自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

生完啊仔已經決定左一定唔會再生......

侯爵府

好媽媽勳章

原帖由 jadepearl 於 09-8-6 15:50 發表
如淨考慮年齡問題, 你們會幾多歲先吾再生 ?
35以上

伯爵府

原帖由 昕昕媽媽 於 09-8-6 16:51 發表

真係冧晒, 不過我見你都好快就收到身, 有咩妙法?
其實我都諗左好耐都唔知要唔要第二個,
我個女宜家三歲, 其實我鍾意女多d, 但c6想有個仔,
啱啱叔仔bb出左世第2日, 我地係一齊係99屋企住,
等緊公屋, 好煩, 生同唔 ...
我無妙法收身架~其實我生完大仔同細仔都有130磅..但唔知點解個個都話我生完細仔瘦過生完大仔果時~我諗係水腫問題掛~或者係揍2個辛苦過揍一個喇^^我都想收身呀...生佢地之前114磅,之後就一直keep住130磅...依家一有第3胎又好似吹波波咁肥得好快...4個月肚,都14x磅喇 我本來諗完生完2件收工都無所謂,仲諗住6月去帶子宮環..但係5月中發現有左老3(都有差唔多3個月)唔想唔要咪生埋先囉~其實我地都好擔心架,一來依家得我c6一個做野,我諗住細仔都2歲囉,我返出黎做野都ok喇..點知依家攪多件細既....公屋果面我地應該差唔多派架喇,好彩既一次上到樓...如果唔係見就黎有公屋我諗都唔敢要老3 而且依家有左老3我地都仲未同夫家果面講~(我父母就知道)因為我c6個嫲嫲,由我生完大仔已經叫我唔好再生,佢話香港地生一個細佬仔都夠~到有左細仔嫲嫲直情叫我落左佢唔好要,不過我地無理佢呀,因為我覺得只得一個細佬仔佢會好悶...而且第日我地老左/走左,始終有2個仔女分擔會好過得一個....其實生完細仔時我99都問我地夠皮未,仲會唔會再生??我果時都feel到佢係想叫我地唔好再生,我無嬲佢地呀,我都明白依家乜野環境,我地又唔係有錢佬,生咁多做乜呀....所以咪諗住去帶子宮環囉..不過攪到今年先打算去....依家有左老3佢地都仲未知架,不過我唔理呀,我死人都唔同佢地講架喇,我叫左c6自己同佢地講,唔到佢唔講喇我見晒肚,無得再呃架喇...但係c6唔講我咪扮傻囉 我估到時唔會鬧我掛.....

大b駿逸細b駿晞

男爵府

好媽媽勳章

我就2拾幾生左啊女已經唔會再考慮生
我而家已經有個女7歲,我已經好心滿意足啦,而家同佢好似倆姊妹咁,行街.睇戲.食飯.唱K.旅行,傾心事佢都可以陪到我..所以唔諗啦

伯爵府

2024勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我都後悔唔早生第三個,如果我有個囡我會幫佢扮靚靚!
大帽山下某條村落黃色的小屋,住有羊爸爸ammy、羊媽媽sandy、羊哥哥reego、羊細佬ricky!

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

感激遇上你~

侯爵府

如果冇小朋友.. 我會35歲... 但而家有左小朋友.. 生埋今胎唔生LA... 26歲就唔再諗LA..

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

18歲生完呀囡,,到依家都冇諗住再生,,
依家21啦,,直情想扎左佢!!

侯爵府

岩岩足34歲, 已經唔會再考慮生. 因為已經有兩件, 如果老公比追囡都會諗. 但老公叫我死左條心 專心湊大兩個仔喎

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 jadepearl 於 09-8-6 15:50 發表
如淨考慮年齡問題, 你們會幾多歲先吾再生 ?

淨係諗年紀既話...就30
現實..2x生左...就唔會再諗

水晶宮

生完今次收工架啦...任憑老公用超級物質利誘都唔會再生...
少奶奶的身份,丫頭的命...

大宅

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

30歲
我身體負荷唔到
骨頭散晒

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

一個夠曬數~20歲已經決定唔會再生...
小朋友始終都係人地既可愛,自己既可惡...

珍珠宮

好媽媽勳章

我諗,,26歲前啦!!
26歲後真係唔生喇~!

男爵府

我18歲生大仔,21歲生細仔,依家23歲諗住生個年尾虎bb,生唔到就唔生lu

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

38~

之前一路都無bb,就諗住35歲後就唔生,點知34歲比我有左個女,個女過埋今年就2歲,見到佢好鍾意bb,所以想出年追多個~

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

OVER 40

大宅

35後...

水晶宮

畀面勳章

30歲已生夠三個 收工大吉

首頁

尾頁

跳至