跳至

首頁
12345...20

尾頁

複式洋房

回覆 27# 開心樂樂 的文章

開心樂樂

你細仔昨日食飯點啊, 中唔中意食啊. 我果個返來話好好味, 豬扒同飯都食晒, 剩下啲配菜唔肯食, 真係激死. 淨係肯食肉.
學校又話有餐具送但又冇派到哦, 都唔知點解.

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

大囝都錫細囝既,佢地差成8歲半,不過大囝都好呷細佬醋架,而細囝又唔比我同哥哥溫習架,見到就會呱呱叫...... 有時真係好勞氣呀.....

原帖由 開心樂樂 於 09-9-7 18:05 發表
你大囝錫唔錫細囝, 唔會虲細B呀, 我2個日日打交...

珍珠宮

Hi, 我都係住10座,我有兩個仔.....

嘩,你又好啦,一仔一女,最好既配搭呀,我不知幾想呀.....

係呢,你係全職媽媽定在職媽媽呀,你囝囝係咪讀屋苑隔離果間呀,大家一齊傾下!
原帖由 manman 於 09-9-7 20:47 發表
hi, 我住4座, 仔7歲今年小一, 女2歲, 多多指教

別墅

hi cheukheimama

我細仔都話好好味. 食剩小小囉.
是啦又話有餐具, 但昨晚我問大仔, 他話1c及1d班冇派到呀.

原帖由 cheukheimama 於 09-9-8 08:54 發表
開心樂樂

你細仔昨日食飯點啊, 中唔中意食啊. 我果個返來話好好味, 豬扒同飯都食晒, 剩下啲配菜唔肯食, 真係激死. 淨係肯食肉.
學校又話有餐具送但又冇派到哦, 都唔知點解. ...

[img align=left]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10403;127/st/20010517/n/winglok/dt/14/k/d2ad/age.png[/img][img align=left]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10714;112/st/20030730/n/wingchiu/dt/14/k/ade8/age.png[/img]

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章

我仔無咁好彩, 返學要遠小小, 係慈天, 佢地this THU 先返全日, 你仔咁快有功課啦...

原帖由 cheukheimama 於 09-9-8 08:43 發表
Hello manman: 你好!

我係cheukmama. 我住10座. 我個仔都係小一, 得閒交流下. 你仔係咪係附近呢2間返啊?

伯爵府

Hi, 我羨慕你就真, 我反而最想2個同性別wor...好似好溝通d嗎:mrgreen: 我職左2年啦, 時間真過得快:)

原帖由 小妮子 於 09-9-8 10:00 發表
Hi, 我都係住10座,我有兩個仔.....

嘩,你又好啦,一仔一女,最好既配搭呀,我不知幾想呀.....

係呢,你係全職媽媽定在職媽媽呀,你囝囝係咪讀屋苑隔離果間呀,大家一齊傾下!
...

複式洋房

回覆 45# manman 的文章

遠小小唔緊要啦, 最重要小朋友返學開心. 係咪搭校車啊, 我果個會暈車浪好抗拒搭車所以我一定要返附近先得.(咁啱又派到)
佢哋呢間星期一已經正常上全日啦, 有2,3樣功課, 每樣少少哋, 都唔太深既.

別墅

你個仔暈車浪, 咁就好小搭車去街街, 我細仔就暈船浪, 試過幾次都嘔, 真煩?-( ?-(

原帖由 cheukheimama 於 09-9-9 08:40 發表
遠小小唔緊要啦, 最重要小朋友返學開心. 係咪搭校車啊, 我果個會暈車浪好抗拒搭車所以我一定要返附近先得.(咁啱又派到)
佢哋呢間星期一已經正常上全日啦, 有2,3樣功課, 每樣少少哋, 都唔太深既. ...
[img align=left]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10403;127/st/20010517/n/winglok/dt/14/k/d2ad/age.png[/img][img align=left]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10714;112/st/20030730/n/wingchiu/dt/14/k/ade8/age.png[/img]

別墅

HI manman

我住第9座, 我都有2個仔仔, 在附近返學, 一個小三, 一個小一, 你囝囝返學要幾點起床呀? 我們7時起床.

原帖由 manman 於 09-9-8 17:15 發表
Hi, 我羨慕你就真, 我反而最想2個同性別wor...好似好溝通d嗎:mrgreen: 我職左2年啦, 時間真過得快:)

複式洋房

回覆 48# 開心樂樂 的文章

係呀 細細個搭巴士或旅遊巴都嘔啊, 去街要搭地鐵多. 而家叫做小小可以勉強搭下, 但一定要戴口罩先肯上車, 或食定暈浪丸囉. 真係好麻煩.
暈船都比暈車好小小啊, 始終日常搭船既機會少啲嘛

珍珠宮

回覆 50# cheukheimama 的文章

咁你個仔咪鍾意留係屋企多D,唔鍾意去街....

複式洋房

回覆 51# 小妮子 的文章

相反哦佢好中意去街呀, 不過要搭巴士果啲佢就要考慮囉. 多數去啲近近哋或者地鐵去得到既地方咋.

伯爵府

我仔要搭校車, 6:15起身, 7:00上校車啦

原帖由 開心樂樂 於 09-9-9 13:00 發表
HI manman

我住第9座, 我都有2個仔仔, 在附近返學, 一個小三, 一個小一, 你囝囝返學要幾點起床呀? 我們7時起床.

伯爵府

係ar要搭校車,因為我要揍住細女, 所以唯有辛苦亞仔小小 7點要上校車lu
咁你仔暫時有無抗拒做功課...我真有d驚我仔會抗拒

原帖由 cheukheimama 於 09-9-9 08:40 發表
佢哋呢間星期一已經正常上全日啦, 有2,3樣功課, 每樣少少哋, 都唔太深既. ...

複式洋房

回覆 54# manman 的文章

mammam

7點是早咗啲既, 我們6點9左右才起身, 7點半左右出門口. 不過唔緊要小朋友好快適應啫.

功課方面我因為怕佢自己唔肯自動自覺一開學已經俾佢返補習社做了.

珍珠宮

嘩,真係好早起身喎,如果冬天時阿仔仲慘呀.....

我個仔小一時,讀彩雲果間時都係6:15要起身,搭6:50校車,7:30am上堂,果時阿囝要8:45pm就

想問下,你阿囝返幾點呀,7:00上校車,幾點上堂呀
原帖由 manman 於 09-9-9 21:10 發表
我仔要搭校車, 6:15起身, 7:00上校車啦

複式洋房

係啦 我想問下各位 你哋俾小朋友攞啲乜嘢食物返去小息食呀? 我買啲獨立包裝的餅乾條啊(佢最中意食), 餅乾仔, 迷你蛋糕仔果啲, 但係呢啲好似熱氣啲, 蛋糕仔又比較甜啲. 唔知大家有啲乜好提議呢?

伯爵府

我仔校車約730到學校, 7:55am上堂...係呀, 冬夭時又要咁早真係好慘:cry:

原帖由 小妮子 於 09-9-10 10:13 發表
嘩,真係好早起身喎,如果冬天時阿仔仲慘呀.....

我個仔小一時,讀彩雲果間時都係6:15要起身,搭6:50校車,7:30am上堂,果時阿囝要8:45pm就

想問下,你阿囝返幾點呀,7:00上校車,幾點上堂呀:question ...

伯爵府

小食都係餅乾仔, 山渣餅, 紫菜果d, 今日就熊仔餅+提子乾杏甫乾

原帖由 cheukheimama 於 09-9-10 11:34 發表
係啦 我想問下各位 你哋俾小朋友攞啲乜嘢食物返去小息食呀? 我買啲獨立包裝的餅乾條啊(佢最中意食), 餅乾仔, 迷你蛋糕仔果啲, 但係呢啲好似熱氣啲, 蛋糕仔又比較甜啲. 唔知大家有啲乜好提議呢? ...

珍珠宮

我個仔鍾意食熱氣野,炸紫菜呀,著片呀,有時都會帶獨立包裝既餅干(EDO).......
原帖由 cheukheimama 於 09-9-10 11:34 發表
係啦 我想問下各位 你哋俾小朋友攞啲乜嘢食物返去小息食呀? 我買啲獨立包裝的餅乾條啊(佢最中意食), 餅乾仔, 迷你蛋糕仔果啲, 但係呢啲好似熱氣啲, 蛋糕仔又比較甜啲. 唔知大家有啲乜好提議呢? ...

首頁
12345...20

尾頁

跳至