懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

2018復活節勳章

原帖由 christiewong 於 09-8-13 14:05 發表
可能隻奶粉唔啱佢喎... 會唔會喺佢對乳糖過敏呀? 如果喺可能要食低敏奶粉... 因為我2個都無咁既問題... 所以真喺幫唔到你...

我都唔肯定 la.
下星期一先至返健康院見醫生, 到時我會問下醫生
屋企仲有好多罐 A+ 添...

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章

咁又喺既... 不過如果開刀就真喺最好轉上去... 因為探病時間長好多... 起碼都有人幫下手...

原帖由 chiliwu 於 09-8-13 14:16 發表

我唔捨得嘛! 自己住o者, 唔使住咁好嘛
留番多 d $$ 俾 bb 用, 坐月又要使好多 $$
好在都係同佢地住左日幾o者 ^^

大宅

投左勒!! 係咪同一份食譜, 只可以投一次嫁咋......

大宅

轉上去私家要幾錢呀??

原帖由 christiewong 於 09-8-13 14:02 發表
嘩... 恭喜晒...點解你哋個個都咁好生既??? 我生大女痛左差唔多50個鐘...

我就係怕左D大陸媽媽, 所以生完之後轉左上去私家房...

...

男爵府

原帖由 chiliwu 於 09-8-13 13:57 發表
一個星期冇睇, 超多 post, 唔追住 la.
估唔到開埋新版添...

報告下先, 6/8 生左 bb la.
痛左 6 個幾鐘, 生佢用左 7分鐘 (估唔到咁快生到佢出o黎, 正!!)
重 7磅半, 係一個好醜樣o既 bb 女 (唔知大個會唔會靚番 d 呢 ...

恭喜恭喜 ... 小心保重身體, 好好坐月

我生大仔0既時候都係, 產後房6張床
4個大6人 ... 一個呀差 ... 得我一個香港人
勁無奈 !

所以今胎, 一定要住C+ OR半C+房
HAHA

男爵府

原帖由 christiewong 於 09-8-13 14:02 發表
嘩... 恭喜晒...點解你哋個個都咁好生既??? 我生大女痛左差唔多50個鐘...

我就係怕左D大陸媽媽, 所以生完之後轉左上去私家房...

...

下 ... 痛左50個鐘 ???
我會冇命KA ~!!
希望我第2胎會再快D就好LA ...HAHAHA

大宅

好媽媽勳章

請問有無人睇過東區既羅宇帆醫生?
話說我之前睇私家話BB個size可能大要開刀,我轉返上東區check,阿羅醫生又幫我度肚,又幫我照ultrasound,照埋BB 結構去check,而家發現BB又無之前估大得咁厲害,所以keep順產plan,我想讚羅醫生好溫柔同細心呢!!

男爵府

原帖由 chiliwu 於 09-8-13 14:16 發表

我唔捨得嘛! 自己住o者, 唔使住咁好嘛
留番多 d $$ 俾 bb 用, 坐月又要使好多 $$
好在都係同佢地住左日幾o者 ^^

係呀 ... 我都唔捨得呀 !!!
但係佢地真係好嘈, 好煩呀 !
特別係探期0個D時間, 嘈到好似街市咁 ...
超憎

不過今胎老公做左公務員
2百幾蚊住半C+
3百幾蚊住C+...好抵 ...
所以一定轉 ...

男爵府

原帖由 christiewong 於 09-8-13 14:28 發表
咁又喺既... 不過如果開刀就真喺最好轉上去... 因為探病時間長好多... 起碼都有人幫下手...

但係早排好似因為豬豬感
攪到探病時間同7樓一樣喎
唔知E KA轉返未呢 ?

男爵府

原帖由 小蝦mama 於 09-8-13 15:48 發表
請問有無人睇過東區既羅宇帆醫生?
話說我之前睇私家話BB個size可能大要開刀,我轉返上東區check,阿羅醫生又幫我度肚,又幫我照ultrasound,照埋BB 結構去check,而家發現BB又無之前估大得咁厲害,所以keep順產plan,我想讚 ...

你執到LA ... DR. LO係一個好好0既醫生黎KA
我第一胎 個BB可能有事, 都係佢幫我照
因為佢係我老公嫂嫂個醫生朋友
佢好TAKE CARE我
DR. LO專做D特別CASE
佢照BB話OK, 就OK KA LA, 佢好準 好細心KA
我今胎覆診, 佢都有睇過我 ...

努力呀 ... 順產在望 ... 加油 !

大宅

好媽媽勳章

原帖由 phoebe_liu 於 09-8-13 15:49 發表

超憎

不過今胎老公做左公務員
2百幾蚊住半C+
所以一定轉 ... ...

咁非公務員又咩價呢?

男爵府

原帖由 summan 於 09-8-13 15:41 發表
轉上去私家要幾錢呀??

好似2千幾蚊晚 ...

男爵府

原帖由 小蝦mama 於 09-8-13 15:53 發表

咁非公務員又咩價呢?

我07年0既時候係2千幾蚊晚半C+ ...因為太貴我冇住

你可以去入院登記處度, 問職員拎件收費表黎睇
係入院登記處, 唔係收費處呀 !!

大宅

好媽媽勳章

原帖由 phoebe_liu 於 09-8-13 15:53 發表

你執到LA ... DR. LO係一個好好0既醫生黎KA
我第一胎 個BB可能有事, 都係佢幫我照
因為佢係我老公嫂嫂個醫生朋友
佢好TAKE CARE我
DR. LO專做D特別CASE
佢照BB話OK, 就OK KA LA, 佢好準 好細心KA
我今胎覆診, 佢 ...

really?咁係咪之後都有得睇佢呢?我而家35weeks幾啦,唔想又遇返上次十問九唔應個個醫生....

男爵府

原帖由 小蝦mama 於 09-8-13 15:58 發表

really?咁係咪之後都有得睇佢呢?我而家35weeks幾啦,唔想又遇返上次十問九唔應個個醫生....

上面冇得揀醫生KA
只係每次我覆診都會話比嫂嫂知
如果DR. LO咁岩要返工
又咁岩有時間, 先會黎睇下我 !!

DR. LO真係一個超NICE,勁掂0既醫生
佢唔單止婦產科掂
佢連內科都好得KA !!

大宅

哦~公務員只需要三百幾咋!!!

原帖由 phoebe_liu 於 09-8-13 15:49 發表

超憎

不過今胎老公做左公務員
2百幾蚊住半C+
所以一定轉 ... ...

男爵府

原帖由 summan 於 09-8-13 16:02 發表
哦~公務員只需要三百幾咋!!!

係呀 ... 價錢爭好遠KA
所以今胎都想試下, HEHE

不過唔知有冇加價呢
3百幾係我生大仔0既時候個價
當時仲未係公務員, 所以, 唔捨得住

大宅

好媽媽勳章

原帖由 phoebe_liu 於 09-8-13 15:55 發表

我07年0既時候係2千幾蚊晚半C+ ...因為太貴我冇住

你可以去入院登記處度, 問職員拎件收費表黎睇
係入院登記處, 唔係收費處呀 !!

如果2千幾,我都唔捨得啦~

大宅

好媽媽勳章

原帖由 phoebe_liu 於 09-8-13 16:00 發表

上面冇得揀醫生KA
只係每次我覆診都會話比嫂嫂知
如果DR. LO咁岩要返工
又咁岩有時間, 先會黎睇下我 !!

DR. LO真係一個超NICE,勁掂0既醫生
佢唔單止婦產科掂
佢連內科都好得KA !! ...

icic....希望下次有得見佢啦!!

男爵府

原帖由 小蝦mama 於 09-8-13 16:06 發表

icic....希望下次有得見佢啦!!

如果唔洗照超聲波, 都幾難撞到佢

首頁

尾頁

跳至