自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

原帖由 angel_cheng 於 09-9-7 07:14 PM 發表
以下係0809mami Yan_bb嘅一篇回覆,個老細衰到話bb好麻煩...

"我係 0809既mama, 我地都曾經搵過呢間野, 佢個老細真係吾休做既態度架... 好難頂, 就係話你試下搵出面既cafe 啦... 人地收得貴過我地先吾收bb錢 ...

離晒譜...咩叫d bb好煩....佢出世既都係bb黎架咋, 咁係咪都好煩丫...講真你開得cafe都預左有人包場玩架啦...你咁驚人地整dirty既就索性摺埋間野唔好做....真係傻傻地既!

一係你就係自己個網度講...話唔招待BB包場囉....仲要依家唔指一次....我諗佢好快都會無咩生意架喇!

大宅

係啦, 既然老細咁唔like baby, 咁book位時咪話明接受囉, 你認承得就應該有返d職業道德先得架, 同埋bb响度爬會整污糟佢d地方???唔係化, 我哋都未驚baby污糟啦, 都揾嚟講~

原帖由 julieann 於 09-9-7 19:19 發表

離晒譜...咩叫d bb好煩....佢出世既都係bb黎架咋, 咁係咪都好煩丫...講真你開得cafe都預左有人包場玩架啦...你咁驚人地整dirty既就索性摺埋間野唔好做....真係傻傻地既!

一係你就係自 ...

男爵府

我既經驗仲經典,我仔當年一歲生日,講左一早講左有幾多人,同埋之前一日講定會有幾多個人,party果日食物唔夠...大部份係三文治,餅,薯條春卷....d飯同意粉只係各一盤..(我地大人都4x人)咁當日有幾個朋友到一到比份禮物坐都冇坐就閃人..埋單時佢都計埋果d人...我唔比果幾百蚊啦~不過當年佢就冇收小朋友錢....當時有10個一歲bb,有d識行,有d仲爬緊....不過對佢地印象都唔好...

伯爵府

牛年勳章

推~~ 傳開去!

大宅

醒目開學勳章

我就係上年同bk 其他 mami 一齊係佢度開咗 個928bb 1歲 party ! 果次party 係玩得好開心, 食物同地方都ok , 所以當收錢時佢話啲bb 要收費及坐地起價時, 我一路以為係溝通出錯, 所以事後冇出聲呀 !
上年我book 場前, 已問清楚收費 , bb 唔收錢 (不過係一個女仔答我) , 到book 場時我都已經問清楚收費, 每個大人幾錢, 點知到party 完場當日 , 收錢時佢又係話bb 收 $20 / 位 , 大人就我記得係$68 - ( 記得大人價約加咗$10左右, booking時 及網頁係 $58 , 最低消費 hkd1200 , 下午茶時段 ).
我即時話bb 講明唔收錢 , 佢地都冇食嘢 , 同book 場前問咗 !
佢話個個帶哂bb 黎, 佢仲駛收費 !
我同佢理論 : 你有最低消費 ! 你淨係預大人食物同book 場時已問清楚 ! ( 有個女仔答我)
就係咁 , bb 收費我企硬 , 但大人坐地起價就因為我 c6 唔耐煩而比佢得逞 !
我一路以為只係溝通問題 , 同相信個老細斯斯文文, 唔係啲咁架人,所以便算數, 只要小朋友玩得好開心便ok , 所以事後冇提起, 點知睇到你地發生同樣事件, 就

另題外話就係 , 我覺得最勞氣係比佢做個 banner , 真係好求其 , 我地1x 個bb send 咗相比佢, 佢話可以加錢比佢整, 佢會整得好靚架 ! 點知出黎的效果係佢咩都係整, 只係將1x 個bb 的相拼埋一齊(完全冇剪裁過)再加上標題(標題的字仲要撞哂色), 真係好核突, 佢仲要不斷咁話好靚, 當時我個心淨係覺得好對唔住班 mami 咋 !

原帖由 angel_cheng 於 09-9-6 03:10 發表
各位BK mami,
我係BK0709嘅媽咪,因為想認識多d同年同月嘅小朋友,所以我地0709每個月都會有一次gathering俾我地嘅bb可以見下面,每次都玩得好開心,但係8月份我地第一次去呢間"音樂人X"度攪gathering就遇到一個唔老實嘅 ...

大宅

Thanks for sharing...

我差d book 咗

好彩

禁止訪問

男爵府

hi, angel, sorry for showing up late, since i was not at hk before.

見之前有post問有無單據,答案係有嘅。
當時無同LEE 位老細嘈既原因。 Angel 亦有略述,而另一部份係因為吾知佢之前都有類似手法,所以都吾想要為咗一個"誤會"攪到起勞氣!

好肯定依家 website 上面寫既 : "$60元 大小同價(手抱嬰兒20元)" ------- 大小同價 + 手抱嬰兒 既"手抱"係後加既!
[為因我要計埋 個 overall $total, + 預訂蛋榚既 budget,,,Lee 版既價錢睇o左無50次都有30次!]

而當日我同啊老細抝咗好耐,就係拗依樣野 --- 點解個 WEB 寫到咁含糊: 得大人價,跟住就係 baby, 而我 book 個陣講明33大+17 (1-2歲)B, confirm 完又confirm, 你覆我都係咁覆 .... 咁 嗰17個細 吾係 BB價仲有咩價 ---- 你又無小童價吖?!如果係要計大人, call 咁 多次覆人數,就應該同我講:「唔駛咁煩,計50人就得嘞!」

sigh~~~ 佢亦都好奇怪,因為我哋個group 巳絰有2nd Baby, 得3個月大,我特別打去問,3個月駛唔駛收 $20嬰兒價。佢答3個月末駛收,未算baby.

咁結果就真係超 confusing ---- 3個月未算baby.; 過咗1歲,識行識走又吾係baby ...我都吾知咩係?!

我問佢:覺吾覺自己做法好混亂好有問題、亦對顧客做成不便,我家陣無心情同你拗,但你收多我幾舊水,係咪至少應該講句吾好意思呀?!

点知佢話佢D rules, 從來無問題,無人question 過,係我攪錯當我哋D細路係 babies!

禁止訪問

好媽媽勳章

水晶宮

好媽媽勳章

呢個topic 唔好比佢沉
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

大宅

大宅

原帖由 必朱 於 09-9-8 13:30 發表
我就係上年同bk 其他 mami 一齊係佢度開咗 個928bb 1歲 party ! 果次party 係玩得好開心, 食物同地方都ok , 所以當收錢時佢話啲bb 要收費及坐地起價時, 我一路以為係溝通出錯, 所以事後冇出聲呀 !
上年我book 場 ...

必朱,

banner呢單野我都聽妳講過,不過當時我諗可能佢唔係專業所以攪到咁,點知原來收錢先坐地起價,真係cheap...

大宅

原帖由 HumptiDumpti 於 09-9-8 16:43 發表
sigh~~~ 佢亦都好奇怪,因為我哋個group 巳絰有2nd Baby, 得3個月大,我特別打去問,3個月駛唔駛收 $20嬰兒價。佢答3個月末駛收,未算baby.

咁結果就真係超 confusing ---- 3個月未算baby.; 過咗1歲,識行識走又吾係baby ...我都吾知咩係?!

3個月未算baby,咁算咩呀,仲係受精卵呀,傻架佢...
過左1歲識行識走,佢唔當係baby,已經當左係成人啦,所以佢收我地17個babies成人收費...

大宅

原帖由 angel_cheng 於 09-9-7 02:37 發表

已經係openrice打左食評,不過要等網主批左先...

good!!

大宅

不如打去消委會度講個情形佢知,
睇下受唔受理.

水晶宮

好媽媽勳章

哈哈,笑左

原帖由 angel_cheng 於 09-9-9 02:51 發表

3個月未算baby,咁算咩呀,仲係受精卵呀,傻架佢...
過左1歲識行識走,佢唔當係baby,已經當左係成人啦,所以佢收我地17個babies成人收費...
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

侯爵府

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 親子達人勳章 畀面勳章

呢間店真係好黑~~

大宅

UP~UP~

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

超賤:;pppp:

首頁

尾頁

跳至