跳至

首頁

尾頁

民房

啱啱打比陳老師問吓阿女係學校的情況,
衰女今日有D喊...真係激死我啦.
不過陳老師都有贊佢叻0既,希望阿女加油啦...
聽日我都會比佢試下係學校吃野...
希望佢快點適應啦

複式洋房

星仔噚日開始留係學校食飯,陳老師話下星期二開始可以返全日
原帖由 prutong 於 09-9-10 13:44 發表
你地開始在學校食飯未??

複式洋房

我個仔都係讀幼b班呀!
原帖由 Wingleung 於 09-9-3 13:16 發表
我個囡囡係上幼B 架.. D老師真係好厲害, 昨日我打電話去問囡囡架情況, 老師講得到係邊個接佢返學放學, 同埋記得我媽媽同佢講過D咩, 真係記性好好呀... ...
http://hk.myblog.yahoo.com/houron-beautifullife

公爵府

畀面勳章

全日班MAMI,想問下你地仔仔囡囡介左訓覺片未R, C LA,我囡囡仲未R,都仲未同MS CHAN講TIM!

大宅

原帖由 yukheung 於 09-9-10 23:58 發表
我個仔都係讀幼b班呀!

咁你有冇比仔仔返學呀, 我都停咗2日, 昨日先比佢返咋...

別墅

Caspar 都已經留係學校食飯,都話下星期二開始可以返全日

原帖由 samsamtang 於 09-9-10 10:44 PM 發表
星仔噚日開始留係學校食飯,陳老師話下星期二開始可以返全日

大宅

介左好耐啦...你個女訓下午覺都未介??佢地只訓個半鍾, 訓前又會去廁所, 我諗應該無問題。

不過我個女連食飯都喊(只是上星期五食過一次咋)都 未慣, 又唔肯自己食, 留學校訓都要D時間, 真係擔心。

原帖由 kirstyau 於 09-9-11 00:32 發表
全日班MAMI,想問下你地仔仔囡囡介左訓覺片未R, C LA,我囡囡仲未R,都仲未同MS CHAN講TIM!

公爵府

畀面勳章

我睇完你講,即刻星期2個日午睡冇比片佢,又ok wo,不過訓得個半鐘,平時可以訓成3個hrs ka,所以冇事掛

另外,琴日係學校都安全渡過!希望今日都叻叻豬la!

不過ms chan話佢未訓時,攪住同學仔,比佢激c!

原帖由 prutong 於 09-9-15 13:16 發表
介左好耐啦...你個女訓下午覺都未介??佢地只訓個半鍾, 訓前又會去廁所, 我諗應該無問題。

不過我個女連食飯都喊(只是上星期五食過一次咋)都 未慣, 又唔肯自己食, 留學校訓都要D時間, 真係擔心。

...

大宅

你個女已經開始訓啦...好叻呀。
我個女反轉頭呀, 由返學唔喊變左喊, 又唔肯玩, 食飯又唔食, 都唔知點算, 要佢係學校訓埋, 可能喊到7彩。

原帖由 kirstyau 於 09-9-17 12:14 發表
我睇完你講,即刻星期2個日午睡冇比片佢,又ok wo,不過訓得個半鐘,平時可以訓成3個hrs ka,所以冇事掛

另外,琴日係學校都安全渡過!希望今日都叻叻豬la!

不過ms chan話佢未訓時,攪住同學仔,比佢激c!

...

公爵府

畀面勳章

你囡囡之前有冇返N1?因為我囡有返開,所以佢OK R!

原帖由 prutong 於 09-9-17 13:02 發表
你個女已經開始訓啦...好叻呀。
我個女反轉頭呀, 由返學唔喊變左喊, 又唔肯玩, 食飯又唔食, 都唔知點算, 要佢係學校訓埋, 可能喊到7彩。

民房

我個囡囡都開始係學校瞓了,不過二日都有瞓到,但陳老師都贊佢唔吵住人.浄係瞓係到眼碌碌.都替佢辛苦.因為平時佢係屋企都唔瞓晏覺.
prutong:
唔駛心急.慢慢嚟,你囡囡一定好快鐘意返學,呢到個個老師都咁有愛心.一定好快適應.
其實我囡囡之前返pn班時.差唔到喊足成年,但一轉來呢間, 又ok喎, 我成個人都放鬆哂

別墅

Caspar都係學校瞓了二日,但食飯唔肯自己食, 我諗可能未慣食中餐, 希望快D適應.

Anyway, Caspar likes the school very much!
He says: I want to go to 青衣商會 every morning.

民房

Janice:
希望Carpar快d適應吃中餐. 如果唔係, 真係會餓c佢. 不過佢都好乖, 唔會抗拒返學.

原帖由 caspar_mama 於 09-9-18 10:01 發表
Caspar都係學校瞓了二日,但食飯唔肯自己食, 我諗可能未慣食中餐, 希望快D適應.

Anyway, Caspar likes the school very much!
He says: I want to go to 青衣商會 every morning. ...

大宅

我個女未返過n班, 我成日同佢講要係學校訓, 佢一定答唔好, 今日重問我係唔係開完生日會就放學。 返到學校又唔肯將個書包放上架, 好像想隨時走o甘...

michelleyiu: 你個女喊左成年咪好心痛。

casper好叻呀, 返學o甘投入, o甘開心。

大宅

HongKiuMaMa: 我個女話有個同學仔叫康喬, 唔知係唔你你囡囡。

民房

係呀, 有一排想放棄唔比佢返,但老師訐估後都話ok佢係明白要返學,但又唔捨得同我哋分開,所以成日喊,
真係比佢激死.
不過今日阿囡係學校吃飯又喊, 真係唔知點解, 前二日都忡好哋哋.

原帖由 prutong 於 09-9-18 13:51 發表
我個女未返過n班, 我成日同佢講要係學校訓, 佢一定答唔好, 今日重問我係唔係開完生日會就放學。 返到學校又唔肯將個書包放上架, 好像想隨時走o甘...

michelleyiu: 你個女喊左成年咪好心痛。

casper好叻呀, 返學o甘 ...

民房

係呀...我囡囡叫康僑(係橙組). 你囡囡叫咩名? 唔知係唔係同組呢?

原帖由 prutong 於 09-9-18 13:54 發表
HongKiuMaMa: 我個女話有個同學仔叫康喬, 唔知係唔你你囡囡。

大宅

下...有分組咩??用生果名呀??我唔知咩組呀, 問下呀女知唔知先。 我個女叫世瀅。

原帖由 HongKiuMaMa 於 09-9-21 09:18 發表
係呀...我囡囡叫康僑(係橙組). 你囡囡叫咩名? 唔知係唔係同組呢?

別墅

Today Caspar did very well at school. He finished his lunch by himself very quickly.

I watched him playing with 星仔, they were so cute :)

原帖由 michelleyiu 於 09-9-18 11:41 AM 發表
Janice:
希望Carpar快d適應吃中餐. 如果唔係, 真係會餓c佢. 不過佢都好乖, 唔會抗拒返學.

別墅

係呀, 佢哋分組架.

Caspar, 智恩 & 星仔係蘋果組

原帖由 prutong 於 09-9-21 01:10 PM 發表
下...有分組咩??用生果名呀??我唔知咩組呀, 問下呀女知唔知先。 我個女叫世瀅。

首頁

尾頁

跳至