到架喇, 我自己知自己事啦, 叫我返學咪盞side money. 至於你我又覺得你穩陣喎 ...

侯爵府

咁為左要claim返d錢就捱下啦!冇謂蝕麻!要唔要考試架?

我老闆話我地公司暫時唔會有cut人既打算喎!

原帖由 靚咪媽 於 09-7-14 17:16 發表
我都懶架,8成出席我都攞到盡. 有次俾linda叫咗去打雀tim 捱左一半點到要捱埋佢,你地要支持我呀!

唔可以用穩陣嚟形容,我覺得係公司"恰"人唔敢走,cut無可cut迫你做埋先攪到我地咁忙,所以我先要諗後路.
...

伯爵府

要考兩個試,一個淺一個深,淺嗰個pass就ok. 深嗰個自己俾錢考,但攞唔攞到高分就... 我打算有信心考得好先報,報就會同我boss講claims公司

咁你咪安心做落去囉:)
原帖由 zoezoebaby 於 14-7-2009 17:24 發表
咁為左要claim返d錢就捱下啦!冇謂蝕麻!要唔要考試架?

我老闆話我地公司暫時唔會有cut人既打算喎!

伯爵府

早晨

子爵府

我記得果次我都有份打既

原帖由 靚咪媽 於 09-7-14 17:16 發表

...

首頁
12345...37

尾頁

跳至